Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Εθνικό Σόκ από Λοβέρδο : Θέτει ζήτημα επαναπατρισμού των Σλαβομακεδόνων αποσχιστών του Ελληνικού εμφυλίου

Σε συνέντευξη του στο newstime.gr επανέλαβε την θέση του 2003 που έλεγε για άρση του νόμου Γεννηματά και επαναπατρισμό των Σλαβομακεδόνων αποσχιστών.!!!

Να σας θυμίσω Κε Λοβέρδε ότι η FYROM δίνει σύνταξη σε αυτούς ως "συμμετέχοντες στο Εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα στη Μακεδονία του Αιγαίου" ?

Να σας θυμίζω ποιοί είναι αυτοί :

Πολλοί από αυτούς κατά την περίοδο 1941-1944 εξεδήλωσαν φιλοβουλγαρικά αισθήματα και συνεργάστηκαν με τους Βουλγάρους συνεργάτες των Ναζί και με την Βουλγαρική αστυνομία Οχράνα, η οποία έδρασε στην Μακεδονία και την Θράκη ως συμμαχική δύναμη των Γερμανών. Όταν είδαν ότι το 1944 η Γερμανία και η Βουλγαρία ανήκαν πλέον στο στρατόπεδο των ηττημένων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, οι άνθρωποι αυτοί, γεννημένοι κυρίως στην Δυτική Μακεδονία, για να αποφύγουν την δίκη και την καταδίκη ως δοσίλογοι, άλλαξαν πολιτική και εθνική συνείδηση εν μία νυκτί.
Κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα οι συνεργάτες των Βουλγάρων φασιστών μεταμορφώθηκαν σε αριστερούς Σλαβομακεδόνες και εντάχθηκαν στην προπαγάνδα και στους σχεδιασμούς του Τίτο. Το 1946-49 αγωνίσθηκαν για την απόσχιση της Μακεδονίας και της Θράκης από την Ελλάδα ενδύοντας αυτή την επιδίωξη με τον μανδύα του κομμουνιστικού διεθνισμού και της… ταξικής πάλης.
Για δεύτερη φορά ηττημένοι και φοβούμενοι την δίκη και πιθανή καταδίκη τους βρέθηκαν στα Σκόπια και αποτέλεσαν ένα από τα θεμέλια της ψευδομακεδονικής προπαγάνδας. Αρκετοί από αυτούς μετανάστευσαν στις Η.Π.Α., τον Καναδά και την Αυστραλία και μετέφεραν εκεί τον φανατισμό τους κατά της Ελλάδος.

Αυτούς θέλετε να βάλετε ξανά στην Μακεδονία ?

54 σχόλια:

  1. Κι αυτοί που θα έρθουν (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) θα είναι το ίδιο προδότες με αυτούς που θα φύγουν. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τα Ίμια, τον Οτσαλάν, τη συμφωνία της Μαδρίτης, ή το βιβλίο Ιστορίας της 6ης Δημοτικου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακρίτα, το ερώτημα σου αυτό μπορείς να το θέσεις, εκτός από το blog σου, προσωπικά στον κ. Λοβέρδο;
    Η απάντηση του θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

    Eni Macedonia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε να θέσεις τι ?
    Ο Λοβέρδος είναι ξεκάθαρος. Μιλάει για άρση του νόμου Γεννηματά. Αυτά ας το δουν αυτοί που θα πάνε να ψηφίσουν αυτόν και το κόμμα του. Δηλαδή έτσι όπως πάμε θα έχουμε χειρότερη εξωτερική πολιτική ανοίγοντας θέματα που είναι πάγιες επιδιώξεις της αλυτρωτικής πολιτικής της ΠΓΔΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ρωτήσεις το Λομβέρδο ευθέως, με το που καταλάβει για ποιο λόγο τον ρωτάς, και μόλις αντιληφθεί ότι έχει κάνει μέγα ολίσθημα, θα σε κατηγορίσει για αναίτια επιθετική δημοσιογραφία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oute o Tremopoulos den tin peige toso makria tin valitsa...akou leei epanapatrismo(Ti kanei o anthropos gia kapies xilides psyfous).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς, κατά τις ενδείξεις, ο κ. Λοβέρδος επιστρέφει στην παλιά αμφιλεγόμενη τοποθέτηση του με επικίνδυνα ανοίγματα στο θέμα επαναπατρισμού των αυτονομιστών Σλαβομακεδόνων ("Egejski Makedonci") και των οικογενειών τους γιά τις οποίες θέσεις είχε λάβει δέουσα κριτική απάντηση από τον ιστορικό και ειδικό εμπειρογνώμονα του ΥΠΕΞ Ευάγγελο Κωφό προ εξαετίας.
    http://www.macedonian-heritage.gr/Opinion/comm_20030710Kofos.html

    Christos D. Katsetos, MD, PhD, FRCPath
    http://www.drexelmed.edu/Home/AboutOurFaculty/ChristosKatsetos.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mακαρι να επαληθευθει ο φιλος Μιχαλης απο πανω
    διαφορετικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ υπενθυμίζω ένα ερώτημα του taxalia προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με θέμα τον Ποπόφσκι.
    Το ερώτημα είναι...... Γιώργο Παπανδρέου, τι λέει αυτός; Τι του υποσχέθηκες;

    Σχετικός σύνδεσμος εδώ.


    Ποιος είναι ο Ποπόφσκι ?

    Είναι ο λεγόμενος πρόεδρος των "Egejski Makedonci" και δείτε τον σε φωτογραφία στο γραφείο του στο Μοναστήρι με φόντο την "Μεγάλη Μακεδονία".

    Αυτούς θέλουν να μας φέρουν.

    Την φωτογραφία την κατέβασαν τα σκοπιανά σαιτ για λόγους ευνόητους αλλά οι σκοπιανοί όμως όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναφορικά με τους ποίους αντιμετώπισε ο Εθνικός Στρατός στην επιχειρήσει ΠΥΡΣΟΣ, όπου εκιώχθηκαν από το Εθνικό έδαφος οι αντάρται κομμουνιστές το 1949, παραθέτω το εξής μικρό απόσπασμα από το Γενικό επιτελείο Στρατού [1].

    Ν.Δ. Γράμμος

    1. Εν πρώτη Γραμμή

    -107 Κουμουνιστοσημοριτική (ΚΣ) Ταξ/χια Βελισάρη με Σ.Δ εις στενό

    -538 Ταγμα ΚΣ Λαδία εις Μετσοραβιάνη

    -538 Τάγμα Σουμάδη εις Κάμενικ

    538 Τάγμα Μίδη εις Γκόλιο

    Συνολική δύναμις 700 ΚΣ.

