Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

O Ιδιοκτήτης του σαιτ του εθνικιστικού κόμματος Ουράνιου Τόξου και οι απόψεις του για τον Ελληνισμό και τους Έλληνες


όπως το έγραψε στο μηνιαίο φύλλο που εκδίδει το άλλο πουλέν του Σλαβομακεδονισμού Chris Stefou ή Risto Stefov με τον τίτλο "Macedonian Digest". Συνιστώ ψυχραιμία κατά την ανάγνωση και απλά λέω ότι δυστυχώς αυτή είναι η άποψη της πλειονότητας των Δυαδυκτιακών Σλαβομακεδονιστών για τον Ελληνισμό και για τους Έλληνες.
ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΜΕ.

Ο Ελληνισμός είναι όπως ένας ιός, που μολύνει τους ανθρώπους και αυτοί με τη σειρά τους μολύνουν τους άλλους με αυτό. Οι άνθρωποι σήμερα που μολύνουν άλλους με τον νοσούντα Ελληνισμό δεν είναι ούτε καν Έλληνες. Είναι οι ίδιοι απόγονοι των Μακεδόνων(τύπου Σλαβομακεδονισμού), Αρβανιτών, Βλάχων, κλπ., των οποίων οι πρόγονοι ήταν οι τελευταίοι που έχουν μολυνθεί από την νόσο. Οι μη Έλληνες, οι ψευδό-Έλληνες δεν είναι τίποτα άλλο παρά πομποί μιας ψεύτικης εθνικής κληρονομιάς. Είναι κυριολεκτικά, ανθρώπινοι ιοί. (οι Έλληνες)

Η νοοτροπία των ανθρώπων αυτών(οι Έλληνες) δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά καθαρός ρατσισμός. Καταστρέφουν οποιοδήποτε και κάθε εθνότητα, γλώσσα και την πολιτιστική κληρονομιά που έρχεται σε επαφή και με τις προσπάθειές τους στο να "Ελληνοποιήσουν" αυτό. Αυτοί(οι Έλληνες) είναι ιστορικές απάτες του κόσμου, μεγάλη απομίμησης, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τη νότια Βαλκάνια σε ένα Ελληνικό θεματικό πάρκο, και οι ίδιοι σε Ελληνικά ζόμπυ. Είναι απλές σκιές των προγόνων τους, των οποίων το πολύ εθνικής κληρονομιάς και μητρικής αμφισβητούν και περιφρονώ. Πάρτε για παράδειγμα τον Πάγκαλο και την Μπακογιάννη. Δείτε πώς καθυβρίζουν την αλβανική τους καταγωγής. Κοίταξτε τον Καραμανλή, ο τυμπανισμένος βλάκας, που φέρεται χαμερπά όταν κάποιος αναφέρεται ότι η οικογένειά του μιλούσε το "σλαβικό ιδίωμα". Σκεφτείτε όλους τους Έλληνες πρωθυπουργούς με Βλάχικη εθνική κληρονομιά και πώς σήμερα τόσο η βλάχικη εθνικότητα αλλά και η βλάχικη γλώσσα διασύρονται και αρνιούνται από τους Έλληνες. Ο Ελληνισμός είναι μια ασθένεια, πιστέψτε με, αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι. Η Ελλάδα βάζει στα ράφια τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως και οι αθλητές τα μετάλλια τους. Υπάρχει ένα μετάλλιο για την πιο ρατσιστική κοινωνία, στον κόσμο; Η Ελλάδα θα κερδίσει τον τίτλο «country mile»( αυτό δεν μπόρεσα να το μεταφράσω).



O Lubi Uzunovski είναι ιδιοκτήτης του σαιτ του Ουράνιου Τόξου όπως και του maknews.
Τώρα εάν συμφωνεί το εθνικιστικό κόμμα Ουράνιο Τόξο με τις απόψεις του θα θέλαμε να το μάθουμε. Πάντως η κλίκα των αποχωρούντων και δυσαρεστημένων από το ΟΤ όπως ο Abecedar και η Vodenka μάλλον τις ευχαριστιούνται αυτές τις ρατσιστικές απόψεις του Uzunovski. Άλλωστε η τελευταία είναι και moderator στο φόρουμ του.

