Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Λοβέρδος και το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν ξανά την αλλαγή στάσης στο θέμα των Σλαβομακεδόνων Αποσχιστών.

Σε απάντηση -όπως δημοσιεύεται στο Greece-Salonica σε δηλώσεις του εκπρόσωπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου με αφορμή τις γνωστές δηλώσεις στο newstime.gr ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει χαρακτηριστικά :

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η Ελλάδα, παράλληλα με την αυστηρή και ανυποχώρητη υποστήριξη της θέσης του για την εθνική κόκκινη γραμμή, με βάση την οποία θα λυθεί το Σκοπιανό, μπορεί και πρέπει να επιδεικνύει ανθρωπιστική στάση απέναντι σε ορισμένα προβλήματα ελαχίστων υπερηλίκων προσώπων.

Έτσι με την νέα αυτή δήλωση επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει την τότε πολιτική απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου και θα επιτρέψει την επιστροφή των ως "συμμετέχοντων στο Εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα στη Μακεδονία του Αιγαίου" όπως τους αποκαλεί επίσημα η FYROM.

Αυτό δεν είναι προσέγγιση αλλά ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, σε μια στιγμή που οι Σκοπιανοί πλέον διεκδικούν όχι μόνο το όνομα της Μακεδονίας (αυτό το παρέδωσαν οι Έλληνες Πολιτικοί από το 1993)αλλά και την πολιτιστική Μακεδονική ταυτότητα. Όπως είπε και ο Καραμανλής (ο πραγματικός) ....« αν τα Σκόπια δεν αποτελούν απειλή, αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και να εγγυηθεί… ποιοι συνδυασμοί δυνάμεων θα προκύψουν, στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον, στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή… Τα κράτη δεν ζουν μόνο με το σήμερα. Πρέπει να θυμούνται και το χθες για να μη το ξαναζήσουν αύριο».

Η FYROM ούτε μία παραχώρηση δεν έχει κάνει από το 1991. Ακόμα και η Βεργίνα θα πουν μερικοί ήταν ανακάλυψη του 1992. Ποτέ πριν δεν χρησιμοποιήσαν την Βεργίνα.

Και το ΠΑΣΟΚ(το κόμμα με τις 100 αναγνωρίσεις της FYROM από τις ξένες χώρες) με αυτήν την κίνηση ξέχασε το χθες.......

Η επόμενη κίνηση ποια θα είναι ;

Ο Σκοπιανός "Καραχασάν" υποψήφιος σε κάποια εκλογική αναμέτρηση υπό την κομματική σημαία του ΠΑΣΟΚ ;

8 σχόλια:

  1. Αν μας δώσει ο Θεός χρόνια πολλά για να ζήσουμε, πολύ φοβάμαι, για να μην πω ότι είναι βέβαιο, ότι θα λέμε στα εγγόνια μας "κι' όμως, ήταν Ελληνική".

    : - (

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως ο γιος δεν εχει καμμια σχεση με τον πατερα οσο αφορα τα Εθνικα θεματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα είναι ότι το Πασόκ, ή πιο σωστά ο κ. Λοβέρδος αρνείται να δει ή να παραδεχτεί την πολιτικώς επιζήμια πτυχή της «απόφασης» αυτής. Επιχειρεί με γενικολογίες να υποβαθμίσει το θέμα και, προσωπικά είναι δύσκολο να διακρίνω αν έχει πραγματική επίγνωση του τι λέει. Η λογική περί «ελαχίστων υπερηλίκων προσώπων» είναι το λιγότερο αφελής. Αν θεωρεί ότι οι κύριοι προπαγανδιστές/αποσχιστές είναι υπερήλικοι και δεν επηρεάζουν με την «ιδεολογία» τους (χάρτες, βιβλία, ονομασίες, οργανωμένη διασπορά, λόμπυ και πολλά πολλά άλλα είναι προφανώς άσχετα για αυτόν με το θέμα), τότε εδώ και 10 χρόνια ζει σε άλλο πλανήτη...

