Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η Ελλάδα, παράλληλα με την αυστηρή και ανυποχώρητη υποστήριξη της θέσης του για την εθνική κόκκινη γραμμή, με βάση την οποία θα λυθεί το Σκοπιανό, μπορεί και πρέπει να επιδεικνύει ανθρωπιστική στάση απέναντι σε ορισμένα προβλήματα ελαχίστων υπερηλίκων προσώπων.
Έτσι με την νέα αυτή δήλωση επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει την τότε πολιτική απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου και θα επιτρέψει την επιστροφή των ως "συμμετέχοντων στο Εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα στη Μακεδονία του Αιγαίου" όπως τους αποκαλεί επίσημα η FYROM.
Αυτό δεν είναι προσέγγιση αλλά ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, σε μια στιγμή που οι Σκοπιανοί πλέον διεκδικούν όχι μόνο το όνομα της Μακεδονίας (αυτό το παρέδωσαν οι Έλληνες Πολιτικοί από το 1993)αλλά και την πολιτιστική Μακεδονική ταυτότητα. Όπως είπε και ο Καραμανλής (ο πραγματικός) ....« αν τα Σκόπια δεν αποτελούν απειλή, αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και να εγγυηθεί… ποιοι συνδυασμοί δυνάμεων θα προκύψουν, στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον, στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή… Τα κράτη δεν ζουν μόνο με το σήμερα. Πρέπει να θυμούνται και το χθες για να μη το ξαναζήσουν αύριο».
Η FYROM ούτε μία παραχώρηση δεν έχει κάνει από το 1991. Ακόμα και η Βεργίνα θα πουν μερικοί ήταν ανακάλυψη του 1992. Ποτέ πριν δεν χρησιμοποιήσαν την Βεργίνα.
Και το ΠΑΣΟΚ(το κόμμα με τις 100 αναγνωρίσεις της FYROM από τις ξένες χώρες) με αυτήν την κίνηση ξέχασε το χθες.......
Η επόμενη κίνηση ποια θα είναι ;
Ο Σκοπιανός "Καραχασάν" υποψήφιος σε κάποια εκλογική αναμέτρηση υπό την κομματική σημαία του ΠΑΣΟΚ ;
Αν μας δώσει ο Θεός χρόνια πολλά για να ζήσουμε, πολύ φοβάμαι, για να μην πω ότι είναι βέβαιο, ότι θα λέμε στα εγγόνια μας "κι' όμως, ήταν Ελληνική".
ΑπάντησηΔιαγραφή: - (
Δυστυχως ο γιος δεν εχει καμμια σχεση με τον πατερα οσο αφορα τα Εθνικα θεματα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο θέμα είναι ότι το Πασόκ, ή πιο σωστά ο κ. Λοβέρδος αρνείται να δει ή να παραδεχτεί την πολιτικώς επιζήμια πτυχή της «απόφασης» αυτής. Επιχειρεί με γενικολογίες να υποβαθμίσει το θέμα και, προσωπικά είναι δύσκολο να διακρίνω αν έχει πραγματική επίγνωση του τι λέει. Η λογική περί «ελαχίστων υπερηλίκων προσώπων» είναι το λιγότερο αφελής. Αν θεωρεί ότι οι κύριοι προπαγανδιστές/αποσχιστές είναι υπερήλικοι και δεν επηρεάζουν με την «ιδεολογία» τους (χάρτες, βιβλία, ονομασίες, οργανωμένη διασπορά, λόμπυ και πολλά πολλά άλλα είναι προφανώς άσχετα για αυτόν με το θέμα), τότε εδώ και 10 χρόνια ζει σε άλλο πλανήτη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μόνη περίπτωση να ανασκευάσει ή να αποσύρει τελείως τέτοιες αποφάσεις είναι να εκφραστεί αντίδραση από το λαό...
Ο λαός κοιμάται... Ακόμη και σε ιστολόγια όπως είναι "taxalia" τα οποία ασχολούνται συστηματικά με το μακεδονικό, ομιλούν για 2000(!) αυτονομιστές ενώ ουσιαστικά πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες που θα επαναχαράξουν ανεπιστρεπτί τον εθνολογικό χάρτη στη Μακεδονία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό θα έπρεπε να είναι πρώτο θέμα σε όλα τα ιστολόγια που ασχολούνται έστω και υποτυπωδώς με την Μακεδονία. Όμως φευ...