10 σχόλια:

  1. Τι έγινε, τον έκοψε κανένας Έλληνας στο φανάρι, και φωνάζει; Αφήστε να μαντέψω, αν είμαστε «ιός», η μόνη λύση είναι «κάθαρση»; Και εφόσον πρόκειται για εθνικό ιό, τότε μήπως συνιστά εθνοκάθαρση εναντίον μας;

    Αλήθεια, τολμάει να πάει σε κανένα Βλάχο να του πει «δεν είσαι Έλληνας»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο "κύριος" που έγραψε όλα αυτά ας σπαταλήσει καλύτερα την ενέργεια του στην εύερεση της δικής του ανύπαρκτης ταυτότητας!Που έφτασε να χαρακτηρίζει τη βουλγαρική γλώσσα που μιλάει ως "μακεδονική" τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε μισό δείγμα αρχαιολογικού ευρήματος που να καταδεικνύει την οποιαδήποτε συσχετιη του ιδωμάτος του με την ελληνική διάλεκτο που δέδωσαν ο Αλέξανδρος και οι ομοιδεάτες του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....Αυτές τις θέσεις όμως πρέπει να τις βλέπουμε εμείς κ επιτέλους να ξυπνήσουμε κ να συνειδητοποιήσουμε ότι τοπρόβλημα δεν είναι η χρήση ενός ονόματος αυτού καθε αυτού. ΑΛΛΑ η χρήση του ονόματος στη διαμόρφωση της εθνικής συνείδησης και πίστης των κατοίκων του συγκεκριμένου κρατιδίου
    Νομίζω ότι είναι πλέον καιρός η χώρα μας να κάνει 180 μοίρες στροφή κ να αλλάξει πλήρως τη στάση της ..Αρκετά με τα καραγιοζιλίκια τους και τη δική μας ακατανόητη (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον) ανοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΜΕ.


    Συμφωνω Ακριτα. Αυτη η φραση τα λεει ολα! Το μισος αυτων των υποκειμενων για οτιδηποτε Ελληνικο ειναι αφανταστο. Απο την αλλη μερια αν καποιος το δει αλλοιως τις αρλουμπες Ουζουνοφσκι (Τουρκικο ονοιμα ακουγεται!) αναδυει και μια μελαγχολια! Παραδεχεται στην ουσια οτι το παιχνιδι το εχασε...και ψαχνει δικιολογιες στα μικροβια! Τα βαλανε με κατι μεγαλυτερο απο αυτους και ξερουν οτι ο χρονος μετραει αναποδα για αυτους! Προς γνωση και συμμορφωση Σλαβοβουλγαροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο τέλος του 1800 και αρχές του 1900 από αυτούς που φτάσανε στην Αμερική πόσοι είχαν -σκι στο επώνυμό τους?
    ΚΑΝΕΝΑΣ...ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ
    και βγαίνει ο εν λόγω τύπος και μιλάει για ιο Ελληνικότητος?
    Για δες που μας κατηγορούν τα σλαβανάκατα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδια ειναι προφανες πια...οι ανθρωποι φοβουνται κ αρχισαν να καταλαβαινουν τι συμβαινει γυρω τους,βασικα καιρος ηταν.κοιταξτε να δειτε εγω εχω συγγενεις στο κουμανοβο, ελληνες ως το κοκκαλο.τι μαλακια εμεις την καναμε παρτε το χαμπαρι.το προβλημα δεν ειναι οι Μακεδονες εκει,το προβλημα ειναι ολο το αλλο συνοθηλεμα απο Βουλγαρους Σερβους κλπ οι οποιοι δεν εχουν καμια σχεση με εμας.κ εδω στα χωρια μας αυτοι που μειναν πισω ξερουν καλα ποιοι ειναι οπως κ εμεις!το κακο ειναι πως μεσα σε ολο αυτο το μπαχαλο στο βαρδαρη θα την πληρωσουν κ οι ελληνες οι μακεδονες δηλ που ειναι εκει.πρεπει λιγο να οργανωθουμε κ να βοηθησουμε παιδια υπαρχουν χιλιαδες ελληνες εκει που ακουνε για ελλαδα κ παθαινουν.ταξαδερφια μου ειναι μικρα ο ενας τωρα θα ερθει να σπουδασει εδω,σας το λεω ξεκαθαρα δεν εχουν σκοπο να ξαναγυρισουν πισω με τπτ.ξυπνηστε ρε πρεπει να αφυπνισουμε τον κοσμο γιατι ολοι κοιμουνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το παραπανω κειμενο ειναι πιο καταπτυστο και πιο ρατσιστικο ακομα και απο αυτο που αναφεροταν στα περι "μακεδονοειδων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος είπε...
    2 Απρίλιος 2009 7:46 μμ