    Εκ τούτων 25% Νοφίται (ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ) με φανατισμένα στελέχη ΝΟΦ και 30% γυναίκες

    [1]Γενικό Επιτελείο Στρατού «Οι μάχες του Βίτσι και του Γράμμου»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά συμβαίνουν όταν την πολιτική ζωή του τόπου την καπηλεύονται αδαείς, αμόρφωτοι και ανέντιμοι άνθρωποι. Οι περισσότεροι πολιτικοί μας είναι ανθρωπάκια που έκαναν τα πάντα για το κόμμα - τώρα για συλλογή ψήφων, ή και από απλή αλλαζονεια διαμόρφωνουν την λεγόμενη κομμουνιστική (η προοδευτική όπως θέλουν οι ίδιοι να την αποκαλούν) αντίδραση (αντίδραση για την αντίδραση) παίρνοντας ξεκαθαρες αντικοινωνικές θέσεις και προσπαθώντας να τις "εξευγενίσουν" - το μόνο παρήγορο είναι ότι πιάνουμε πάτο (πιστεύω επί ΓΠ να τα καταφέρουμε) και μετά υπάρχει μόνο βελτίωση.
    Να ξεκαθαρίσω ότι αυτό που ονομάζω "κομμουνιστική αντίδραση" εφαρμόζεται από όλους τους πολιτευτές απλά οι αριστεροί την εισήγαγαν και την έχουν τελειοποιήσει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πριν από καιρό είχα πει σε ένα ξέσπασμα πίκρας και θυμού,ότι από το 1940 και μετά μας κυβερνάνε ένα μάτσο δωσίλογοι και δειλοί εθνοπροδότες.Όταν ηρέμησα με χαρακτήρισα υπερβολικό.
    Τελικά όμως μου φαίνεται ότι πολλες φορές μέσα στην παραφορά σου καμμιά φορά φτάνεις και στην αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταρχήν, βλέπω ότι ασελγούμε για να μην πω βιάζουμε παρά φύσιν, τους νόμους των μαθηματικών. Να υπενθυμίσω ότι διανύουμε το έτος 2009, δηλαδή έχουν περάσει 60 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου και 68 χρόνια από την αρχή της Κατοχής.
    ΔΕΝ μιλάμε ουσιαστικά για επιστροφή ανθρώπων που πολέμησαν για την απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα, ή συνεργάστηκαν με την Οχράνα, καθώς απ' αυτούς έχουν απομείνει εν ζωή ελάχιστοι. Καλώς έπραξε ο Γεννηματάς (δηλαδή ο Ανδρέας Παπανδρέου) που το έτος 1982 τους απέκλεισε από την επάνοδο και δε γεμίσαμε χιλιάδες μεσήλικες πρώην ΣΝΟΦίτες, ΣΗΜΕΡΑ όμως τυχόν άρση του μέτρου θα αφορά άτομα που στη διάρκεια της Κατοχής και του Εμφυλίου ήταν παιδιά 3, 5 ή 10 ετών και ίσως μιά χούφτα υπερηλίκων με ενεργή και συνειδητή συμμετοχή. Το ΜΕΓΑ ερώτημα είναι εάν και κατά πόσο ηθικό και δίκαιο είναι να αποκλείουμε τα τότε παιδιά και να τα θεωρούμε αποσχιστές και δοσίλογους.
    Με αυτά τα δεδομένα, το ερώτημα αλλάζει από "Να επιστρέψουν οι αποσχιστές?" προς το ρεαλιστικότερο "Να επιστρέψουν τα παιδιά και τα εγγόνια αυτών που πολέμησαν για την απόσχιση της Μακεδονίας και που τα βιώματα τους τους έχουν άνει φνατικούς ανθέλληνες?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε (2 Σεπτέμβριος 2009 9:24 πμ) εάν μιλάμε για τους γεράκους όπως είπες πως θα επιστρέψουν ?

    Ως "έθνικά Μακεδόνες" ?

    Δηλαδή εμμέσως αναγνωρίζουμε ότι για αυτό που πολέμησαν οι δικοί μας πατεράδες και είναι η κλοπή της ταυτότητας μας και των σπιτιών μας από αυτούς ήταν μάταιο. Είναι ανεπίτρεπτο και εθνικά επιζήμιο διότι εκτός των άλλων αυτοί -μαζί με τους απόγόνους τους- πλέον ανοίγουν και ζητήματα περιουσιών.

    Όπως μας υπνθύμισε ο Κος Κατσέτος το άρθρο του Κωφού τα λέει όλα.Δηλαδή θα εισάγουμε στην Μακεδονία άτομα που ο Βοσκόπουλος μπροστά τους θα είναι παρθένα Μαρία. Αυτό δεν συνιστά "επαναπατρισμό" όπως επαναλαμβάνει αυθαίρετα ο Λοβέρδος , αλλά εποικισμό αλλοεθνούς εθνικιστικής μειονότητας στις παραμεθόριες περιοχές των μακεδονικών νομών της χώρας.

    Μετά θα έρθουν και οι Τσάμηδες να αξιώσουν και αυτοί τα ίδια.

    Ο Λοβέρδος(όχι μόνο αυτός) πρώτα από όλα το καλό του κόμματος του κοιτάει και μετά όλα τα άλλα. Αυτό πλέον δεν είναι ανεκτό στην ελληνική κοινωνία και εκφράζεται πλεόν ανοιχτά σε όλους τους τομείς με κυριώτερη την αποχή.

    Και κάτι σημαντικό. Το 2003 ο Λοβέρδος στην Βουλή είπε ότι υπήρξε παρανόηση και μιλούσε για 30-40 άτομα και για 2 μήνες μόνο.

