Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Ενώ ασχολούμαστε με τον Τρεμόπουλο ο Σλαβομακεδονιστής φίλος του Νάσε Παρίσης παρουσιάζει Ελληνο"μακεδονικό" λεξικό στην Αθήνα.!!!


Σύμφωνα με ανακοίνωση του εθνικιστικού κόμματος Ε.Ε.Σ.- Ουράνιο Τόξο οι Σκοπιανοί σήμερα στην αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου θα παρουσιάσουν το νέο τους εφεύρημα , το σύγχρονο ελληνο-μακεδονικό λεξικό.

Ομιλητές εκτός από το μέλος του ΟΤ γνωστό Λιθόξοου και τον φίλο του Τρεμόπουλου Νάσε Παρίση θα είναι και δύο γνωστοί για τα ανθελληνικά τους πονήματα ο Αμερικανός Victor Friedman και η Δρ. Riki Van Boeschoten που σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας .

Ο Αμερικανός Friedman ο οποίος πηγαινοέρχεται στα Σκόπια από εποχής .....Τίτο έχει εκδόσει διάφορα βιβλία και άρθρα από την δεκαετία του 70 με θέμα την Τιτοική γλώσσα των Σκοπίων. Επίσης παρουσιάζει τους Έλληνες ως ένα εξόχως αντιδημοκρατικό και καταπιεστικό έθνος, από την αρχαιότητα έως σήμερα, και τοποθετεί τον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια κάτω από ένα πολύ αρνητικό πρίσμα. Τα βασικά του επιχειρήματα περιστρέφονται γύρω από αυτό που ο ίδιος θεωρεί ως καταπίεση της πολυγλωσσίας και των μειονοτήτων στην Ελλάδα, την οποία συνδέει με τη διένεξη μεταξύ Ελλάδος και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΔΓΜ) σχετικά με το θέμα του ονόματος της γείτονος χώρας.
Δηλαδή πλήρης υιοθέτηση του Σκοπιανού εθνικισμού. Κατάλληλες απαντήσεις σε αυτόν έχουν δώσει Έλληνες ακαδημαικοί που μπορεί ο καθένας να διαβάσει εδώ.

Η άλλη κυρία, η Δρ. Riki Van Boeschoten που την πληρώνει το κομματικό μας κράτος (όπως και άλλους πολλούς όπως στο Πάνειο) έγινε γνωστή το 1993 όταν , επισκέφτηκε με την Δρ. Helleen van der Minnie, περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και έκαναν μια μελέτη με τίτλο Γλώσσες Μειονοτήτων στην Περιοχή της Φλώρινας και της Αριδαίας.
Στην αρχή της μελέτης αυτής οι ανθρωπολόγοι ακαδημαϊκοί αναφέρουν:

«Στην περιοχή αυτή της Φλώρινας και της Αριδαίας, εκτός από την δεσπόζουσα γλώσσα, οι εξής επίσης γλώσσες χρησιμοποιούνται: η Μακεδονική, η Βλάχικη (συγγενής της Ρουμανικής) Αρβανίτικα (συγγενής της Αλβανικής), Τούρκικα, Ρομ και η Ποντιακή διάλεκτος».