    έχεις απόλυτο δίκιο πρέπει να βοηθήσουμε το ελληνισμό εντος του ψευτοκράτους,κοίτα να δείς εαν μπορείς και έχεις επικοινωνεία με τα ξαδέρφια σου πές τους να σου δώσουν ότι θα ήταν χρήσιμο για την προβολή των ελλήνων του κουμάνοβο.
    Περισσότερα θα με βρείς εδώ www.youtube.com/makedonas82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Νάσος Θεοδωρίδης, δικηγόρος και μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων του SINASPISMOY. Στις 27/03/2009 δημοσίευσε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ άρθρο με τίτλο «Αιρετικές σκέψεις για την «εθνική ιδεολογία» του σχολείου». Εγω δεν μπόρεσα να διακρίνω έστω και μία μικρή διαφορά μεταξύ των απόψεων του ΟΤ και της θέσης του SINASPISMOY.


    «Δυστυχώς, το ελληνικό σχολείο είναι ακόμα παγιδευμένο στην εθνικιστική προπαγάνδα του 19ου αιώνα, δηλαδή σε εθνικούς μύθους που κατ’ ουσία νομιμοποιούν τη θυσία πολύτιμων ζωών χάριν άψυχων εδαφών και που δικαιολογούν ηθικά πολέμους σαν αυτούς που διεξήγε συστηματικά ο ελληνικός στρατός στις αρχές του εικοστού αιώνα αιματοκυλίζοντας τα Βαλκάνια σε περιοχές όπου το ελληνικό στοιχείο αποτελούσε ισχνή μειοψηφία. Η παραχαραγμένη ιστορία που μας διδάσκουν ονομάζει απελευθερωτικούς όλους τους πολέμους του ελληνικού κράτους και άρα εμφανίζει στρεβλά ως αμυντική την επεκτατική των κρατικών συνόρων εθνική πολιτική. Διαιρεί τον κόσμο σε «εμάς» τους Έλληνες και τους «άλλους» λαούς, αποδίδοντας σε «εμάς» τους Έλληνες μόνο δίκαια, ενώ στους «άλλους» δολοπλοκίες και «συμφέροντα».
    Αν όλα αυτά δεν είχαν πολιτικές επιπτώσεις στη διαμόρφωση αντιλήψεων περί εξωτερικής πολιτικής, θα μπορούσαμε να παραπέμψουμε το θέμα αποκλειστικά στους αρμόδιους επιστήμονες. Από τη στιγμή όμως που μια τέτοια πλύση εγκεφάλου έχει ορατές παρενέργειες που συνίστανται π.χ. στη δημιουργία «εδραίας πεποίθησης» των πολιτών ότι είναι τάχα αυτονόητο κυριαρχικό «δικαίωμα» η επέκταση στα 12 μίλια (λες και το Αιγαίο δεν είναι κλειστή θάλασσα) ή ότι υφιστάμεθα «ταπεινωτικές» παραβιάσεις του εναέριου χώρου (όταν η Ελλάδα είναι εκείνη που έχει παρανόμως επεκτείνει στον αέρα τα 6 μίλια σε 10) ή ότι είναι προσβλητική για τους Έλληνες η απολύτως θεμιτή αξίωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να ονοματίζει τον εαυτό της όπως εκείνη επιθυμεί (και όχι όπως επιτάσσουν οι κήνσορες της ελληνικής εθνικοφροσύνης), τότε η ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορεί να παραμένει απαθής χωρίς να λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ταράξουν τα νερά.