Η στάση των πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανόμενων και αυτών της κεντροδεξιάς, στα λεγόμενα εθνικά θέματα, αντανακλά την υιοθέτηση πολιτικών πρακτικών που χαρακτηρίζονται από το λεγόμενο «σύνδρομο της μεταπολίτευσης».
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σύνδρομο αυτό συνίσταται στην συνειδητή απόφαση του πολιτικού κόσμου, η μεταπολιτευτική Ελληνική κοινωνία και κράτος, να οικοδομηθούν πάνω «στην αντιπαλότητα» του συστήματος αξιών, ιδεολογίας και κρατικών συμπεριφορών της επταετίας των συνταγματαρχών, (η οποία βεβαίως στην ουσία της δεν διέφερε σε τίποτα από αυτή του πρώτου Ελληνικού κράτους). Η συνειδητή αυτή απόφαση συνεπικουρήθει με την διαχρονική διάθεση για κοινωνική και πολιτική εκδίκηση των ηττημένων του εμφύλιου σπαραγμού. Με λίγα λόγια απεφασίσθη από τους πολιτικούς και την αριστερά να οικοδομηθεί μια νέα κοινωνία και κράτος βασισμένα στις αρχές του διεθνισμού, όπου η αξίες και οι δομές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το εθνικό νεοελληνικό κράτος από το 1830 και ένθεν θα πρέπει να διαγραφούν και να ξεχαστούν. Ισχυρό κράτος οικοδόμησε η δεξιά στην Ελλάδα; Εμείς θα το διαλύσουμε! Θα καταστρέψουμε την παιδεία του, τις αξίες του, την παράδοση του, την αρχιτεκτονική του, τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Με τα τελευταία μάλιστα έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς από τον εμφύλιο! Θα διαλύσουμε λοιπόν την χωροφυλακή, την αγροφυλακή και την δασική υπηρεσία. Εθνική πολιτιστική ομοιογένεια επεδίωξε το κράτος της δεξιάς;
Εμείς θα γεμίσουμε την χώρα με λαθρομετανάστες ιδίως μουσουλμάνους, με σλαβομακεδόνες με τσάμηδες με Τούρκους, με οτιδήποτε θα αποδυναμώσει την εθνική και κρατική υπόσταση που οικοδόμησαν τα επάρατα αστικά πολιτικά σχήματα.
Η πολιτική οξυδέρκεια του Α. Παπανδρέου, συνίσταται στο ότι αντιλήφθηκε ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί πολιτικά την υποβόσκουσα ιδεολογική μετάλλαξη του έθνους που συστηματικά επί χρόνια ύφαινε η αριστερά. Ο Α. Παπανδρέου εγνώριζε ότι η στροφή αυτή, νομοτελειακά θα ωθούσε την χώρα στο να αποκτήσει δομές μαφιόζικου κράτους, δεν τον ένοιαζε όμως αρκεί αυτός να ικανοποιούσε τα αχαλίνωτα εγωκεντρικά πάθη του.
Το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι γνήσιο τέκνο του «συνδρόμου της μεταπολίτευσης» και υπό αυτή την θεώρηση μπορεί να ερμηνευθεί η απόφαση του Α. Λομβέρδου να επιτρέψει τον επαναπατρισμό των σλαβομακεδόνων αυτονομιστών αγνοώντας τις συνέπειες του συμβολισμού της πράξης του για τον Ελληνισμό.
Ξεχνάς ότι ο νόμος Γεννηματά εφαρμόστηκε από το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80. Μην χαρίζεις όλο τον κόσμο του Κεντρώου και αριστερού χώρου στην Σκοπιανή προπγάνδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων μέσα σε εμφυλιοπολεμικά πλαίσια μόνον ζημιά μπορεί να κάνει.
κιμων παρε τα χαπια σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα ποσο ηλιθ*οι και αφελης μπορει να ειναι αυτοι οι πολιτικοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥστερα αναρωτιουνται γιατι ανεβαινουν τα ποσοστα του ΛΑΟΣ...