Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Βγήκε το τελικό πόρισμα του ΟΗΕ

Σε ότι αφορά το "Μακεδονικό" ζήτημα δεν υπάρχει κάτι το οποίο συντρέχει λόγος μεταφράσεως. Φυσικά λέγονται τα γνωστά περί "ταυτότητας" κλπ. Το κύριο ζητούμενο πάντως και οι εντυπώσεις έμειναν σε αυτά που είχαν διατυπωθεί και μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ και την σχετική ανακοίνωση του ΟΗΕ που αφορά το πόρισμα εδώ αλλά και όλο το πόρισμα εδώ.

Επιμένω ότι πρέπει να δοθεί ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στην πολιτιστική ταυτότητα και στο ότι οι σκοπιανοί πλέον είναι αρνητικοί και δεν αποδέχονται την σλαβική τους ταυτότητα. Ας δοθεί κάποια σημασία από την Ελληνική πλευρά στην λεγόμενη Στήλη της Ροζέττας, στην ανακοίνωση των Σκοπιανών ιστορικών αλλά και στα περιοδικά του Ουράνιου Τόξου όπου έχουν καταγραφεί οι ρεβιζιονιστικές αλλά και οι ακραίες εθνικιστικές τάσεις τους όπως αυτές παράγονται από το ιδεολόγημα του Σλαβομακεδονισμού. Όταν δεν έχεις κάτι να κρύψεις τότε δεν έχεις και κάτι να φοβηθείς.

Σε ότι αφορά τα λοιπά ζητήματα (Πλεύρης, νεοναζί, Θράκη, Ρομά, λαθρομετανάστες) έχουν μιλήσει άλλα ιστολόγια.

7 σχόλια:

  1. >Σε ότι αφορά το "Μακεδονικό" ζήτημα<
    Tο "Μακεδονικό" έχει λήξει με τους Bαλκανικούς πολέμους και την Συνθήκη του Βουκουρεστίου. Θέλετε να το ανοίξετε ξανά;

    Προφανώς, αναφέρεστε στο "ΣΚΟΠΙΑΝΟ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ το λέω "Μακεδονικό" εάν δεν σε πειράζει. Διότι οι Σκοπιανοί και οι πάτρωνές τους Αμερικανοί, την Μακεδονία επιβουλεύονται. Σε ότι αφορά την "Συνθήκη του Βουκουρεστίου" δεν είναι αυτή που οριστικοποιεί τα υπάρχοντα σύνορα αλλά η Συνθήκη του Ελσίνκι(1975) και καθορίζει ως αναλλοίωτα τα σύνορα στην Ευρωπη, και η οποία στην πράξη αναθεωρήθηκε με την μονομερής αναγνώριση του Κοσόβου από τις ΗΠΑ και τους λοιπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Ακρίτα, λογικό το επιχείρημα σου αλλά συμφωνώ με τον nemo στη χρήση του όρου Σκοπιανό - το πρόβλημα είναι ότι οι αδαείς, απληροφόρητοι και αδιάφοροι σχηματίζουν λάθος εντυπώσεις και φυσικά οι κακόβουλοι μπορεί να το χρησιμοποιήσουν σαν επιχείρημα (έχουμε δει να χρησιμοποιούν ακόμη πιο γελοία επιχειρήματα, οπότε...).
    Κλείνοντας, σέβομαι την άποψη σου, και μπορεί να έχεις δίκιο, γιατι μέσα από το άρθρα σου φαίνεται γνώση του ζητήματος - εγώ ακόμη επηρεάζομαι από τα συναισθήματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη δυστυχώς όπου και εάν κοιτάξεις Μακεδονικό το λένε και Macedonian issue. Μακάρι να είχε καθιερωθεί άλλο όνομα αλλά με αυτούς που μας κυβερνάνε τα τελευταία 50 χρόνια τους έχω ικανούς μέχρι και Ελληνικό ζήτημα να φτιάξουν.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά τις θριαμβολογίες του ΕΠΣΕ (Δημητράς) και του δικηγόρου του (Σωτηρόπουλου-elawyer) προστέθηκαν και οι θριαμβολογίες των αποσχισθέντων από το ΟΤ ("Καρατάσος") και οι δηλώσεις του Πάβλε Φιλίποβ στην Ντνέβικ: http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=en&js=y&u=http%3A%2F%2Fdnevnik.com.mk%2F%3FItemID%3DC2D5F04EBEA06541877B73347F9E4D06&sl=mk&tl=en&history_state0=
    Φυσικά την ύπαρξη γηγενών Μακεδόνων διαφορετικών από τη φάρα του την κάνει γαργάρα όπως πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΕ δεν βλέπω κανένα λόγο θριαμβολογίας διότι το πόρισμα της επιτροπής είναι σχεδόν ίδιο με το 2001. Η διαφορά είναι ότι αναφέρει για "νεοναζί" οργανώσεις κια για τους λαθρομετανάστες.

    Τα υπόλοιπα παραμένουν όπως έχουν. Οι σκοπιανοί αλλά και οι ελληνόφωνοι υποστηριχτές τους "πανηγυρίζουν" για τα μάτια του κόσμου(τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Μακεδονικό" το λένε ελάχιστοι πια, όπως ο Καραμπελιάς, παρά τις υποδείξεις που του έχουν γίνει. Tο "Μακεδονικό Ζήτημα" άρχισε το 1904 κι έληξε με τους βαλκανικούς Πολέμους και την Συνθήκη έληξε με την Συνθήκη του Βουκουρεστίου. Αυτά λέει η Ιστορία και αυτό είναι ιστορικά το "Μακεδονικό". Είναι όνομα ιστορικό μίας περιόδου, το οποίο δεν μπορεί να αλλάζει κανείς κατά το δοκούν.
    Μπορώ σήμερα αυθαίρετα να ονομάσω το "Παλαιστινικό" "Ανατολικό Ζήτημα";
    Κάθε πράγμα στην Ιστορία έχει το όνομά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.