    Και ακριβώς επειδή το σχολείο διδάσκει εθνική ιδεολογία (δηλαδή μυθολογία αντί για ιστορία) έχει σφιχταγκαλιάσει και τον μιλιταριστικό θεσμό των παρελάσεων. Ο Ιωάννης Μεταξάς ασφαλώς θα είχε πεθάνει ήσυχος, αν μπορούσε να φανταστεί ότι μετά τον θάνατό του οι πολυαγαπημένες του μαθητικές παρελάσεις, το «έργο της καρδιάς του», θα συνέχιζαν να θεωρούνται αναπόσπαστο στοιχείο της εθνοκεντρικής εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο σωβινισμός έχει ριζώσει τόσο βαθιά στα εκπαιδευτικά μας πράγματα ώστε ουδείς μοιάζει να αναρωτιέται για το νόημα της επετειακής μεταμφίεσης των μαθητών σε κουρδιστά στρατιωτάκια, κατά την οποία τα παιδιά καλούνται να... συμπορευτούν με τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Μέσα από τις παρελάσεις, είτε τις στρατιωτικές είτε τις μαθητικές, το έθνος που έγινε κράτος προβάλλει την ύπαρξη εξωτερικής «απειλής από τους εχθρούς μας», για να κρύψει τα συμφέροντα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ηγεμονίας της κυρίαρχης τάξης.
    Αναμφίβολα μπορεί να διαγνώσει κανείς μέσα στην ιστορία του ανθρώπινου βίου πολλά πραγματικά είδη συμφερόντων (π.χ. ατομικό, ταξικό, κλαδικό,), αλλά θα ήταν ανορθολογικό να υποστηριχτεί ότι υφίσταται αυτοτελής «έννοια εθνικού συμφέροντος». Ουδέποτε είναι δυνατόν να ταυτίζονται εκ των προτέρων τα συμφέροντα ποικίλων και κοινωνικά ετερόκλητων ομάδων που αυθαίρετα έχουν «ενταχτεί» από την κρατική εξουσία σε ένα «έθνος-κράτος» (και μάλιστα χωρίς να ερωτηθούν επ' αυτού, αφού η υπηκοότητα τους προκύπτει συνήθως αυτοδικαίως από το ΤΥΧΑΙΟ γεγονός της γέννησης τους σε ένα συγκεκριμένο τόπο). Σε αντίθεση με τα όσα λέει η χονδροκομμένη σχολική προπαγάνδα, τα «έθνη» (και άρα και το ελληνικό) δεν είναι προαιώνια και αναλλοίωτα, αλλά δημιουργήθηκαν από τα κράτη για λόγους πρακτικούς, διοικητικούς και οικονομικούς, όπως π.χ. η διευκόλυνση στην εξάπλωση του εμπορίου και η δυνατότητα άσκησης στρατολογικής πολιτικής εκ μέρους του κράτους. Άρα, η αποδόμηση της εθνικής ιδεολογίας αποτελεί πρώτιστο καθήκον μιας αντι-συστημικής αριστεράς».

    Το ερώτημα που γεννάται είναι ποίο είναι το δικό μας καθήκον καιτι μπορούμε να κάνουμε ατομικά και συλλογικά για να αποτρέψουμε την Εθνική αποδόμηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. by a country mile: ιδιωματισμός, εννοεί ο πανίβλακας χαμερπής κλέφτης πολιτισμικής ταυτότητας ..με μεγάλη διαφορά.
    φιλικα
    kp

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.