Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Η ιστοριογραφία της FYROM και επίσημα πλέον αποκηρύσσει τον Σλαβικό χαρακτήρα των Σλαβομακεδόνων.

Χθες η National Historic Society of (FYR)Macedonia έκδωσε ένα νέο βιβλίο με θέμα την ιστορία της γης της FYROM από το 6.000 π.Χ., μέχρι τον Απρίλιο του 2008. Σε αυτό το βιβλίο, για πρώτη φορά οι Σκοπιανοί ιστορικοί ΕΠΙΣΗΜΑ και σε ακαδημαϊκή βάση προωθούν το επιχείρημα του Σλαβοαμκεδονισμού(ψευδομακεδονισμού) ότι οι σύγχρονοι Μακεντότσι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεντότσι της κλασσικής εποχής, με τη σημαντική, αλλά και μη ουσιαστική επιρροή από τους Σλάβους εισβολείς. Αρνούνται την προηγούμενη «σλαβοκεντρική» υπόθεση που υποστήριζε ότι τον 6ο μ.Χ. οι Σλάβοι αντικατέστησαν εντελώς τους αρχαίους κατοίκους της χώρας.
Υποστηρίζουν επίσης ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι οι σλαβικές εισβολές ήταν βαθμιαίες και κατά κύματα και σχετικά μικρές, έτσι υπήρξε αρκετός χρόνος για την αλληλεπίδραση και την αφομοίωση. Το ανθρωπολογικό στοιχείο επιβεβαιώνει ότι το αρχαίο στοιχείο δηλαδή οι «Μακεντότσι» επικράτησε του «Σλαβικού» στοιχείου. Εκτός από αυτό, στον 7ο αιώνα οι σλαβικοί εισβολείς υπέστησαν οι ίδιοι δημογραφική κρίση.

Ένα άλλο επιχείρημα που διαβάζεται για πρώτη φορά είναι ότι η Ελληνιστική περίοδος πρέπει πλέον να ονομαστεί ως Αλεξανδρινή ή Μακεδονική.

Αυτά για να ξέρουμε που βαδίζουμε και με ποιους μιλάμε. Τώρα ετοιμαστείτε και επίσημα να ακούτε από τους Σκοπιανούς ότι ο Όμηρος μιλούσε Σλάβικα, η γλώσσα τους είναι προϊστορική, οι Πελασγοί ήσαν Μακεντότσι κλπ.


Μην ξαφνιαστείτε λοιπόν......

9 σχόλια:

  1. Ακρίτα, ουσιαστικά η σκοπιανή ηγεσία μας δίνει όλα τα όπλα για να τους ξεμπροστιάσουμε...το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε...
    χρειάζεται μια δυναμική απάντηση, πάντα σε πολιτισμική - πολιτικό (ίσως και οικονομικό) επίπεδο για να τελειώνουμε με το θέμα μια και καλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριτα, διάβασε και αυτο (για να σου φτιάξω τη διάθεση):
    http://history-of-macedonia.com/wordpress/2009/06/15/makedonismos-oi-katapsigmenoi-makedones-tou-akadimaikou-tone-bosevski/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημήτρη το τι θα κάνουμε το έχω πει πολλές φορές. Ξεκαθαρίζουμε την θέση μας σε ΟΛΟΥΣ ότι χωρίς αλλαγή της συνταγματικής τους ονομασίας δεν θα έχουμε όχι μόνο μέλλον αλλά ούτε και παρόν.

    Όταν υποχωρούμε συνεχώς τότε κανένας δεν θα μας πάρει σοβαρά. Εξωτερική πολιτική με μαγκόλογα και σαρδόνια χαμόγελα δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη(16 Ιούνιος 2009 7:47 μμ) εδώ και χρόνια λέω ότι οι Σκοπιανοί θέλουν να αποποιηθούν ότι σλαβικό έχουν , ακόμα και την γλώσσα τους. Δεν μου δημιουργούν εντύπωση οι δηλώσεις του Μποσέφσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακρίτα, διόρθωσε το "πρόγονοι" σε "απόγονοι", στην τέταρτη γραμμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελληνικά αριστερά ιστολόγια επικρίνουν δριμύτατα τους σκοπιανούς για την απεμπόληση του Σλαβικού παρελθόντος τους ισχυριζόμενοι, ότι η αναγωγή της ιστορικής τους μνήμης στην αρχαία Μακεδονία είναι επικίνδυνη για την εθνική τους υπόσταση, επειδή εμπεριέχει την πιθανότητα να αφομοιωθούν στο μέλλον από την Ελλάδα εάν «αποδειχθεί ιστορικά ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χωρίς Ελληνική αντίδραση, δυστυχώς τα χειρότερα έπονται :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χα, να 'σαι καλά ρε Kimon, ιδιαίτερα πετυχημένο.

    Είναι κάτι που δεν περιμέναμε για τους ΣλαβΜακ; Φαντάζομαι όχι.

    Ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε αν οι διάφορες θεωρίες αυτοχθονίας (Βούλγαροι - Θράκες, Γιουγκοσλάβοι - Ιλλυριοί, αρχαίοι (B)Ενετοί και δε συμμαζεύεται) ή μη σλαβικής προέλευσης (πχ Γοτθική απ΄τους ustashe ιστορικά για παράδειγμα) εξακολουθούν να έχουν απήχηση στους υπόλοιπους νοτιοσλάβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κίμωνα μάλλον σκέφτονται ότι όταν οι σκοπιανοί (που τόσο καιρό τους υπερασπίζονται) προχωρούν σε τέτοια ενέργεια δικαιώνουν τους "εθνικιστές" και άρα αποδυναμώνουν τα επιχειρήματα τους.

    Έτσι είναι όταν γίνεσαι "εθνικιστής" υιοθετώντας τον γειτονικό βερμπαλισμό στον λόγο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.