    Τώρα ?
    Υπάρχει ακόμα παρανόηση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ας εξηγήσει κάποιος στον παραπάνω Ανώνυμο ότι οι ΣΝΟΦίτες που θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα μαζί με τους (ακόμη πιο φανατισμένους) απογόνους τους ξεπερνούν τους 60.000.
    Όλοι αυτοί που από την Κατοχή μέχρι σήμερα προωθούν την ιδέα μίας ανεξάρτητης Μακεδονίας (ακόμη και δια της βίας) πρόκειται να εγκατασταθούν στους ακριτικούς νομούς Φλώρινας, Καστοριάς και Πέλλας οδηγώντας σε πλήρη επαναχάραξη του εθνολογικού χάρτη στην Δυτική Μακεδονία. Αυτό θα δώσει νέα πνοή στα αντίστοιχα αιτήματα μερικών δεκάδων χιλιάδων Τσάμηδων, αλλά και Τουρκοφρόνων των οποίων η ελληνική υπηκοότητα έεπίσης εχει αφαιρεθεί.
    Ο Ευάγγελος Κωφός είχε επισημάνει εγκαίρως πού ακριβώς θα οδηγήσει η πολιτική Γ.Παπανδρέου-Λοβέρδου.Ας κάνει τον κόπο ο Ακρίτας να το αναδημοσιεύσει ΜΗΠΩΣ και αντιληφθούν μερικοί "ανθρωπιστές" του γλυκού νερού πού οδηγούν τη Μακεδονία με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε(2 Σεπτέμβριος 2009 10:26 πμ) δυστυχώς δεν το έχω το άρθρο του Κωφού στα Ελληνικά. Όποιος το έχει ας το βάλει. Είναι επίκαιρο και βάζει τα πράματα στην θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ειναι δυο οψεις στο ιδιο καλπικο νομισμα. Και τα δυο μεγαλα κομματα εχουν γεμισει με εθνοπροδοτες και ψευτοπροοδευτικους ζαμανφουτιστες.
    Με τετοια καταντια δεν εχω αλλη επιλογη απο το να ψηφισω κανενα ΛΑΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ρε παιδιά τι διαβάζω; προδότες όλοι; μα τι λέμε; φοβικοί ναι. προδότες όμως; ενδεχομένως υπερ του δέοντος αφελείς διότι μία αφέλεια την έχουμε ως λαός, αλλά εντάξει, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα ως κοινωνία, ούτε ως χώρα. Συμφωνώ πως πρέπει να μην κάνουμε βήμα πίσω ως προς την ονομασία των Σκοπίων. Αλλά άλλο να έχεις την ευθύνη του εαυτού σου και άλλο την ευθύνη για 10.000.000 εκατομύρια έλληνες. τότε συνυπολογίζεις και άλλα πράγματα και ... κάνεις και το μαλάκα...
    αυτό που ενοχλεί εμένα είναι πως δεν έχουμε ενιαία γραμμή. ενιαία θέση. σύνθετη ονομασία οι μεν όχι στο όνομα μακεδονία οι δε. και ως λαός και ως ηγεσία.

    και μην ξεχνιόμαστε. Οι τούρκοι δεν θα μπουν ποτέ στην Ευρώπη, δεν θα γίνουν ποτέ "ευρωπαίοι". από κει κινδυνεύουμε όχι από τους σκοπιανούς.
    κατά τα άλλα,οι σκοπιανοί, ως λαός χωρίς ιδιαίτερη πολιτιστική ιστορία, καθόσον υιοθέτησε ορθοδοξία και διδάχθηκε γραφή από εμάς, ως νέα χώρα, που δημιουργήθηκε όπως δημιουργήθηκε, ονειρεύονται να φτάσουν στον Όλυμπο. Αυτά δεν γίνονται. Αυτό που θα γίνει είναι αν αφήσουμε κάποιους να παίζουν γεωπολιτικοοικονομικά παιγνίδια σε βάρος τις ελλάδας, και δεν προνοήσουμε να συμμετέχουμε στους σχεδιασμούς με ανταλλάγματα, θα βρεθούμε ασήμαντοι και φτωχοί συγγενείς της γειτονιάς μας.

    και πέραν αυτού, τα πάθη γεννούν πάθη. εγώ προτιμώ έναν μαλάκα έλληνα ηγέτη από τον έλληνα ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ακρίτα,
    Εμμέσως επιβεβαιώνεις τα λεγόμενα μου, ότι δηλαδή το θέμα δεν είναι η επιστροφή των μαχητών του ΣΝΟΦ αλλά των απογόνων τους, που διακατέχονται από ανθελληνικά αισθήματα και θα δημιουργήσουν μειονοτικό έως και αποσχιστικό θέμα.
    Θα ήθελα να επισημάνω αναφορικά με τον όρο "εθνικά επιζήμιο" που αναφέρεις, ότι το "εθνικά ωφέλιμο" δεν ταυτίζεται πάντοτε και με το Σωστό και το Δίκαιο.
    Και υπάρχουν και λύσεις, δίκαιες, αποδεκτές και μη "εθνικά επιζήμιες". Για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιτραπεί η είσοδος και η απόδοση ιθαγένειας όσων γεννήθηκαν στην Ελλάδα και δεν έχουν αναπτύξει ανθελληνική δράση και είναι λίγοι πιά αλλά όχι και των απογόνων τους.
    Και να μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Κανένας δεν ξεσηκώνεται στα καλά καθούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμε(2 Σεπτέμβριος 2009 12:01 μμ) το θέμα είναι και τα δύο. Διότι εάν επιτρέψεις να έρθει η πρώτη γενιά αποσχιστών τότε δεν θα έχεις κανένα λόγο να πεις όχι στους απόγόνους τους. Φαντάσου τώρα να έρθει ο Στεφοφ με τον Μανγκόφσκι στην Μακεδονία τι έχει να γίνει.
    Είχα πει σε ένα φόρουμ ότι η Μπακογιάννη είτε είναι πραγματικά ανύπαρκτη άρα και επικίνδυνη ή τελικά παίζει διπλά παιχνίδια τα οποία είναι καταστροφικά για την εξωτερική πολιτική.

    Ο Λοβέρδος με αυτήν την κίνηση μου επιβεβαιώνει ότι ανήκει στους δεύτερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε (2 Σεπτέμβριος 2009 11:22 πμ) τους Γκρουέφσκι(ακροδεξιούς) τους γεννούν Τσερνέκοφσκι(Σοσιαλιστές).

    Εγώ δεν θέλω ούτε μαλάκα αλλά ούτε και Γκρούεφσκι στο τιμόνι της Ελλάδας. Αλλά με αυτά που γίνονται (διαφθορά, κουκούλωμα, οικονομία καιεθνικά θέματα) αργά ή γρήγορα θα μας έρθει και τέτοιος στο τιμόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παρατηρώ ότι εκτός από "ανθρωπιστής" του γλυκού νερού ο παραπάνω Ανώνυμος είναι και Προφήτης...
    Πώς μπορεί να προβλέψει κανείς με τέτοια απόλυτη βεβαιότητα ότι η Τουρκία θα παραμείνει για πάντα εκτός Ε.Ε. ακόμη και μετά από 20,30 ή 40 χρόνια?
    Και πώς μπορεί να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα "δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από αποσχιστικές τάσεις" όταν ακόμη και οι ισχυρότερες ευρωπαϊκές χώρες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τέτοια ζητήματα? Ό,τι έπραξαν μερικές δεκάδες χιλιάδες Κορσικανοί στην ισχυρή Γαλλία γιατι να μην το πράξουν οι σκληροπυρηνικοί Σκοπιανοί εθνικιστές τους οποίους ο Λοβέρδος και οι ομοϊδεάτες του ονειρεύονται να καταστήσουν πλειοψηφία σε μεγάλα τμήματα της ελληνικής Μακεδονίας?
    Ομιλείς για Έλληνες Γκρουέφσκι. Ο μόνος αυτή τη στιγμή που προωθεί τα αιτήματα και τις θέσεις του "αδικηθέντος Αιγαιάτη" Ν. Γκρουέφσκι είσαι εσύ.

