Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

ΠΓΔΜ: Εγκαινιάστηκε η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ


Πραγματοποιήθηκαν, χθες το βράδυ, στα Σκόπια, τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ. Η νέα αμερικανική πρεσβεία βρίσκεται σε ύψωμα, κοντά στο κέντρο των Σκοπίων και δίπλα στο κάστρο της πόλης. Εκτείνεται σε 8.000 τ.μ. και θεωρείται η μεγαλύτερη πρεσβεία των ΗΠΑ σε χώρα των Βαλκανίων. (φωτό 12/12/2008)

Με αφορμή τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας και του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, στις 4 Ιουλίου, ο Αμερικανός πρέσβης στην ΠΓΔΜ, Φίλιπ Ρίκερ, παρέθεσε δεξίωση, στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 1200 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ και ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Παρούσα στα εγκαίνια ήταν και η επικεφαλής της διεύθυνσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατασκευή των κτηρίων των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ, Λίντια Μουνίζ, η οποία ανέφερε ότι η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ αποτελεί σύμβολο της συνεχούς αμερικανικής παρουσίας στην ΠΓΔΜ και δείγμα της ανάπτυξης των στενών διμερών σχέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

15 σχόλια:

  1. Και μετά περιμένουμε λύση στο Σκοπιανό μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ ή να φαγωθούν οι Σκοπιανοί με τους Αλβανούς για να επέλθει η λύση! Τα σχέδια των "αφεντικάδων" είναι άλλα οπότε δεν βλέπω λύση στον ορίζοντα που να ωφελεί έστω και κατ ελάχιστο τα συμφέροντα μας (ιστορική αλήθεια)...

    θα περιμένουμε για πολλλλλλυυυυυυυ ακόμα ή το πιθανότερο να το "λύσουν" άλλοι για εμάς... χωρίς εμάς! :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε τι; Ο δικός μας ηλίθιος, ελληνικός αντι-αμερικανισμός, ειδικά μετά την πτώση του σοσιαλισμού, βοηθάει πουθενά μήπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πρέπει να λέμε εκφράσεις του τύπου "ελληνικός αντι-αμερικανισμός" ή "φιλοαμερικανισμός" παρά μόνο Ελληνική εξωτερική πολιτική σύμφωνα με τα δικά μας συμφέροντα.
    Για να το κάνουμε όμως πρέπει να βγάζουμε και σαν έθνος και τους κατάλληλους ηγέτες βάση των πραγματικών εθνικών αναγκών και επιδιώξεων μας , και όχι βάση των κομματικών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ότι τα Σκοπια δεν διαλύθηκαν από τους Αλβανούς και παραμένουν χωρα οφείλεται 100% στους Αμερικανους. Όπως και στους Αμερικανους οφείλεται ότι αναγνωρίστηκαν ως FYROM και στην συνεχεια ως Macedonia. Όπως και στους Αμερικανους θα οφείλεται τελική ονομασία που θα περιέχει τον ορο Μακεδονία.

    Τόσες δεκαετίες οι δικοί μας πολιτικοί πληρώνουν αστρονομικά ποσα σε εξοπλισμούς στους Αμερικανους χωρίς κανένα απόλυτος αντάλλαγμα.

    Ίσως πάλι το αντάλλαγμα να είναι ότι οι Αμερικανοι δεν δώσανε μέχρι τώρα το ok στους Τούρκους να καταλάβουν την Θράκη και να φτάσουν ως τον Νέστο καθώς επίσης και το μισό Αιγαίο αφού διαθέτουν και τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο Νατο.

    Οι δικοί μας πολιτικοί για το μονο που ενδιαφέρονται είναι πως θα πάρουν μίζες από τα οπλικά σύστημα που αγοράζει ο Ελληνικός στρατός χρησιμοποιώντας τα χρήματα μας.

    Αλήθεια πόσοι ξέρουν ότι ο υπουργός αμύνης λαμβάνει νόμιμη προμήθεια για κάθε αγορά οπλων που υπογραφει? άμα δε βάλουμε και της παράνομες μίζες που καρπώνονται πολιτικοί και στρατιωτικοί άστα να πάνε.

    Αλήθεια πόσοι γνωρίζουν ότι μονο 2 προϊόντα στον κόσμο ΔΕΝ έχουν προκαθορισμένη τιμή αλλα η τελική τιμή τους καθορίζεται με βάση την ποσότητα που ο πελάτης αγοράζει? Αυτά είναι τα ΟΠΛΑ και τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Δεν πρέπει να λέμε εκφράσεις του τύπου "ελληνικός αντι-αμερικανισμός" ή "φιλοαμερικανισμός" παρά μόνο Ελληνική εξωτερική πολιτική σύμφωνα με τα δικά μας συμφέροντα."