Ας παραβλέψουμε το γεγονός πως τα Βλάχικα, τα Αρβανίτικα και τα Ποντιακά είναι άμεσα συνυφασμένα με την Ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό του Ρωμαίικου και δεν αντιπροσωπεύουν κανενός είδους μειονοτικές ομάδες, η αναφερόμενη «Μακεδονική» γλώσσα ποια είναι;
Ποιοι είναι αυτοί οι «Μακεδόνες» που αποτελούν μειονότητα ανάμεσα σε δυόμισι εκατομμύρια Μακεδόνες;
Και ποιους εννοούν άραγε ως τουρκόφωνες μειονοτικές ομάδες της Μακεδονίας; Τους Έλληνες επιζώντες του ελληνικού ολοκαυτώματος στην Μικρά Ασία;
Και έτσι οι ερευνήτριες, οι οποίες δεν είναι καν γλωσσολόγοι, παρουσίασαν ως μειονότητες τους δίγλωσσους Έλληνες της Φλώρινας στα επίσημα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και τώρα μπορεί κάλλιστα το Helsinki Monitor ή κάθε οργανισμός που δήθεν προστατεύει μειονοτικά δικαιώματα να σέρνει τη χώρα μας σε διάφορα διεθνή δικαστήρια για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Επιπλέον με τι στοιχεία καταλογίζει η κυρία Boeschoten την ύπαρξη μειονότητας 150.000 «μακεδονόφωνων» στην Ελλάδα;
Αρκεί η σύντομη επίσκεψη σε 70 μόλις χωριά με πληθυσμό ελάχιστο, ντόπιων και προσφύγων, για να στηρίξει τις «στατιστικές» της; Και εδώ μπορεί ακόμα να τεθεί το ερώτημα: γιατί ειδικά η περιοχή της Φλώρινας;
Άλλες περιοχές της Ελλάδος δεν προσέφεραν στις δυο ερευνήτριες δυνατότητες μελέτης τοπικών διαλέκτων;
Γιατί τόσο ενδιαφέρον για αυτό το συγκεκριμένο χώρο στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα;

Αυτά τα ολίγα ώστε να μην κοιμόμαστε διότι οι Σκοπιανοί δουλεύουν και μας δουλεύουν ξέροντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν Τρεμόπουλοι!!!
Αλήθεια κύριε Freidman, κυρία Δρ. Riki Van Boeschoten και στελέχη του ΟΤ γνωρίζετε την ετυμολογία αλλά και την εννοιολογική σημασία της λέξεως Μακεδονία και Μακεδονικό στην Ελληνική γλώσσα ?

38 σχόλια:

  1. Η Riki Van Boeschoten έχει κάνει πιο πρόσφατη δουλειά από αυτή Ακρίτα. Μετά κάμποσσες επισκέψεις στα "χωριά των ορκομωσιών" για να να ανακαλύψει κι άλλους "καταπιεσμένους ιθαγενείς" και τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις της, το έριξε - παρέα με τον άλλο φωστήρα το Loring Danforth - στη μελέτη των "Deca Begalci", των παιδιών του παιδομαζώματος (μπαρδόν παιδοσωσίματος) που απέκτησαν (μπαρδόν διαφύλαξαν) "Μακεδονική εθνική ταυτότητα". Προφανώς χρειάζεται υλικό για να διδάξει στη Θεσσαλία το πως οι κακοί έλληνες δε βάζουν ξανά το φίδι στον κόρφο τους.

    Ο Loring υποθέτω πως δε θα παραστεί γιατί ετοιμάζεται για τη συμμετοχή του (παρέα με Τσαρκνιά και Ernest Damianopoulo, Michael Dimitri και Steve Pliakes - όλοι τους ένας ένας γνωστοί και διαλεκτοί) στη UMD Global Conference. Και να σκεφτεί κανείς πως ο Danny ξεκίνησε ως ελληνιστής και ακόμα μας δουλεύει όλους πηγαίνοντας στα ελληνικά συνέδρια...

    Ποιοί άλλοι ξένοι φωστήρες μας λείπουν: Vemund Aarbakke (Αριστοτέλειο) - Christian Voss (Καποδιστριακό;)

    Δυστυχώς αντί για τα ρόχαλα στην είσοδο της ΕΣΗΕΑ προβλέπω να δούμε Χρυσαυγίτες και άλλους παπάρες και να το διαβάζουμε για τα επόμενα Ν χρόνια στις εκθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλά να είναι ο Δημητράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο ΚΕ. Την ξέχασα αυτήν την "δουλειά" της. Ο Αριστοτέλης Βρίτσιος είχε γράψει ένα ωραίο άρθρο για αυτό με τον τίτλο "Η Αμνησία εις την υπηρεσία της Μνήμης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Македонија σημαίνει μητέρα γη . Εσείς οι νεοέλληνες την βρήκατε την λέξη και την κλέψατε από τους μακεδόνες. Ούτε και οι εθνικομπατήριδες όπως ο πελλοπονήσιος ζουράρης και ο ηπειρώτης παπαθεμελής δεν σας σώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aνωνυμε, μην δεινχεις την αμορφωσια σου..... μαθε, διαβασε....αποκτησε γνωσεις πρωτα.....και ελα να τα πουμε μετα