    Η εγκατάσταση 60.000 με 100.000 σκληροπυρηνικών Σκοπιανών στην ελληνική παραμεθώριο την οποία προωθούν οι ΗΠΑ (ασφαλώς όχι για ανθρωπιστικούς λόγους) θα οδηγήσει στην δημιουργία ζητήματος τύπου Κορσικής και Καταλωνίας την οποία θα κληθούν να πληρώσουν όλες οι επόμενες γενιές τω Βορειοελλαδιτών. Και όλα αυτά εκ του μηδενός και με ευθύνη μίας μικρής μερίδας επιλεκτικών "ανθρωπιστών" οι οποίοι μάλλον αγνοούν τις περισσότερες πτυχές του ζητήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η ουσία του προβλήματος σε ότι αφορά την Ελλάδα, η αντιπαράθεση δηλαδή μεταξύ δύο σχολών σκέψης θεμελιακά αντίθετων

    -διάλογος και ειρήνη πάση θυσία
    -σάπια ειρήνη που αγοράζεται με υποχωρήσεις εγκυμονεί έναν χειρότερο πόλεμο

    Η ιστορία διδάσκει ότι ο πόλεμος σε μια ανταγωνιστική σχέση κρατών συχνότατα αποφεύγεται, όταν υπάρχει ισορροπία δυνάμεων και φόβος για τον αντίπαλο. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτό, και είναι πράγματι μιλιταριστικό, αλλά η ιστορία συνήθως το επιβεβαιώνει. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα είναι η ισορροπία του τρόμου κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η οποία διατήρησε την ειρήνη για περίπου 50 χρόνια.

    Αντίθετα, η ιστορία διδάσκει ότι η ειρήνη που εξασφαλίζεται με κατευνασμό, δηλαδή υποχωρήσεις έναντι ενός επιθετικού αντιπάλου, είναι μια σάπια ειρήνη που εγκυμονεί έναν πολύ χειρότερο πόλεμο, κάπου στο κοντινό μέλλον. Είναι γενική αρχή ότι κανένα πρόβλημα δε λύνεται με τη φυγή. Γιατί οι υποχωρήσεις αποθρασύνουν τον αντίπαλο, οι απαιτήσεις του αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, και κάποια στιγμή δε μπορεί ούτε ο πιο ειρηνόφιλος να τις ικανοποιήσει.

    Εμείς κάνουμε εδώ και 20 χρόνια το δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλοι αναγνώστες υπενθυμίζω αυτό που έγραψα στην αρχή. Η FYROM δίνει σύνταξη σε αυτούς αλλά και στους συγγενείς τους από το 1993 ως

    "συμμετέχοντες στο Εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα στη Μακεδονία του Αιγαίου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμε 9:24,δύο τέτοια παιδιά γνώρισα στό εξωτερικό.Ο Θεός νά μάς φυλάη άν έρθουν τέτοιοι φανατικοί μισέλληνες στήν χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ακριτα τα στοιχεια που εχεις στο site,χρησιμοποιηθηκαν αρκετα σημερα στα σχολια του newstime
    Νασαι καλα φιλε παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χαίρομαι Αντώνη που βάζω ένα λιθαράκι στην ενήμερωση. Από ότι είδα γράφει και ο kaljarsko. Εάν έχω χρόνο θα κάνω μία επίσκεψη αργά το βράδυ γιατί λέει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μονο λιθαρακι? Σχεδον ολοι οσοι μιλησαν απο εσενα αντλουσαν στοιχεια.
    Οποτε μπορεσεις ελα , ειναι εκει και ο προαναφερομενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ακριτα, έχεις δει κανένα σοβαρό πολιτικό στην Ελλάδα που να το λέει η καρδιά του; ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΣΤΑ ΕΡΓΑ.

    εγώ δεν βλέπω,
    όσον αφορά τους υπόλοιπους υπερπατριώτες, είμαι ο διαλλακτικός ανώνυμος, σαφώς και δεν θέλω να ονομάζονται εθνικά μακεδόνες. Αν δεχότανε τον όρο ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ δεν θα είχα πρόβλημα να γυρίσουν. μόνο όμως έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. γιατί θα παραμείνει η τουρκία εκτός ΕΕ; διότι θα έχει ίσο λόγο και δύναμη με τους Γερμανούς Γάλλους, θα πληρώνει τα μισά από εμάς σε εισφορές και θα παίρνει επιδοτήσεις ανάλογα με τον πληθυσμό της. Κοστίζει πολλά. πλάκα με κάνεις. 70.000.000 λαός που να υπάρξει ανάπτυξη; η αρμενία που ναι μια σταλιά είχε μέχρι πέρσι 1000% ανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμε (3 Σεπτέμβριος 2009 12:40 πμ) η ρήση "κάθε λαός έχει τον ηγέτη που του αξίζει" ταιριάζει στην Ελληνική περίπτωση.

    Εγώ προσωπικά ξαναεπαναλμβάνω ότι εποικισμό αλλοεθνούς εθνικιστικής μειονότητας (με οποιοδήποτε όνομα) στις παραμεθόριες περιοχές των μακεδονικών νομών της χώρας δεν θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο εποικισμός της Δυτικής Μακεδονίας με 60.000-100.000 σκληροπυρηνικούς Σλάβους εθνικιστές τον οποίο προωθούν τα Σκόπια και η Ουάσιγκτον (με όποιο ονομα και αν αυτοί επιστρέψουν) θα οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή των εθνολογικών ισορροπιών στη Βόρεια Ελλάδα και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για νέες απόποιρες αποσταθεροποίησης στην ελληνική παραμεθώριο ανάλογες με εκείνες των Κορσικανών και Βρετονων της Γαλλίας (στην καλύτερη περίπτωση) ή των Τουρκοκυπρίων της δεκαετίας του '50 (στη χειρότερη).

    Επί Κ. Σημίτη η τότε ελληνική κυβέρνηση αλλοίωσε μέσα σε μία νύχτα τα δημοτολόγια της Φλώρινας διπλασιάζοντας σχεδόν τον αριθμό των εν δυνάμει ψηφοφόρων στο νομό. Αυτά που γράφτηκαν σε άλλο σχολιο απο κάποιον αναγνώστη του Ακρίτα είναι αλήθεια. Αν ελέγξει κανείς τα αρχεία του υπουργείου εσωτερικών θα διαπιστώσει ότι η τότε κυβέρνηση Σημίτη ανέτρεψε σιωπηρά την πολιτική τοσο του Α. Παπανδρέου όσο και του Κ. Καραμανλή ανοίγοντας ουσιαστικά την Κερκόπορτα για νέα δεινά στον τόπο. Μέχρι και Βούλγαρους που μετανάστευσαν με τη συνθήκη του Νειγύ ενέγραψαν στα δημοτολόγια της Φλώρινας!