    Μα, αυτό είναι το θέμα. Οι Έλληνες είναι ηλιθιωδώς αντι-αμερικανοί, ακόμα κι όταν ΔΕ μας συμφέρει (κατά καιρούς έχουμε και αντι-αμερικανισμό στυλ επαναστατική σέχτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγγνώμη, είναι -> είμαστε. Είμαι Έλληνας, after all...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενω οταν ειμαστε φιλοαμερικανοι ολα για την πατριδα μας ειναι ενταξει οπως το 55 το 63 64 67 74 μεχρι και σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με τέτοια επικεφαλή δεν υπάρχει αμφιβολία για την επιτυχία. Όνομα και πράμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πλέον αμερικανόδουλες χώρες της Ευρώπης.
    Οι ΗΠΑ χαράζουν πολιτική με κριτήρια γεωστρατηγικής και όχι με εφήμερες συμπάθειες ή αντιπάθειες.
    Η αμερικανική στήριξη στα Σκόπια είχε καταστεί γνωστή ήδη από την εποχή που ο "αντιαμερικανός" Τίτο βρισκόταν στο απόγειο της ισχύος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε (4 Ιούλιος 2009 4:15 μμ) λες αλήθειες!!!!!
    Αλήθειες που δείχνουν τα εγκληματικά λάθη που έκαναν οι κατά το παρελθόν κυβερνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μην τρελαθούμε κιόλας ότι οι Γλίξμπουργκ ή η Χούντα αργότερα ήταν "αντιαμερικανοί"!
    Την περίοδο εκείνη, το Προξενείο της Γιουγκοσλαβίας στη Θεσσαλονίκη είχε επικεφαλής παντα εμπειρους διπλωμάτες/πράκτορες από τα Σκόπια,τη δράση των οποίων -ήδη από τότε- χρηματοδοτούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ ενδιαφέροντα τα όσα θιγει ο Ανώνυμος (04/07/09 9:31).

    Εγώ να προσθέσω ότι στην δεκαετία του 80 κάπου στην Μακεδονία η καθηγήτρια Ιστορίας στο γυμνάσιο μας που είχε έρθει με απόσπαση από Θεσσαλονίκη έθιξε το θέμα προπαγάνδας τον Σκοπιων. Τηλεόραση και ραδιόφωνο τον Σκοπιων έκπεμπαν προγράμματα προπαγάνδας που έφταναν ως την Θεσσαλονίκη. Σε εμάς που ήμασταν εκτος εμβέλειας και δεν έφτανε το σήμα και σε περιοχές παραδοσιακά Ελληνόφωνες όλα αυτά ακούγονταν περιαεργα. Όπως περίεργος φάνταζε ο χαρακτηρισμός Μακεδονία σε χάρτες Ευρωπαϊκής γεωγραφίας που χαρακτήριζαν κατά αυτόν τον τρόπο τμήμα της Ομοσπονδιακής ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ (ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ = ΝΟΤΙΟΣΛΑΒΙΑ. Για 47 χρονια τμήμα της ΝΟΤΙΟΣΛΑΒΙΑΣ ήτανε οι Mαλακαδονες).

    Η εποχή της σιωπής του εθνάρχη KARAMAN-LH (Εθνάρχης λέμε τώρα...). Ίσως λόγο της μεγάλης του εμπειρίας όταν κατάλαβε τι θα επακολουθούσε δάκρυσε μπροστά στην κάμερα. Ήτανε όμως είδη αργά... Βεβαια τι να πει κανεις για τον άλλο υποτίθεται μεγάλο εθνάρχη τον VENI-ZELO που με την εμμονη του για την Σμύρνη χάσαμε και την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ και μάλιστα αμάχητη. Για χάρη της Σμύρνης ο VENI-ZELO (ΝΑΙ όπως ALAFOUZO, ALAVANO, KOPELOUZO, MARKEZINI, PRINTEZI κτλ) πρόσφερε στους Βουλγαρους την Ανατολική Μακεδονία και έξοδο στο Αιγαίο αν εισέρχονταν στον 1 παγκόσμιο πόλεμο υπέρ της Antant. Κατά τα αλλα του δώσαμε και το επίθετο του στο Αεροδρόμιο τον Σπάτων.

    Όχι ότι το ΣΠΑΤΑ ακούγεται καλύτερα αλλα λέμε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tην καλημέρα μου....καλέ μου φίλε!
    Συγχαρητήρια....για το καταπληκτικό σου blog!
    H προσπάθειά σου αυτή,της ενημέρωσης,είναι αξιοθαύμαστη και πραγματικά,εγώ προσωπικά,έχω μάθει και έχω πάρει μαζί μου,πράγματα.....που δεν γνώριζα.
    Θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να σου χαρίσω μέσα από την καρδιά μου,ένα βραβείο,αυτό του πιο αξιοθαύμαστου blog.
    Αν θελήσεις,μπορείς να το παραλάβεις από το blog μου,"σκεψεις με χρώμα"(www.liantinaki2.blogspot.com).
    Λία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστώ Λιάντα για τα καλά σου λόγια.
    Πιστεύω ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετέχει ενεργά ο πολίτης σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα και να διεκδικεί τα δικαιώματά του, είναι η σωστή πληροφόρηση και γνώση.
    Έτσι πρέπει να κατευθύνεται ένα σωστό blog που έχει σαν σημαία την ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα της ανωνυμίας(αν μπορούμε να το πούμε αυτό σήμερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ξεχασα και το 22.νικηφορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.