    .....εκτος αν εισαι ανεπιδεκτος μαθησεως, οποτε ελα με τον κηδεμονα σου, που ελεγαν στο σχολειο

    εγινα κατανοητος σλαβοτσοπανη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aνώνυμε 2 Ιούνιος 2009 8:45

    Mητέρα γή=Μάικα ζέμνα,οπότε θα λεγόταν Μαικαζέμνια

    Το μακεδόνια το βρήκες εσύ και θα το σεβαστείς...ΕΝΤΑΞΕΙ? και η λέξη ήταν και είναι παντού γραμμένη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και όχι όπως το γράφεις.

    Εσάς ποιός θα σας σώσει...άντε μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Macedonia or Macedon (from Greek: Μακεδονία, Makedonía) was a kingdom in ancient Greece, centered in the northeastern part of the Greek peninsula.[1] The homeland of the ancient Macedonians, it was bordered by the kingdom of Epirus to the west, Paionia to the north, the region of Thrace to the east. and of Thessaly to the south. For a brief period, after the conquests of Alexander the Great, it became the most powerful state in the world, with borders including the whole of Greece and as far as India; at that time it inaugurated the Hellenistic period of world history

    wikipedia for Macedonia

    ...αν δεν καταλαβαινεις αγγλικα να σου το μεταφρασω αγνωστε σλαβοτσοπανη 8.43......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το γράμμα Δ ΚΑΙ θ προφέρονται μόνο στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ
    ΜακεΔονια
    Θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΟ ΟΔΟΝΤΙΚΟ δδδδδδ τι μαδεΔονας είσαι... ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙΚΑΙ ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τόση βλακεία και κομπλεξικό ανθελληνισμό σε συμπυκνωμένη μορφή δεν έχω ξαναδεί.

    Οι Βοσκόπουλος, Παρίσης και οι υπόλοιποι του τσίρκου, βύζαξαν την Ελλάδα σαν τα ανήμπορα μωρά. (Kαι εξακολουθούν να την βυζαίνουν )
    Και τώρα που γίνανε άνθρωποι φτύνουν το γάλα που βύζαξαν στα μούτρα της.

    Αν αυτοί είναι καταπιεσμένοι, τότε απαιτώ να καταπιέσετε και εμένα.
    Άλλωστε και εγώ ανήκω σε αυτούς τους οποίους οι Σκοπιανοί αποκαλούν " Aegean brothers ".


    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ,ΑΙΓΑΙΑΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε (2 Ιούνιος 2009 8:43 μμ) σας έβαλα δύσκολη ερώτηση από ότι φαίνεται και αρχίσατε τις μπούρδες σας. Αλήθεια σήμερα βρέθηκε κανείς να ρωτήσει τους καλεσμένους σας αυτό που έβαλα εγώ στο νήμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Pros Anonymou 2 Iouniou 8:43

    Autes tis theories tou Stefov kai tou Donski tis exoume akousei polles fores. Mipos kai to "Atina" simainei "Apo kefali"; I mipos "Grekos" simainei "kleftis"; I estw kai to "Tesalnik" (-nik = douleia/agwnas)simainei "agwnas enanti twn Thessalwn"; Nai nai Majka Dona "dwro apo tin mitera". Tha sas to eipe o idios o Theos stin tileorasi sas. Ean itan Majka Dona oi epigrafes sta marmara pou briskoume sto xwma den tha egrafan MAKEDONIA (me "delta")! Tipote allo; Oute kai ta antipsychotika farmaka den sas sozoun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλοι δυστυχώς αυτοί είναι οι σλαβομακεδονιστές. Σήμερα όμως έμαθα και κάτι άλλο που μάλλον δεν θα άρεσε στον παρίση και στην παρέα του. Ο Friedman έμμεσα παραδέχτηκε πως ίσως οι σλαβικές διάλεκτοι της Δυτικής Μακεδονίας δεν έχουν σχέση με το φιλολογικό κατασκεύασμα των Σκοπίων. Βέβαι μας πρότεινε ότι η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να τις σώσει, αφού κινδυνεύουν. Βέβαια ο Friedman πολιτικολογεί λες και δεν γνωρίζει ότι οι διάλεκτοι της Δυτικής Μακεδονίας διαφέρουν με αυτές της Βαρδαρίας και ειδικά του Τιτοικού κατασκευάσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η UNESCO αναφέρει σχετικά ότι «Οι γλώσσες είναι εργαλεία αρχής της ανθρωπότητας για την έκφραση των ιδεών, των συγκινήσεων, της γνώσης, των μνημών. Οι γλώσσες είναι επίσης αρχικοί φορείς των πολιτιστικών εκφράσεων και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, ουσιαστικοί στην ταυτότητα των ατόμων και των ομάδων. Η προστασία των διακυβευμένων γλωσσών είναι έτσι ένας κρίσιμος στόχος να διατηρήσει την πολιτιστική ποικιλομορφία παγκοσμίως».