    Αν δεν υπάρξουν οι δέουσες αντιδράσεις εγκαίρως, ο επόμενος νομάρχης Φλώρινας θα είναι ο Παβλε Φιλίποφ και βουλευτές του νομού θα αναλάβουν ο Γκότσε Λιάνε και ο Νάσε Παρίσης.

    Η Ελλάδα δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να αυτοχειριαστεί για τις "ανθρωπιστικές" ονειρώξεις μερικών ανοήτων συμπολιτών μας και μάλιστα μετά από όλο αυτό τον πακτωλό των εκατομμυρίων Ευρώ που έχει δωρίσει στο γειτονικό κράτος χωρίς κανέναν απολύτως αντίκρυσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και καθομαστε και ακουμε την καθε μπαρουφα του γιαλαντζι σοσιαλιστη που θαρθει σ'ενα μηνα να μας ζητησει την ψηφο και ανοιγουμε και μεγαλη συζητηση για το 'σοβαρο' θεμα που μας προεκυψε απο την τοποθετηση του σοβαρου ως τωρα υποτιθεται εκπροσωπου του κινηματος και δεν χτυπαμε το κεφαλι μας στον τοιχο για ολα αυτα που ακουμε απο 'ΕΛΛΗΝΕΣ'!θα τρελαθουμε τελειως σ'αυτη τη χωρα με τους εκπροσωπους που μας επιβαλλουν τα φαυλα κοματα.. μπας και φταινε οι αεροψεκασμοι!η το πολυ φθοριο απο τις οδοντοπαστες που χρησιμοποιουν κατα κορο οι πολιτικοι μας να φαινεται ωραιο το χαμογελο τους στο γυαλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κι εγώ σαν... αντι-εθνικιστής
    δηλαδή τασσόμενος ΚΑΤΑ των εθνικιστικών συγκρούσεων ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ, τάσσομαι ΚΑΤΑ της επιστροφής αυτών των ανθρώπων, για ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΥΣΤΑΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΟΝΟΙΑ (τι λέμε τώρα...) για ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ και απειλή έντασης.

    ΑΝ καθόντουσαν καλά, ΑΝ δεχόντουσαν ΣΥΝΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ, αν, αν, αν...
    ΤΟΤΕ (και ΜΟΝΟΝ τότε) θα ήταν ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΟ το αίτημα (και άλλωστε... τότε θα γινόταν και η ΦΥΡΟΜ μέλος της Ε.Ε. οπότε θα επέστρεφαν ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ως Ευρωπαίοι πολίτες).

    Πράγμα που συνεπάγεται ότι...
    ΚΑΙ το βέτο ΠΡΕΠΕΙ να συνεχιστεί,
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ για το θέμα του ονόματος
    αλλά για τον ΚΑΘΕ είδους αλυτρωτισμό.

    Σόρυ, θέλω ΕΙΡΗΝΗ και ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ. Με τον Ακρίτα έχω διαφωνήσει σε πολλά, σε αυτό όμως ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμε (3 Σεπτέμβριος 2009 11:17 πμ) καταλαβαίνεις ότι αυτά που γράφεις(για εγγραφή Βουλγάρων με σκοπό τους ψήφους) είναι σοβαρότατες καταγγελίες και οι οποίες πρέπει να αποδεικνύονται. Υπάρχει κάποια δημοσίευση στα ΜΜΕ (και στα τοπικά) για αυτό το σοβαρό θέμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. omadeon αυτοί οι άνθρωποι (και ειδικά οι απόγόνοι τους) ήταν και είναι ο κύριος και σκληρός πυρήνας της αλυτρωτικής προπαγάνδας των Σκοπίων. Από ποιον να ξεκινήσω και από ποιον να τελειώσω. Τον ένα τον ανέφερα και είναι ο Γκρούεσφκι.

    Όταν θα κάνεις άρση του νόμου τότε δεν θα μπορείς να πεις όχι και στους απογόνους τους με αποτέλεσμα 50.000 περίπου θα έρθουν στος μακεδονικές περιοχές με κύριο σκοπό φυσικά τον αλυτρωτισμό και την υπομόνευση των εθνικής κυριαρχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ψαχτε τα οσο πιο πολυ μπορειτε. Ενδεικτικα:

    http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2007/pages/index.html

    Εγγεγραμμένοι:85,008
    Ψήφισαν : 43,774

    Και μετα διαβαστε την νομοθεσια:
    http://www.ypes.gr/el/Elections/ElectionCatalogues/

    Για να εχετε μια καλλιτερη ιδεα μαλιστα, πηγενετε και εδω για να δειτε ενα "μαγειρευμα" αλλου τυπου:

    http://www.mmkm.kcl.ac.uk/main.htm

    Θα καταλαβετε πολλα.

    Χαιρετισματα απο Καλιφορνια

    Γ. Τσαπανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μεχρις και το 2000 η συμμετοχη ηταν της ταξεως του 73% με εγγεγραμμενους γυρω στους 60,000 και ψηφιζαντες της ταξεως του 43-44,000.

    Απο το 2002 παρατηρουμε μια αυξηση των εγγραμμενων απο 60,000 περιπου στις 86,000 περιπου, ΑΛΛΑ, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΙΔΙΑ, της ταξεως του 43-44,000, ενω η ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ 50% πανω-κατω, ανεβαινει στο 73% ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟ-ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΨΗΦΙΣΕ !

    Υπαρχει μια μικρη αποκλισις μεταξυ Δημ.-Νομ. το 2002 που οφειλεται αγνωστον.


    --------------------------------------------------------------------------------
    From: LYNGOS
    To: LYNGOS
    Sent: 2/18/2008 10:17:07 A.M. Pacific Standard Time
    Subj: 7+1


    ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 1996
    http://www.ypes.gr/ekloges/content/gr/ethnik_fr.htm

    Εγγεγραμμενοι............................................61,321
    Ψηφισαν.....................................................44,836
    Συμμετοχη..................................................73,11%

    ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 1998
    http://www.ypes.gr/ekloges/content/gr/dimot_fr.htm


    Εγγεγραμμενοι.............................................59,711
    Ψηφισαν......................................................43,590
    Συμμετοχη...................................................73,00%

    ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2000
    http://www.ypes.gr/ekloges/content/gr/ethnik_fr.htm


    Εγγεγραμμενοι............................................59,898
    Ψηφισαν......................................................43,915
    Συμμετοχη...................................................73.31%
    .
    ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
    http://www.ypes.gr/ekloges/content/gr/ethnik_fr.htm

    Εγγεγραμμενοι................................,...........86,212
    Ψηφισαν.....................................................43,780
    ..
    Συμμετοχη..................................................50,77%
    ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ 2002

    http://194.176.113.1/2002/frameset.aspx?main=nomarxia%2Easpx%3Fid%3D47

    Εγγεγραμμενοι.................................................86,219
    Ψηφισαν...........................................................41,369
    Συμμετοχη........................................................47,98%

    ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
    http://www.ypes.gr/ekloges/content/gr/ethnik_fr.htm


    Εγγεγραμμενοι...........................................85,256
    Ψηφισαν....................................................43,227
    Συμμετοχη................................................50,70%

    ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006.
    Νομαρχια Φλωρινας ...........................Τελικα αποτελεσματα 2006
    http://194.176.113.1/2006/nomarxia.aspx?id=50


    Εγγεγραμμενοι:......................................... 85,320
    Ψηφισαν:...................................................43,540
    Εγκυρα:....................................................41,359
    Ακυρα--Λευκα.............................................2,181
    Συμμετοχη:................................................51,03%

    ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
    http://www.ekloges.ypes.gr/pages/index.html


    Νομαρχια Φλωρινας...........................Τελικα αποτελεσματα 2007
    Εγγεγραμμενοι...........................................85,729
    Ψηφισαν....................................................43,824
    Εγκυρα.....................................................42,663
    Ακυρα...........................................................874
    .Λευκα..........................................................287
    Συμμετοχη..................................................51,12%

    Χαιρετισματα απο Καλιφορνια

    Γιωργος Τσαπανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πολύ καλό στοιχείο Τσάπανε. Το 2000 ήταν 60.000 εγγεγραμένοι και το 2002 εκτοξεύτηκαν στους 86.000.!!!

    Θα το βάλω στην πρώτη σελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αυτή η ιστορία με τα δημοτολόγια είναι απίστευτη.Κάποιοι κινούνται τουλαχιστον ύποπτα. Τώρα έχουμε εκλογές μέσα στον Οκτώβρη.Καλό είναι να έχουμε το νου μας.
    Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΣ το 2007 στους εκλογικούς καταλόγους για τις Βουλευτικές εκλογές είχαμε :
    εγγεγραμμένοι = 85,008
    ψήφισαν = 43,774 (51.49%)
    (http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2007/pages/index.html)
    ΜΠΡΑΒΟ υπέρ-γεννητικότητα στην Φλώρινα !!
    Να δώσουν και αλλού την συνταγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ακρίτα αν μπορείς σβήσε τα ονόματα των πολιτικών που αναφέρω στην πρώτη παράγραφο του μηνύματος των 4:33 και γράψε απλά η "τότε ελληνική κυβέρνηση". Πάντως ούτε επί ΝΔ έγινε κάποια διόρθωση πίσω στην προ του 2002 κατάσταση.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω edit στα σχόλια. Θα σου σβήσω το μύνυμα όλο και εάν θες το ξαναβάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Το μεγαλο το μυστικο δεν κρυβεται μοναχα πισω απο τους αριθμους της ΒΔ Μακεδονιας.
    Οχι, κρυβεται και πισω απο το :

    http://www.mmkm.kcl.ac.uk/main.htm

    Η ολη υποθεσις ξεκινησε σαν ερευνητικο-γεωγραφικο-GPS-προγραμμα, με την Δεσποινα Συρρη και το ΚΕΜΙΤ του Κωφου.

    Αλλα......ΒΙΑΙΕΣ μετακινησεις πληθυσμιακων ΕΘΝΙΚΩΝ ομαδων, την σημερον ημεραν για ΕΕ και ΟΗΕ, συνεπαγονται χρηματικες ανταμοιβες,επιστροφη των απωλεσθεντων γαιων,κτηνων,οικοιων,κ.τ.λ. και φυσικα επιστροφη στα ΠΑΤΡΙΚΑ εδαφη.

    Αυτο ομως το οποιον ξεκινησε δηθεν μονο για Καστορια, ξαφνικα παρουσιαζεται σαν ΒΙΑΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,1860-1950 (αν θυμαμαι καλα τις ημερομηνιες).

    Το ΠΙΑΣΑΤΕ? Καταλαβαινετε τι προσπαθω να σας πω?

    Και............κατα διαβολικη συνπτωση ολα αυτα συμβαινουν σε Φλωρινα-Καστορια/Πρεσπες-Κορεστια οπου βεβαια δρα και ο υπαλληλος του Σορος John Mroz με το East - West Institute του και τους διαφορους ΜΚΟ.

    Τα εχω βαλει ξανα και ξανα, ποσοι αραγες τα διαβασανε καθ΄ολοκληριαν και ποσοι καταλαβαν το τι γινεται η καλλιτερα το τι θα γινει.

    Χαιρετισματα απο Καλιφορνια.

    Γιωργος Τσαπανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κύριε Λοβέρδο όση ζάχαρη και να βάζεις στα σκατά,δεν πρόκειται ποτέ να τα κάνεις μαρμελάδα.

    Μέχρι αύριο το πρωί πρέπει να έχεις φύγει απο μόνος σου απο το ΠΑΣΟΚ...

    Και αν δεν φύγεις απο μόνος σου,να σε φύγει ο Παπανδρέου...Σίγουρα μια θέση στο ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ ή στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ σε περιμένει

    http://eglimatikotita.blogspot.com/2009/09/blog-post_7218.html#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Δειτε ενα μεροσ απο τις αντιδρασεις στο σαιτ του ΟΤ για την συνεντευξη Λοβερδου
    Γιατί δεν τα κάψατε τα κόκκινα δελτία τότε, κ. βουλευτά; Τι σας εμπόδισε; Γιατί δεν αλλάξατε τον ρατσιστικό νόμο Γεννηματά-Σκουλαρίκη; Πόσο θράσος μπορεί να έχετε για να προσπαθείτε να μας πείσετε ότι τάχα θα τα κάνετε όλα αυτά τώρα; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Ούτε τότε αλλά ούτε και τώρα επιθυμείτε να λύσετε το πρόβλημα των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων. Το θυμάστε αραιά και που, μόνο όταν θέλετε να υφαρπάξετε ψήφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. darky
    Αγαπητέ Ακρίτα να σου πώ την αλήθεια έχω κάποιες επιφυλάξεις για το θέμα Λοβέρδου. Θα θελα και την βοήθειά σου ή άλλων στο να εντοπιστούν συγκεκριμένες πηγές που θα φωτίσουν περισσότερο το όλο θέμα.
    Παράδειγμα η απάντηση του κου Λοβέρδου στην περιβόητη συνέντευξη θα έλεγα ότι είναι ασαφής και αφήνει περιθώρια ερμηνειών. Δλδ

    "Ερ: O περίφημος νόμος Γεννηματά που επέτρεπε τον επαναπατρισμό των κομμουνιστών προσφύγων του Εμφυλίου απέκλειε από την κατηγορία αυτή τους «αλλογενείς». Σκέπτεστε να τον αλλάξετε όταν έρθετε στην εξουσία;

    Απ: «Πιστεύω ότι όσα υπόλοιπα χρωστάμε από την εποχή του Εμφυλίου πρέπει να εξαλειφθούν. Είχαμε λάβει απόφαση το 2003 να κάψουμε τα κόκκινα δελτία, δηλαδή τα δελτία των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής των οποίων απαγορεύεται η έλευση στην Ελλάδα. Αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα εγείρουν αξιώσεις σχετικά με παλαιές περιουσίες, μπορούν να πάνε στα δικαστήρια να τις διεκδικήσουν. ...................."