    Η μόνη περίπτωση να ανασκευάσει ή να αποσύρει τελείως τέτοιες αποφάσεις είναι να εκφραστεί αντίδραση από το λαό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο λαός κοιμάται... Ακόμη και σε ιστολόγια όπως είναι "taxalia" τα οποία ασχολούνται συστηματικά με το μακεδονικό, ομιλούν για 2000(!) αυτονομιστές ενώ ουσιαστικά πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες που θα επαναχαράξουν ανεπιστρεπτί τον εθνολογικό χάρτη στη Μακεδονία.
    Αυτό θα έπρεπε να είναι πρώτο θέμα σε όλα τα ιστολόγια που ασχολούνται έστω και υποτυπωδώς με την Μακεδονία. Όμως φευ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η στάση των πολιτικών κομμάτων, συμπεριλαμβανόμενων και αυτών της κεντροδεξιάς, στα λεγόμενα εθνικά θέματα, αντανακλά την υιοθέτηση πολιτικών πρακτικών που χαρακτηρίζονται από το λεγόμενο «σύνδρομο της μεταπολίτευσης».
    Το σύνδρομο αυτό συνίσταται στην συνειδητή απόφαση του πολιτικού κόσμου, η μεταπολιτευτική Ελληνική κοινωνία και κράτος, να οικοδομηθούν πάνω «στην αντιπαλότητα» του συστήματος αξιών, ιδεολογίας και κρατικών συμπεριφορών της επταετίας των συνταγματαρχών, (η οποία βεβαίως στην ουσία της δεν διέφερε σε τίποτα από αυτή του πρώτου Ελληνικού κράτους). Η συνειδητή αυτή απόφαση συνεπικουρήθει με την διαχρονική διάθεση για κοινωνική και πολιτική εκδίκηση των ηττημένων του εμφύλιου σπαραγμού. Με λίγα λόγια απεφασίσθη από τους πολιτικούς και την αριστερά να οικοδομηθεί μια νέα κοινωνία και κράτος βασισμένα στις αρχές του διεθνισμού, όπου η αξίες και οι δομές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το εθνικό νεοελληνικό κράτος από το 1830 και ένθεν θα πρέπει να διαγραφούν και να ξεχαστούν. Ισχυρό κράτος οικοδόμησε η δεξιά στην Ελλάδα; Εμείς θα το διαλύσουμε! Θα καταστρέψουμε την παιδεία του, τις αξίες του, την παράδοση του, την αρχιτεκτονική του, τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας. Με τα τελευταία μάλιστα έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς από τον εμφύλιο! Θα διαλύσουμε λοιπόν την χωροφυλακή, την αγροφυλακή και την δασική υπηρεσία. Εθνική πολιτιστική ομοιογένεια επεδίωξε το κράτος της δεξιάς;
    Εμείς θα γεμίσουμε την χώρα με λαθρομετανάστες ιδίως μουσουλμάνους, με σλαβομακεδόνες με τσάμηδες με Τούρκους, με οτιδήποτε θα αποδυναμώσει την εθνική και κρατική υπόσταση που οικοδόμησαν τα επάρατα αστικά πολιτικά σχήματα.
    Η πολιτική οξυδέρκεια του Α. Παπανδρέου, συνίσταται στο ότι αντιλήφθηκε ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί πολιτικά την υποβόσκουσα ιδεολογική μετάλλαξη του έθνους που συστηματικά επί χρόνια ύφαινε η αριστερά. Ο Α. Παπανδρέου εγνώριζε ότι η στροφή αυτή, νομοτελειακά θα ωθούσε την χώρα στο να αποκτήσει δομές μαφιόζικου κράτους, δεν τον ένοιαζε όμως αρκεί αυτός να ικανοποιούσε τα αχαλίνωτα εγωκεντρικά πάθη του.

    Το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι γνήσιο τέκνο του «συνδρόμου της μεταπολίτευσης» και υπό αυτή την θεώρηση μπορεί να ερμηνευθεί η απόφαση του Α. Λομβέρδου να επιτρέψει τον επαναπατρισμό των σλαβομακεδόνων αυτονομιστών αγνοώντας τις συνέπειες του συμβολισμού της πράξης του για τον Ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξεχνάς ότι ο νόμος Γεννηματά εφαρμόστηκε από το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80. Μην χαρίζεις όλο τον κόσμο του Κεντρώου και αριστερού χώρου στην Σκοπιανή προπγάνδα.

    Η αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων μέσα σε εμφυλιοπολεμικά πλαίσια μόνον ζημιά μπορεί να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κιμων παρε τα χαπια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα ποσο ηλιθ*οι και αφελης μπορει να ειναι αυτοι οι πολιτικοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ !!
    Υστερα αναρωτιουνται γιατι ανεβαινουν τα ποσοστα του ΛΑΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.