    Και η μακεδονική είναι μία από αυτές όπου το φασιστικό ελληνικό κράτος αντιδρά στην προσπάθεια διατήρησης της γλώσσας και ανάκτησης της ιδιαίτερης ταυτότητας των Μακεδονόφωνων.Τόσες καταδίκες έχει φάει αλλά εκεί επιμένει στην φασιστική του νοοτροπία. Το Βινόζιτο δίνει αγώνα ενάντια στον ελληνικό φασισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. .....γινεται συνεχεια κουβεντα οτι αυτους τους ανθρωπους (τους πολιτες της ΦΥΡΟΜ), απο παλια τους ονομαζαμε σλαβομακεδονες, αρα ενας τετοιος προσδιορισμος(που ετσι και αλλιως δεν τον δεχονται....) θα ηταν αποδεκτος και αλλα τετοια

    Σλαβομακεδονες λεγαμε τους κατοικους της Μακεδονιας μας που δεν ειχαν ελληνικη συνειδηση(σαν τον αγνωστο 2 Ιούνιος 2009 8:43 μμ , τον Νασε Παρισε, τον Παβλε Φιλιπωφ....)

    Τους κατοικους της τωρινης ΦΥΡΟΜ τους αποκαλουσαμε (...και αυτοι αυτοαποκαλουνταν) Γιουγκοσλαβους.... ποτε δεν τους αποκαλουσαμε τοτε σλαβομακεδονες....οι σλαβομακεδονες ηταν εντος συνορων

    Θα εκτιμουσα την γνωμη σου Ακριτα πανω σε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ΜΚ

    ..ποιος σας εμποδιζει πλεον να μιλατε την γλωσσα σας?
    Ποιος αντιδρα πλεον στην προσπαθεια διατηρησης της?

    Μακεδονιτικα ομως δεν ειναι η γλωσσα που κατασκευαστηκε στα Σκοπια και ουτε εσεις δεν την καταλαβαινετε.....ηταν ενα γλωσσικο ιδιωμα, με βαση τα σλαβικα που μιλιοταν στην Μακεδονια(την Ελληνικη και την μοναδικη), το οποιο ηταν προφορικο.....ολα τα αλλα ειναι εισαγομενη αντεθνικη προπαγανδα ...και δεν θα βρειτε απεναντι σας μονο το κρατος, αλλα ολους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. TREMOPOYLOS και Συνεργάται

