Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Abecedar η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα.

Στο υπενθυμίζω με αφορμή το άρθρο σου και την επίθεση που κάνεις σε εμένα ΑΠΟΚΡΥΠΤΩΝΤΑΣ σχόλια μεταξύ εμού και του Ομέρ του "Πόντου και Αριστεράς" σε τόπικ με θέμα την επίθεση των νεοναζί της ΧΑ στους εθνικιστές του ΟΤ με αφορμή το Ελληνο"μακεδονικό" λεξικό.

Λες.......


Και τώρα ας δούμε την στιχομυθία που κάναμε με τον Ομέρ αλλά και αυτά που ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ....

Σχόλια 35 ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΕΣ και 36

Σχόλιο 42 ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΕΣ


Σχόλιο 56 ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΕΣ και δείχνει ποιος είναι ο Ακρίτας στα μάτια αριστερών με τους οποίους κατά το παρελθόν για διάφορα θέματα και έχω συγκρουστεί μαζί τους ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ , τα οποία εσύ και οι ομοιοιδεάτες σου αδυνατείτε να τα δείτε λόγω της προσήλωσης σας στο Σλαβομακεδονισμό.


Abecedar ξέρεις όταν πατώνει ένα κόμμα όπως το δικό σου δεν ψάχνει να βρει ποιος το βούλιαξε, αλλά γιατί βούλιαξε. Ο λόγος του ΟΤ είναι εθνικιστικός μιας και θέλει να μονοπωλήσει τους όρους "Μακεδόνας" και "Μακεδονικό" εις βάρος της πλειοψηφίας της Μακεδονικής εθνότητας που δεν έχει καμμία σχέση με εσάς αλλά και την Σλαβική σας κουλτούρα. Δεν σου φταίει ο Ακρίτας αλλά ο λόγος σας ο οποίος ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ.
Εν πάση περιπτώση μάθε τι σημαίνει εθνικισμός και φασισμός και μετά έλα να τα πούμε , αν και η παρουσία σου τόσο στο maknews αλλά και στο blog σου άλλα δείχνουν.

23 σχόλια:

  1. Το κράτος των Σκοπίων δεν διαθέτει την απαραίτητη λαϊκή υποστήριξη που θα του επέτρεπε να θέσει ζήτημα σλαβομακεδονικής μειονότητας στην ελληνική Μακεδονία.
    Εν προκειμένω, το ιστολόγιο "Πόντος και Αριστερά" εμφανίζεται έντονα επηρεασμένο από τις θέσεις του Ουράνιου Τόξου, ενός κόμματος που με την υποστήριξη της Αντιεθνικιστικής Κίνησης του κ. Νακρατζά και ελληνόφωνων αντιεξουσιαστικών ομάδων συγκεντρώνει 2.500-3.000 ψήφους σε μία περιοχή 2.000.000 ψυχών.
    Για ποια καταπίεση ομιλεί ο Ομέρ?
    Τους παχυλότατους μισθούς του κ. Βοσόπουλου στην νοματρχία Φλώρινας?
    Μήπως έχουν ανοίξει σλαβικό σχολείο κάποιοι στη δυτική Μακεδονία και πήγαν οι ελληνικές αρχές και το απαγόρευσαν?
    Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς ένα κάποτε αξιόλο ιστολόγιο να μετατρέπεται σε ουρά του Γεώργιου Νακρατζά και του Τάσσου Κωστόπουλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μπορούσες να διευκρινίσεις τι εννοείς ότι "η πλειοψηφία της "Μακεδονικης εθνότητας" δεν στηρίζει Ουράνιο Τόξο"?
    Ποιοι είναι η Μακεδονική εθνότητα Ακρίτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε(18 Ιούνιος 2009 1:16 μμ) δεν είπα ότι "η πλειοψηφία της Μακεδονικης εθνότητας δεν στηρίζει Ουράνιο Τόξο".

    Σε ότι αφορά την "Μακεδονική εθνότητα" εννοώ ότι η σύγχρονη Ελληνική εθνική ταυτότητα είναι προιόν συγχωνεύσεως εθνοτήτων όπως αυτές των Μακεδόνων, Αρβανιτών, Θεσσαλών, Νησιωτών, Ποντίων, Κυπρίων κλπ.

