Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Χαϊδεύουν τον Γκρούεφσκι οι Αμερικανοί


ΚΑΙ ΕΔΩ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΤΟΝ ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΟΣ...
Τον κάλεσε ο πρέσβης τους να τον ξεναγήσει στο νέο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια!
ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ επικρατεί στο ζήτημα των Σκοπίων, καθώς η τελευταία μεσολαβητική προσπάθεια του Μάθιου Νίμιτς απέβη άκαρπη και δεν δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης.
Σύμφωνα μάλιστα με όλες τις πληροφορίες και τις ενδείξεις, δεν πρέπει να αναμένονται εξελίξεις τους αμέσως προσεχείς μήνες, πόσω μάλλον να προκύψει οριστική συμφωνία στο θέμα του ονόματος μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως... οραματιζόταν ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ. Αντίθετα με όσα διατείνονται στο υπουργείο Εξωτερικών, ότι δηλαδή οι ΗΠΑ θα ασκήσουν πιέσεις προς τον Ν. Γκρουέφσκι να υιοθετήσει μια πιο διαλλακτική στάση που θα διευκολύνει την προσέγγιση με την Αθήνα, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα ο αμερικανός πρέσβης στη γειτονική χώρα κάλεσε τον κ. Γκρουέφσκι και τον ξενάγησε στο επιβλητικό νέο κτίριο της πρεσβείας, ενώ γενικότερα η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει τον σκοπιανό πολιτικό ως το «χαϊδεμένο παιδί» της.
Η αντιμετώπιση αυτή, όμως, στην ουσία ενισχύει την αδιαλλαξία και την εθνικιστική λογική του κ. Γκρουέφσκι, που είναι γνωστό ότι διαπνέεται από οράματα περί «μίας και ενιαίας Μακεδονίας», με την... προσάρτηση μέρους της ελληνικής επικράτειας.
Στην αντίπερα όχθη, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί τις εξελίξεις και αντιδρά κατόπιν εορτής ή όταν δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά. Η Ντ. Μπακογιάννη δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι οι αμέσως επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για τα εθνικά μας θέματα, ωστόσο οι διαπιστώσεις της δεν συνοδεύονται από τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες και κινήσεις.

1 σχόλιο:

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.