    Ο κ. Διάκος είναι δικηγόρος και συνεργάτης του κόμματος του κ. Τρεμόπουλου. Ο κ. Διάκος αναλαμβάνει δικαστικές υποθέσεις προσφυγής ταλαιπωρημένων πολιτών κατά εταιριών κινητής τηλεφωνίας για εγκατάσταση κεραιών έναντί αδράς αμοιβής. Προσφάτως ο κ. Διάκος εδήλωσε ότι υπάρχει Μακεδονική Εθνότητα στην Ελλάδα, η οποία καταπιέζεται από τους Έλληνες. Ο κ.Διάκος ανέλαβε πρόσφατα αγωγή των κατοίκων Μαλακάσας εναντίων της εταιρείας SIEMENS για κεραία του συστήματος C4I που έχει εγκατασταθεί στην πλατεία της Μαλακάσας. Για τις επιβλαβείς επιπτώσεις της συγκεκριμένης κεραίας στην υγεία των κατοίκων κι ιδίως των παιδιών είχε αναφερθεί σε άρθρο του στην Καθημερινή ειδικός επιστήμων. Στην πρώτη δίκη για την απομάκρυνση της κεραίας, ο κ. Διακός ζήτησε από τους κατοίκους να μην εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίων της SIEMENS και να ζητήσουν χρονικό περιθώριο αναβολής της δίκης έξη μηνών όπωςεπιθυμούσε η εταιρία. Οι κάτοικοι δέχτηκαν την πρόταση του κ Διάκου και της SIEMENS και φυσικά η κεραία δεν απεμακρύνθη μετά τους έξη μήνες. Μετά ένα χρόνο η υπόθεση ήλθε καιπάλιστα δικαστήρια και ο κ.Διάκος ζήτησε από τους κατοίκους νέα αναβολή και συμβιβασμό με την εταιρία υποσχόμενος, σαν να ήταν ο εκπρόσωπος της εταιρίας και όχι των κατοίκων, ότι η κεραία θα απεμακρύνετο σε 3 μήνες, προτείνοντας μάλιστα και την υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ των κατοίκων και της εταιρίας. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τι έγραφε το εν λόγω συμφωνητικό και ποίου τα συμφέροντα εκπροσωπούσε ο κ. Διάκος. Θέλετε κ. Διάκο να το βγάλουμε στην δημοσιότητα, όπου καθαρά φαίνεται η συμφωνία σας με την SIEMENS κάτω από το τραπέζι και εις βάρος των κατοίκων που εκπροσωπούσατε; Μετά ένα χρόνο πάλι η υπόθεση ήλθε στο ακροατήριο και προφανώς οι κάτοικοι έχασαν την υπόθεση, αφού ο δικαστής επιχειρηματολόγησε, ότι η έννοια του κατεπείγοντος έχει χαθεί στην υπόθεση με τις δύο αναβολές που ζήτησε ο κ.Διάκος. Δεν γνωρίζεται απλή δικονομία κ. Διάκο; Δεν γνωρίζεται ότι τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν την έννοια του κατεπείγοντος; Πόσα πήρατε κ. Διάκο από την SIEMENS για να πουλήσετε την υπόθεση; Μακάρι οι Σλαβομακεδόνες να αντιπροσωπεύονται με τέτοια λαμόγια στην Ευρωβουλή! Η τιμή εξαγοράς τους δεν θα υπερβαίνει τις 10000 Ευρώ. Έτσι κ.Διάκο; Ξέρω τι λέω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το Βινοζιτο ειναι ενα εθνικιστικο κομμα που οπως ολα τα εθνικιστικα κομματα ασχολειται μονο με τα εθνικα θεματα.

    Τιποτε αλλο δεν υπαρχει,καπιταλισμος,οικονομικη κριση,ανεργια,ευρωπαικες πολιτικες που γεννουν φτωχεια και εξαθλιωση.
    Το Βινοζιτο ειναι απο τις πιο ευρωλιγουρικες ομαδες.

    Διαπλοκη με ευρωκονδυλια,Ευρωπαικες περιφερειες με αυτονομες κυβερνησεις και αυτοδιοικησεις κλπ., κουλτουρα των περιφερειων και αλλα εκσυγχρονιστικα και φιλοευρωπαικα.

    Εμεις ομως οι Γρεκομανοι κομμουνιστες ουτε φιλοευρωπαιοι ειμαστε,ουτε Ψωμιαδηδες γραφικοι,ουτε μας νοιαζουν οι μπιζνες των ελληνων αστων στα Βαλκανια,ΟΥΤΕ
    τα σλαβοεθνικια του Βινοζιτο και τις ιμπεριαλιστικες τους πλατες λογαριαζουμε.
    Θα τα πουμε στο γηπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΚ το πρώτο πράγμα που καπηλεύετε είναι ο αυτοπροσδιορισμός που δίνουν 2,5 εκ Μακεδόνες είτε με εθνοτική και είτε με πολτιστική ταυτότητα χρησιμοποιώντας μία Ελληνική λέξη.

    Ο Μακεδόνας είναι τρόπος αυτοπροσδιορισμού του σύγχρονου , μεσαιωνικού και αρχαίου Έλληνα κατοίκου (με φυλετική, εθνοτική και εθνική ερμηνεία) της ιστορικής Μακεδονίας.