    Έτσι η Μακεδονική εθνότητα που ζει στην Ελλάδα δεν έχει καμμία σχέση με αυτήν των Σλαβομακεδόνων τύπου FYROM και οι οποίοι χρησιμοποιούν με το έτσι θέλω για αυτοπροσδιορισμό τον ίδιο όρο(Μακεδόνας) που χρησιμοποιούν και οι Έλληνες γηγενείς της Μακεδονίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ακριτα δεν πρόκειται για εθνότητες διαφορετικές, δηλαδη άλλος πολιτισμος και άλλα χούγια, αλλά διαφορετικά, ελληνικά πάντα, φύλα, με άλλα λόγια, ούτε στην αρχαιότητα ούτε σήμερα όλα τα ελληνικά φύλα μοιράζονταν το ίδιο dna, πως θα ήταν δυνατόν άλλωστε, αλλά κοινό πολιτισμό , γλώσσα, και ... χούγια...
    άρα ΜΙΑ ΕΘΝΟΤΗΤΑ, με πολλά φύλα, τόσο σήμερα όσο και τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοίταξε μπορείς να τις πεις εθνότητες ή κοινότητες ή όπως αλλιώς θέλεις.
    Το πολιτισμικό μοντέλο του Smith τα λέει "ethnie" τα οποία συγκροτούν το "nation".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε των 12.42, είναι καλό να είμαστε λίγο σοβαροί και να μελετούμε λιγάκι πριν γράψουμε τέτοιους απαράδεκτους αφορισμούς:

    "Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς ένα κάποτε αξιόλο ιστολόγιο να μετατρέπεται σε ουρά του Γεώργιου Νακρατζά και του Τάσσου Κωστόπουλου..."


    Προς το παρόν θα σου πρότεινα:

    http://pontosandaristera.wordpress.com/2009/05/04/23-1-2009/

    -http://pontosandaristera.wordpress.com/2008/07/28/28-7-2008/

    Η συκοφαντία δεν έκανε ποτέ καλό!

    Εάν εννοείς ότι το ιστολόγιο "Πόντος και Αριστερά", απεχθάνεται εξισου με τον Ιό, τον Κωστόπουλο και το Νακρατζά και τους έλληνες ακροδεξιούς, θα έπιανες διάν.

    Γιατί όντως έτσι είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποια συκοφαντία?
    Οτι εφορμόμενοι από την όντως απαράδεκτη επίθεση των ηλιθίων της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να θέσουν ζήτημα καταπιεζόμενης σλαβομακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα στην οποία ενέταξαν το σύνολο των σλαβοφώνων?
    ότι έθεσαν ζήτημα ακόμη και βουλγαρικής μειονότητας τη στιγμή που ούτε η Βουλγαρία δεν κάνει κάτι τέτοιο?
    ή ότι παραλλήλισαν το ελληνικό κράτος με το τουρκικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίσης όταν λέω ότι έγιναν ουρά του Κωστόπουλου και του Νακρατζά δεν αναφέρομαι στο Ποντιακό.
    Αναφέρομαι στην πλήρη προσχώρησή τους στην επιχειρηματολογία, τις πολιτικές απαιτήσεις και την ιστορική τους θεώρηση επί των Βαλκανικών και κυρίως επί του Μακεδονικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. όχι μόνο ΔΕΝ λογοκρίθηκαν τα αναφερθέντα σχόλια 25 και 42 αλλά... ήμουν παρών ΚΑΙ στη συζήτηση και τα είδα να βγαίνουν δημόσια ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

    Σαν να μου φαίνεται πολλές παρεξηγήσεις έγιναν...
    (και ΑΔΥΝΑΤΩ να παρακολουθήσω το μπάχαλο ΕΔΩ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ε, καλά σου ξηγήθηκε ο Ομέρ πάντως...
    Υποφέρει γιατί είναι ΤΙΜΙΟΣ.

    Για σένα, έχω πλέον... επιφυλάξεις:

    1) ΓΙΑΤΙ έκανες ένα ποστ που στηρίζεται σε ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ? (τελικά, ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο δεν λογοκρίθηκε στον Π&Α. Οπότε?)

    2) ΓΙΑΤΙ "έκανες την πάπια" στις κραυγαλές συκοφαντίες εναντίον των παιδιών εκεί (που είναι ΕΝΤΕΛΩΣ παράλογο να τους ταυτίζει κανείς με Νακρατζά και ΚΩστόπουλο)?

    Το ΜΕΓΑΛΟ "γιατί" όμως, είναι γιατί έκανες ΟΛΗ αυτή την ιστορία, ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ?

    Και πολλά άλλα γιατί, που... δεν αξίζει καν τον κόπο να απαριθμήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. omadeon ξύπνα...στον abecedar απευθύνομαι και όχι στον Ομέρ.
    Αυτός απέκρυψε σχόλια στο άρθρο του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν δεν σου κάνει κόπο ελευθέρωσε και το σχόλιο της... συγνώμης μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. omadeon δεν έχω μπλοκάρει κανένα σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οκ, αυτή η... άτιμη η blogspot, μας έχει κάνει το σχολιασμό μαρτύριο, ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι γράψαμε σχόλιο και δεν πέρασε τα... 40 κόσκινα προφιλ, μαλακοφιλ, κλπ.