    Ο ίδιος απαντά με την φράση "ΟΣΑ υπόλοιπα χρωστάμε απ τον εμφύλιο" και διευκρινίζει για την έλευση στην Ελλάδα ανθρώπων με κόκκινο δελτίο. Πόσοι είναι αυτοί γνωρίζουμε; Θα είναι μόνο για αυτούς κάτι παππούδια ή και τις οικογένειές τους; Η έλευση σημαίνει και επαναπατρισμό; Δεν νομίζω.
    Δλδ θέλω να πώ ότι είναι για μένα κάπως ασαφής η απάντηση και κλίνει περισσότερο βασικά στην απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα όσων έχουν κοκκινο δελτίο. Άποψή μου είναι πως αυτό πρέπει να παραμείνει ως έχει.

    Απ την άλλη υπάρχει και αυτό το οποίο αλίευσα απ το σαιτ του Λοβέρδου και αναφέρεται σε επερώτηση του κου Παπαθεμελή στην Βουλή το 2003 και είναι το παρακάτω. Δεν το δίνω ολόκληρο γιατίείναι μακροσκελές. Υπάρχει το λινκ όμως διαβάστε το με προσοχή απο κει:

    Απάντηση ΥΦΥΠΕΞ κ. Λοβέρδου στην υπ' αριθμ. 55/21.7.03 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Στυλιανού Παπαθεμελή προς τον Υπουργό Εξωτερικών, σχετικώς με τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την εγκατάσταση στη χώρα μας φυγάδων του εμφυλίου
    24.07.2003
    .......................................................................
    http://www.loverdos.gr/gr/print_article.php?art=696

    Είναι σημαντικό δλδ για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόναι να βρεθούν τα εξής:
    Η γραπτή απάντηση Παπανδρέου η οποία μιλάει και αναφέρει τον όρο "εισαγωγή μειονοτήτων". Τι εννοεί το ποιητή Γιώργο εδώ;

    Ένα να βρεθεί το παρακάτω ή δυναμόν.
    "Έρχεται, λοιπόν, ο Υπουργός σας στις 30 Ιουνίου -θα καταθέσω τη γραπτή απάντηση του κ. Παπανδρέου- και το ομολογεί. Γι' αυτό λέω στην ερώτησή μου ότι "επιβεβαιώνεται η κυβερνητική πρόθεση". Την ώρα που εσείς διαψεύδετε -με τον τρόπο που το κάνετε- εντός και εκτός Βουλής, αν και οι εφημερίδες σας φέρουν ότι στη Φλώρινα κάνατε και δήλωση υπέρ της εισαγωγής της μειονότητας, αλλά δεν την περιλάβατε ή ζητήσατε να μην περιληφθεί στις ανακοινώσεις -αυτό είναι μια άλλη ιστορία- δείτε την απάντηση του κ. Παπανδρέου:
    "Σε απάντηση της παραπάνω ερώτησης (10851/ 11-6-03) σας γνωρίζουμε το εξής: Οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν το θέμα -της εισαγωγής μειονοτήτων- ως προς όλες τις πτυχές του, ιδιαίτερα τις νομικές, οι οποίες είναι και οι πιο πολύπλοκες."

    Δύο, δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉΣ της 10/6/2003
    "Στις 10-6-2003 η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" φιλοξενούσε δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος ομιλούσε για την πρόθεση της Κυβερνήσεως να επιτρέψει -τροποποιώντας το σχετικό νόμο του 1982 που εισήγαγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, διαγράφοντας δηλαδή τον εκεί όρο "Έλληνες το γένος"- την έλευση των Σκοπιανών στην Ελλάδα, δηλαδή τη μετεγκατάστασή τους, αυτό που εγώ ονομάζω "εισαγωγή σκοπιανής μειονότητας"

    Σημαντικό είναι να βρεθούν όποια είναι δυνατόν απ τα παραπάνω που να κάνουν πιο ευκρινή την πρόθεση για μεταβολή του νόμου του 1982 στο σύνολό του που αφορά επαναπατρισμό και όχι στο μέρος που αφορά στην έλευση
    Πάλι υπάρχει δλδ η ερμηνεία της λέξης "έλευση" που η μια πλευρά λέει για ανθρωπιστικό μέτρο που αφορά 40-50 άτομα και η άλλη πλευρά που ερμηνεύει την λέξη έλευση ώς επαναπατρισμό και εισαγωγή μειονότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Darky
    Πάντως και στην Καστοριά που έριξα μια ματιά απο τους 50,000 εγγεγραμμένους του 2000 στις νομαρχιακές του 2006 ήταν 62.000, το 2007 64.000. Ενώ οι ψηφίσαντες είναι σταθερά στις 40.000 περίπου και οι εγγεγραμμένοι αυξάνονται εντούτοις παρατηρείται τό ίδιο φαινόμενο η συμμετοχή να παραμενει στα επίπεδα των 40,000.

    Εκλογές του 2000
    http://www.ypes.gr/ekloges/content/gr/elec_data/2000NE_per_res.asp?per_id=16

    Εκλογες 2002 Νομαρχιακές
    Εγγεγραμμένοι : 63216
    Ψήφισαν : 40018 / -
    http://www.eetaa.gr/ekloges/nm_ekloges.jsp?select_nomos=56

    Εκλογες του 2007
    http://elections.pathfinder.gr/16/

    Φνατάζομαι τα ίδια θα συμβαίνουν στο νομό Πέλλης και αλλού;; Πάντως μέχρι το 2000 η κατάσταση είναι σταθερή. Με τις νομαρχιακές του 2002 παρατηρειται αυτή η μεταβολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Darky τα έχω ψάξει και εγώ αλλά δεν τα βρήκα. Σε ότι αφορά αυτά που λές νομίζω ότι ο Λοβέρδος είναι ξεκάθαρος

    ...απαλοιφή του όρου "Έλληνες το γένος"...

    Που πρώτα από όλα αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείς πλέον να απαγορεύεις την είσοδο όχι μόνο των αποσχιστών αλλά και απογόνων τους.

    Δεύτερο τι πολιτικό μύνημα δίνεις στους έξω όταν ανακινείς ένα θέμα και το λύνεις σύμφωνα με τις επιδιώξεις των αδιάλλακτων Σκοπιανών, οι οποίοι μάλιστα τους δίνουν σύνταξη χρησμοποιώντας καθαρά αλυτρωτικό ορισμό ( συμμετέχοντες στο Εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα στη Μακεδονία του Αιγαίου).