    Η επίλυση της διαμάχης σε ότι αφορά το γλωσσολογικό κομμάτι πρέπει πρώατ από όλα να γίνει με εποικοδομητικό πνεύμα. Είναι προφανές πως η διαμάχη δεν αφορά απλά το όνομα του γειτονικού κράτους της Ελλάδας, αλλά ό,τι απορρέει από αυτό.Για αυτό και εσείς ΟΥΔΕΠΟΤΕ δεν έρχεστε με αυτό το πνεύμα αλλά αντίθετα προκαλείτε τους Έλληνες και ειδικά τους Μακεδόνες -που ξέρουν καλά το παρελθόν σας - όπως με το abecedar αλλά και με το λεξικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Pros MK:
    Sigoura dinei agwna to Vinozhito! Ean den itan gia to Vinozhito tha sas eixan faei oi "fasistes" oi Ellines opws mas xaraktirizete! Gi'auto kai balate kai ton Lithoksoou na grapsei ena biblio epistimonikis fantasias gemato apo apati kai psemata. Xwris ntropi.
    Oi Ellines den trexoume na leme oti i leksi "Ispania" einai Ellinikis proeleusis giati i xwra auti einai eksairetikia kai..."spanizei" ston kosmo.
    Oso afora tin "Makedoniki" glwssa...gia pia glwssa anaferesai; Gia tin Titoiki, i gia tis dekades slavofones dialektous tis Elladas pou oute kan exoun sxesi me tin Titoiki; Exe ypopsi: Den katalabainoume auta pou milate sta Skopia! Den einai idia me tis topikes dialektous. Alla poios tha sas peisei; Auto pou kserete mono einai na spernete propaganda. Otan enas paei na perasei auto pou thelei me psematta kai propagandes, den einai melos mias meionotitas...alla melos mias symmorias. Auto na to ksereis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ευχαριστω, με καλυπτει γενικα.....

    σε μια παρατηρηση εχω επιμεινω....οι κατοικοι της ΦΥΡΟΜ επι Γιουγκοσλαβιας δηλωναν Γιουγκοσλαβοι. Αλλωστε ουτε οι Σερβοι ουτε οι Κροατες ουτε οι Σλοβενοι,δηλωναν τιποτα αλλο απο Γιουγκοσλαβοι.

    ...δεν αναφερομαι στην διασπορα τους (που ειχαν καταγωγη απο Ελληνικη Μακεδονια ομως)...αυτοι ηταν οι μονοι που απο τοτε δηλωναν "Μακεδονες" απο οσο ειμαι σε θεση να γνωριζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Macedonian Falanx οι κάτοικοι της FYROM επί Γιουγκοσλαβίας δήλωναν Μακεντότσι. Όπου μπορούσαν πάντοτε προσπαθούσαν να εγείρουν θέματα μειονότητας και γλώσσας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Βουλγαρία. Απλά το Βελιγράδι κρατούσε διπλωματικές αποστάσεις και η Ελλάδα τα έκρυβε όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ..δεκτον...οτι και να εγινε, ειναι ιστορια πια.... τωρα τι κανουμε ειναι το θεμα. Ακομα και αν βρεθει λυση στο θεμα του ονοματος δεν φανταζομαι οτι εχει κανεις την αφελεια να πιστευει οτι θα σταματησουν ως δια μαγειας τα Γκρουεφσκικα καραγγιοζιλικια ή "καθηγητες" σαν τους Τεντωφ και Μποσεφσκι θα τους κανουν στην ακρη... Μια ολοκληρη γενια ηδη εχει μεγαλωσει μαθαινοντας να μισει την ελλαδα, αφιονισμενη απο την συστηματικη φασιστικη προπαγανδα που κανουν εναντιον μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Macedonian Falanx και φυσικά δεν θα σταματήσουν. Προσωπικά το έχω πει πολλές φορές. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σαν Ελλάδα είναι να εφραμόσουμε εξωτερική πολιτική καθαρά επιθετική. Η ιστορία διδάσκει ότι ο πόλεμος σε μια ανταγωνιστική σχέση κρατών συχνότατα αποφεύγεται, όταν υπάρχει ισορροπία δυνάμεων και φόβος για τον αντίπαλο. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτό, και είναι πράγματι μιλιταριστικό, αλλά η ιστορία συνήθως το επιβεβαιώνει. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα είναι η «ισορροπία του τρόμου» κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η οποία διατήρησε την ειρήνη για περίπου 50 χρόνια.