    Είμαι λοιπόν -έλεγα- υποχρεωμένος να ζητήσω ΣΥΓΝΩΜΗ, έχοντας καταλάβει ΛΑΘΟΣ ότι ο Ακρίτας επιτέθηκε αδίκως στον Πόντο και Αριστερά.

    Στη σχετική συζήτηση στον Π&Α προέκυψαν... κωμικές επεκτάσεις του θέματος. Ας χαλαρώσουμε!
    ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι τέλειος (ΙΔΙΩΣ εγώ)...
    Στο μεταξύ, νέον κύμα... ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ (μέχρι και... αυτομαστιγώματος) κατακλύζει τα μπλογκ.
    (γνωστός βλόγερ προέβη σε... αυτο-μαστίγωμα κατά του καπνίσματος, μας ΞΕΓΕΛΑΣΕ όλους ότι είναι μη-καπνιστής, και μετά... μας αποκάλυψε ότι ΚΑΠΝΙΖΕΙ, και προφανώς έκανε το ποστ για να το κόψει. ΔΕΝ είναι ψέμα, είναι ο j95).

    Ε, ΤΙ κρίμα, που οι... ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ Ιμιτασιον-αντιεθνικιστές του Ουράνιου Τόξου δεν είναι ικανοί να γελάνε με τα... δικά τους χάλια.

    Στο άλλο σου ποστ, Ακρίτα, ο άλλος λέει "it's ok να δηλώνει Κινέζος" (ο Βοσκόπουλος - ο "τρία προβατάκια έβοσκαν")... Ο δε Παρίσης δήλωσε κάποτε πως... δεν του αρέσει νάναι Βούλγαρος και Τάταρος, προτιμάει να νιώθει... απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου (μακεντόνσκι φυσικά). Οι τύποι ΔΕΝ πάνε καλά.

    Θέλω να δω όμως, αυτή η πρόσφατη αναγγελία της... Μεγαλεξανδροποίησης της επίσημης Ιστορίας που διδάσκεται στη FYROM, αν θα... συγκινήσει κατάλληλα τα ΑΛΛΑ πανεπιστήμια του κόσμου να αρχίσουν να ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ντοκτορά και διπλώματα "made in FYROM"! Κάπως έτσι θάπρεπε να δράσουν.

    Οσο για τους άλλους εδώ, ας ΜΗΝ υπερβάλλουν ψάχνοντας για εχθρούς. Στα θέματα αυτά δηλώνω αλληλέγγυος του Ακρίτα (όπως και οι Πόντιοι).
    Και αν εμείς, οι ΓΝΗΣΙΟΙ αντι-εθνικιστές, δηλώνουμε ΚΑΤΑ των εθνικιστών τρελλαμένων της FYROM, αυτό πρέπει να σας χαροποιεί, αντί να ψάχνετε για εχθρούς, εκεί που δεν υπάρχουν.

    Μια πολύ καλή σας μέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. omadeon μόνο που λέξεις όπως "βλαμμένοι" κλπ δεν είναι σωστός τρόπος έκφρασης.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ασε με εμένα που είμαι... χαλασμένος βρωμόστομος κι είναι δύσκολο να το αλλάξω, αυτό το μικρό ελάττωμα, και πιάσε... στο στόμα σου κάποιους άλλους, που δεν αντιλαμβάνονται ΠΩΣ "η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει αλλά κόκκαλα σπάει"!

    Μια συκοφαντία ίσον χίλιες βρισιές, τελικά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μα για ποια συκοφαντία ομιλείτε?
    Ότι το ιστολόγιο "Πόντος και Αριστερά" έθεσε ζήτημα ακόμη και βουλγαρικής μειονότητας στην Ελλάδα τη στιγμή που ούτε η Βουλγαρία δεν κάνει κάτι τέτοιο? Αφού είναι γραμμένο στην ιστοσελίδα τους! Δεν το έβγαλα εγώ.

    Αν οι κύριοι του Π&Α νομιμοποιούνται να υποστηρίζουν ότι το ΚΚΕ, ο Θ. Πάγκαλος, ο Κ. Παπούλιας, ο Κ. Καραμανλής και τόσοι άλλοι είμαστε "Γκρίζοι Λύκοι" επειδή λέμε ότι δεν υπάρχει ούτε σλαβομακεδονική ούτε βουλγαρική μειονότητα στην Ελλάδα τότε με την ίδια λογική νομιμοποιούμαι και εγώ να υποστηρίξω ότι στο Πόντος και Αριστερά έχουν καταντήσει ουρά του Γ. Νακρατζά, του Τ. Κωστόπουλου και του Δ. Λιθοξόου. Τις ίδιες θέσεις άλλωστε πρεσβεύουν για την Μακεδονία και τα ίδια δημαγωγικά "επιχειρήματα" χρησιμοποιούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε(21 Ιούνιος 2009 4:29 μμ) μπορείς σε παρακαλώ να δώσεις λινκ από το ιστολόγιο "Πόντος και Αριστερά" όπου έθεσε ζήτημα βουλγαρικής μειονότητας στην Ελλάδα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι στο τελευταίο εικονίδιο 56-57.jpg που έχεις αναρτήσει λίγο παραπάνω.
    Ας μας βρουν οι κύριοι του Π&Α κάποιο επίσημο αίτημα της βουλγαρικής κυβέρνησης να αναγνωριστεί βουλγαρική μειονότητα στην Ελλάδα και μπορεί να δω το πολιτικό αίτημα των Ποντίων εθνοτιστών λίγο πιο συγκαταβατικά.