    Επίσης με αυτόν τον νόμο δεν μπορούν να έρθουν και οι Τσάμηδες. Τι θα γίνει με αυτούς ?

    Μόνο και μόνο που το δηλώνεις αλλά και το χειρότερο το έχεις υποσχεθεί σε τύπους όπως ο Ποπόφσκι δηλώνει κρυφή ατζέντα η οποία πάντα οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Σαν αντι-ρατσιστής αληθινός (όχι κάλπικος)
    δηλώνω ότι ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ρατσιστικό τον όρο "Ελληνες το γένος", επομένως ΔΕΝ δικαιολογείται ΚΑΘΟΛΟΥ ο Λοβέρδος. Διότι...

    1) Αν ήταν έτσι τότε... ΚΑΙ το Ισραήλ θα έπρεπε να καταργήσει τους (ΠΑΡΟΜΟΙΟΥΣ) όρους για αποδοχή ομογενών και να... πάμε κι εμείς οι μη-Εβραίοι εκεί (να ανοίξουμε κάνα κιμπούτς με... κεμπάμπ, σουβλάκι,κλπ). :)
    2) Δεν διαφωνεί κανείς με την ΕΠΙΣΚΕΨΗ από κάποιον υπερήλικα Σλαβομακεδόνα στον τόπο του, για λίγο έστω. Με την αποδοχή των ΑΠΟΓΟΝΩΝ του σαν... ψηφοφόρων "σικέ" διαφωνούμε - και εύλογα νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Στο αρχικό ποστ έγραψα για "νόμο Γενημματά". Δεν είναι νόμος της Βουλής αλλά κοινή υπουργική απόφαση των Γεννηματά-Σκουλαρίκη και η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως για να είναι σε ισχύ.

    Άρα εάν το ΠΑΣΟΚ έρθει στην εξουσία χρειάζεται μία απλή απόφαση για να γίνει εποικισμός αλλοεθνούς εθνικιστικής μειονότητας στις παραμεθόριες περιοχές των μακεδονικών νομών της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δυστυχως "Ακριτα" δεν θα προκειται περι "εποικισμου αλλοεθνους μειονοτητας" αλλα περι ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΒΙΑΙΩΣ ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΕΣ, και μαλιστα με τις ευλογιες του ΚΕΜΙΤ δηλαδη της "κλικας" της Θεσσαλονικης για την οποιαν προσπαθω να σε ενημερωσω τοσα χρονια.

    Ριχτε μια ματια στο επομενο και θα καταλαβετε οτι η Μακεδονια ΜΑΣ βρισκετε στον ιδιο τενεκε με
    Νταρφουρ, Σρι Λανκα και αλλες τριτοκοσμικες χωρες.Η λεξις "κλειδι" ειναι "ΕΚΤΟΠΙΣΘΕΝΤΕΣ".
    Διαβαστε για αλλη μια φορα τα περι ΒΙΑΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ , το οποιο εχει μεταβληθει σε ΒΙΑΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (και η μελετη αναφερεται ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) και θα αρχισετε να καταλαβαινετε τα σχεδια των αφεντικων.

    Χαιρετισματα απο Καλιφορνια

    Γιωργος Τσαπανος

    "............The English edition of FMR 33, with a major feature on Protracted
    displacement, is now online at http://www.fmreview.org/protracted.htm

    Increasingly, growing numbers of displaced people remain displaced for
    years, even decades. This latest issue of FMR includes 29 articles by
    academic, international and local actors which assess the impact of such
    situations on people’s lives and our societies and explore the
    ‘solutions’ – political, humanitarian and personal.

    The issue also includes a spotlight on the ‘internment camps’ in Sri
    Lanka and a mini-feature on Collective centres, plus a selection of
    articles on other aspects of forced migration such as rights and
    responsibilities in Darfur, smuggling in South Africa, IDP health needs
    in Colombia, climate change agreement talks, peace mediation, and
    community resilience in East Timor............."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Υποτιθεται οτι ειναι ενα γεωγραφικο "προτζεκ".
    Διαβαστε το καθ' ολοκληριαν.
    Τα στοιχεια δωθηκαν στην Οξφορδη απο το ΚΕΜΙΤ, αναφερεται μαλιστα το γεγονος στην πρωτη σελιδα των περι Καστοριας ΒΙΑΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ.
    Η Δεσπονα ΣΥΡΡΗ ειναι ανακατωμενη παρα πολυ βαθεια στο συγκεκριμενο "προτζεκτ", εμφανιζεται σαν "Ερευνητρια" στο Πανεπιστημιο "Σιτυ" της Θεσσαλονικης, αλλα.....σαν καθηγητρια στο "Ανατολια" Θεσσαλονικης !!!


    http://www.drh2002.lib.ed.ac.uk/abstracts.html

    Α.Α. 143

    ".............Population migrations were among the decisive factors which contributed to the dynamism of Balkan history. Ancient Greece, the Roman and Byzantine Empires, the settlement of the Slavs, their medieval states as well as centuries of Ottoman rule left a deep impact on the ethnic, political and cultural composition of the peninsula. The Eastern Question and the rivalry of the European powers to participate in the Ottoman heritage introduced the Balkans into modern European history, parallel to the birth of national Balkan states in the nineteenth century. The mobility over the new borders of peoples who lived for centuries in multi-national empires made extremely difficult the establishment of ethnic frontiers based on the principle of national self-determination. The Balkan Wars of 1912-13, and in part World War I, had their origins in nationalist aspirations to complete territorial unification. The peace settlements after 1918 established boundaries very similar to those existing today, but left some

    Ethnic mixtures resulting from migrations blurred national affiliations in neighbouring Balkan national confines. After 1941, the Balkans became a battlefield between the Allied and Axis forces and the scene of resistance movements significant for the post war settlement. The states followed divergent paths from 1945 to 1990, as Communist governments took power in several. Events since 1989, as governments and economies moved into a transition period to capitalism and western type liberal democracy, the rise of nationalism and civil conflict, and the breakdown of Yugoslavia are of major significance. Forced migration, crisis interventions, sovereignty, economic instability, ethnic tensions and the torn social fabric, pose challenges for sustainable development policies, both human and economic. As well as illustrating how states have attempted to shape and control forced migration, this project considers how migration is challenging traditional concepts of citizenship, sovereignty, national security and .............>

    Χαιρετισματα απο Καλιφορνια

    Γιωργος Τσαπανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Δεν χρειάζεται να περιμένουν από τον Λοβέρδο. Η είσοδος σύντομα θα επιτραπεί από την Εύρωπαική ένωση, που ετοιμάζει άρση της θεώρησης για τα Σκόπια. Διαβάστε το παρακάτω.

    http://ellinopsychos.blogspot.com/2009/09/blog-post_4303.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.