    Αντίθετα, η ιστορία διδάσκει ότι η ειρήνη που εξασφαλίζεται με κατευνασμό, δηλαδή υποχωρήσεις έναντι ενός επιθετικού αντιπάλου, είναι μια σάπια ειρήνη που εγκυμονεί έναν πολύ χειρότερο πόλεμο, κάπου στο κοντινό μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ....δεν φανταζεσαι ποσο συμφωνω μαζι σου φιλε Ακριτα VETO......timeless

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. prepei na kseroume oti o megas aleksandros se kathe tou maxi pou edeine meta tous sklabous tous estelne stin ellada ,,,,,as psaksoun aytoi oi gyftoproksenoi apo poio kratos eirthan kai na zitisoun tin taytotita tous,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δυστυχώς όπως το φοβόμουνα εμφανίστηκαν τα πανηλήθια μπουμπούκια της Χρυσής Αυγής, απείλησαν, ξελαρυγγιάστηκαν και μετά την κοπάνησαν - ο Friedman τραβούσε φωτογραφίες για να δείξει τι ηρωϊκή που είναι η στάση του και οι Βοσκόπουλος-Παρίσης-Λιθοξόου είχαν ένα χαμόγελο να που θα έχουν να το λένε στην ΟΑΣΕ για τα επόμενα 10 χρόνια. Το βίντεο στο indymedia. Καλά η αστυνομία δεν είχε μάθει από τις προηγούμενες φορές να μην αφήσει τους ντουλαπάτους καραφλούς με τα κράνη μέσα; Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΕ δεν έχεις άδικο.
    Αντί να κοιτάξουμε να δούμε το δάσος (το λεξικό και ότι αυτό σημαίνει) βλέπουμε το δέντρο( τα μπουμπούκια του ΟΤ και τα φερέφωνά τους.

    Να το επαναλάβω...οι σκοπιανοί δεν αντέχουν τον διάλογο. Θέλουν μόνο να κάνουν ντόρο για να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολύ όμορφα τα σχόλια του ΚΕ και με βρίσκουν σύμφωνο.

    Οι υπερπατριώτες (λέεεμε τώρα) τύπου ΧΑ είναι επικίνδυνοι. Ότι και να γίνει υπέρ των ελληνικών θέσεων, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι στούρνοι να καταστρέψουν τις καλές εντυπώσεις. Βλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ήδη την εκμεταλεύονται ΠΟΛΙΤΙΚΑ την "εισβολή" και ανέβασαν βίντεο...

    http://www.youtube.com/watch?v=OeioPKkd9-Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. στη μακεδονία υπάρχουν πολλλλλοί γηγενεις μακεδόνες που ομιλούσαν ανέκαθεν μόνο την ελληνική,(ούτε αρβανίτες ούτε βλάχοί, ούτε σαρακατσάνοι, απομεινάρια των θεμάτων του βυζαντίου,τώρα όσοι ομιλούν το σλαβικό ιδίωμα που εμείς οι ντόπιοι λέγαμε μακεδονίτικα,ή σλαβομακεδόνικα είναι γιατί οι ντόπιοι που το μιλούσαν δεν αισθάνοντο σλάβοι ούτε βούλγαροι άλλα έλληνες μακεδόνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://www.dicts.info/2/greek-macedonian.php

    έχουμε ξεφύγει παντελώς
    Τώρα και στο internet ελληνο-μουφοντοσκι λεξικό.....