    Εξ όσων γνωρίζω πάντως, η ίδια η Βουλγαρία ήταν εκείνη που έκλεισε το ζήτημα πριν μερικές δεκαετίες με το σκεπτικό ότι δεν είναι δυνατόν να ομιλεί κανείς πλέον για συγκροτημένη βουλγαρική μειονότητα στη Μακεδονία και τη Θράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστώ ανώνυμε για την σημείωσή σου. Όντως δεν το είχα δει παρόλο που συμμετείχα στον διάλογο. Και φυσικά πάντως συμφωνώ ότι με το να μιλάμε για βουλγαρική μειονότητα την στιγμή που ούτε η Βουλγαρία δεν το έχει θέσει τότε αρχίζουμε και σκαλίζουμε πράγματα του παρελθόντος και πάμε σε άλλους δρόμους και επικίνδυνα μονοπάτια.

    Σίγουρα υπάρχουν Βουλγαρομακεδόνες γηγενείς στην Ελλάδα αλλά από το να τους αναγνωρίσεις ως μειονότητα (εθνική ή γλωσσολογική) την στιγμή που δεν το θέτει το ίδιο το κράτος τους τότε γεννιούνται συνειρμοί άλλου είδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν υπήρχε κάποιο μαζικό λαϊκό κίνημα με αυτό το αίτημα, η άποψή μου θα ήταν διαφορετική.
    Δεν ειμαι παράλογος.

    Το να προσπαθούμε όμως να αναδεικνύουμε μειονότητες με το ζόρι, κυνηγώντας σαν ουρά του αμερικανικου προξενείου Θεσσαλονίκης μεμονωμένες περιπτώσεις σλαβομακεδονιστών και βουλγαριστών από οικισμό σε οικισμό και από γειτονιά σε γειτονία ωσαν να ήμασταν τίποτα συλλέκτες σπάνιων πεταλούδων είναι ανόητο.
    Ακόμη πιο ανόητο είναι το να βαφτίζουμε οποιονδήποτε κατάγεται από δίγλωσσες οικογένειες ως μειονοτικό.
    Και ας έρθει εδώ ο Π&Α να υποστηρίξει το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμε ο Ομέρ ή ο Π&Α το ξέρει το νήμα και τις απόψεις σου. Μάλιστα κατηγορήθηκα από αυτόν για μερικές απόψεις σου αλλά και για τον συντονισμό μου. Εάν θέλει λοιπόν μπορεί να έρθει και να απαντήσει στα επιχειρήματά σου.
    Πολλές φορές όμως δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό αλλά το βουνό στον Μωάμεθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν ξέρω τι έχει ειπωθει από τον κ. Ομερ, όμως να κατηγορηθείς εσύ για τις απόψεις μου από πού και ως πού?
    Αν θέλει να έρθει εδώ να συζητήσουμε τις απόψεις μου έχει καλώς.
    Αν θεωρεί ότι παρεξήγησα κάποια σχόλια που έχουν γίνει κατά καιρούς στο ιστολόγιο του και πάλι έχει καλώς. Εγώ δεν υποστήριξα ότι διαθέτω το αλάθητο του Πάπα.

    Ως προς το συντονισμό:
    αυτό το περί "συνειρμών άλλου είδους" μπορεί όντως να το εκλάβει κανείς άσχημα. Όμως ο καθένας μας μπορεί να καταλάβει οτι
    όσο υπαινίχθηκε ο Ομέρ κάτι για σένα με όλους εκείνους τους παραλληλισμούς για την ιταλική ακροδεξιά άλλο τόσο υπαινίχθηκες και εσύ για αυτόν με τη συγκεκριμένη φράση.

    Προσωπικά όταν μίλησα για "ουρά" εννοούσα ότι στο μακεδονικό σε ορισμένες τουλάχιστον φάσεις χρησιμοποιήθηκαν ως οι κατεξοχήν χρήσιμοι ηλίθιοι, όχι οτι υπηρετούν κάποια πολιτική αντζέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.