    δηλαδή αν βάλω ελληνικούς όρους τι τη χρειάζομαι τη μετάφραση?????Εγραφαν ποτε οι αρχαίοι μακεδόνες με κυριλλικους χαρακτηρες και στα σλάβικα????
    Ρωτάω τωρα εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Vlakeia pou mpoukarane oi Xrysaugites!Twra tha to paizoune oi hrwikoi Makentonski pou tous apeiloume kiolas. Kalo einai na apofeyontai oi akrothtes apo merous mas giati aytoi ekei pontaroune gia na kerdisoune th sympatheia tou kosmou. Sthn eikona tou katatregmenou pou tou katapathsan ta dikaiwmata tou oi kakoi, kakoi Ellhnes. Elpizw na mhn ksanasymvei kati tetoio apo atoma to akrodkeksiou xwrou, giati katastrefoune opoiadhpote prospatheia kanoume emeis oi ypoloipoi!

    PS De sas fanhke pantws periergo pou o Friemann exei fwtografikh mhxanh mazi? Emena pantws nai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "ούτε Σαρακατσάνοι"

    Οι Σαρακατσάνοι ανέκαθεν μιλούσαν την ελληνική εκτός κι αν παρανόησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μία διόρθωση στον προηγούμενο,οι Σαρακατσαναίοι δεν ξέρουν άλλη γλώσσα πλήν των Ελληνικών και επίσης μακεδονικά δεν τα λέγαμε ποτέ παρά μόνο γαλικά,ντόπια,σλαβομακεδονικά ακόμη και Σέρβικα αλλά μακεδονικά σκέτο ποτέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. σε απάντηση, ευχαριστώ για την πληροφορία για τους Σαρακατσάνους...
    και για το μακεδονίτικα, ... ναι μακεδονίτικα, και όχι μακεδονικά.... ναι έχω ακούσει να τα λέμε μακεδονίτικα....
    ή και κατά κύριο λόγο σλαβομακεδόνικα... σέρβικα.. βουλγάρικα... όλους τους χαρακτηρισμούς έχουμε δώσει... το θέμα είναι πως βλέπουν τον εαυτό τους αυτοί που τα μιλούν... κακά τα ψέματα είναι μία διάλεκτος που ομιλήθηκε στην δυτική μακεδονία, σλαβική.. δεν είναι κακό να τα πεις μακεδονίτικα ή σλαβομακεδόνικα... χωρίς όμως να ταυτίζονται με τη μακεδονικά = ελληνικά .... Βεβαίως, αυτά που λέγονται για εθνικά μακεδόνες αυτά είναι αηδίες...
    αν θέλουν να διαχωριστούν από βουλγάρους και σέρβους και δεν νιώθουν έλληνες, να βρουν αυτοί τον τρόπο και το όνομα που να μην προσβάλλει εμάς τους μακεδόνες ... διότι ονομάζοντας τον εαυτό τους μακεδόνες ταυτίζονται με τους έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Οι «προσκυνημένοι», σε συνάρτηση και με την επέλαση του Ιμπραήμ, αποτέλεσαν εκείνη την εποχή, μεγάλο πρόβλημα για την έκβαση της Επανάστασης και την έθεταν σε άμεσο κίνδυνο. Ήταν τότε, που ο Γέρος του Μοριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, βλέποντας τις θυσίες και τους αγώνες των Ελλήνων, να πηγαίνουν χαμένοι, από την μάστιγα των «προσκυνημένων» (στα απομνημονεύματά του ο Κολοκοτρώνης μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά: «Μόνον εις τον καιρόν του προσκυνήματος εφοβήθηκα διά την πατρίδα μου»), αντέτεινε το ιστορικό «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!» και «ξαναζωντάνεψε» την ετοιμοθάνατη Επανάσταση. Απάντησε με μια χωρίς προηγούμενο τρομοκρατία στην τρομοκρατία του Ιμπραήμ. Όσα χωριά αρνούντο να επανέλθουν στο ελληνικό στρατόπεδο, δέχονταν αιφνιδιαστικές επιθέσεις από τους άνδρες του Γέρου. Σε όλο τον Μοριά οι πρωτεργάτες του προσκυνήματος συλλαμβάνονταν και εκτελούνταν. Στις πλατείες των χωριών οι απαγχονισμένοι συνεργάτες του εχθρού έκαναν τους διστακτικούς κατοίκους να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις απειλητικές προειδοποιήσεις του Έλληνα στρατηγού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το FYROM αναφέρεται ως ΠΑΙΟΝΙΑ!!!!!Diabaste ligo istoria! Toys eixe katalavei the O Philipos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.