Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Αρχίσανε τα όργανα για το Σκοπιανό : Το “Έθνος” και η “μακεδονική ταυτότητα”

Εκφράζουν οι παρακάτω απόψεις τη θέση της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας “Έθνος”, για το ζήτημα των Σκοπίων; Αν ναι, καλό θα είναι να ξεκαθαριστεί το θέμα στους αναγνώστες της.
Απολαύστε:

Μόνο το όνομαΤο σύνθημα για τη συνέχιση της μεσολαβητικής διαδικασίας του Μ. Νίμιτς έδωσε χθες ο Σκοπιανός πρόεδρος Γκ. Ιβάνοφ με δηλώσεις του σε Γερμανούς δημοσιογράφους. Ο Ιβάνοφ έστειλε το μήνυμα ότι «λύση στη διένεξη για το όνομα μπορεί να υπάρξει αν οι συνομιλίες αφορούν μόνο το όνομα». Επεσήμανε ότι αποτελεί πρόβλημα ότι συμπεριλήφθηκαν ζητήματα που δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συνομιλιών και ότι «δεν μπορεί να αμφισβητείται η εθνική ταυτότητα της Μακεδονίας, η μακεδονική γλώσσα». Θα συμφωνούσαμε απολύτως, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι ο κ. Ιβάνοφ θα δεχόταν ότι το όποιο νέο όνομα θα ισχύει για όλες τις χρήσεις.

N.M.
Έθνος, 7 Οκτωβρίου 2009


Ο ίδιος δημοσιογράφος που τώρα συμφωνεί πως “δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα”, πριν από λίγο καιρό έγραφε πως “κατάπιαμε τη γλώσσα και την ταυτότητα“!

O «μακεδονισμός» και ο σκοπιανός αλυτρωτισμός δεν εξαντλείται μόνο στο όνομα του κράτους, καθώς ακόμη και αυτή η ονομασία είναι η έκφραση της προσπάθειας για κατοχύρωση και εμπέδωση της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας.
Έθνος, 11 Ιουλίου 2009


Αυτό είναι το αντίδωρο; Αυτό σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση; Συμφωνούν τα Σκόπια σε σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και εμείς αποδεχόμαστε την ύπαρξη “μακεδονικού έθνους”; Καιρός να ξεκαθαρίσουν όλοι τη θέση τους, πριν δημιουργηθεί επικίνδυνο ιστορικό προηγούμενο.
Δεν ξεχνάμε.

http://history-of-macedonia.com/wordpress/2009/10/07/greek-newspaper-ethnos-regarding-macedonian-identity/

2 σχόλια:

  1. Ας καταλαβουν καποιοι επιτελους ,οτι η συνθετη ονομασια που θα εμπεριεχει τον ορο "Μακεδονια",αυτοματως δινει το δικαιωμα στους Σκοπιανους να μιλουν για "μακεδονικο" εθνος και "μακεδονικη" ταυτοτητα.
    Η εξωτερικη πολιτικη δεν κινειται με βαση την εθνικη αξιοπρεπεια και την εθνικη υπερηφανεια της χωρας μας,αλλα με βαση τις απαιτησεις "νεοταξιτων νταβαδων" που πριν κανουν οποιαδηποτε κινηση προσπαθουν να μας "διαβασουν".
    Δηλαδη προσπαθουν να δουν αν υπαρχουν ακομα αντανακλαστικα στην φυλη μας!!
    Στο χερι μας ειναι να αποδειξουμε οτι υπαρχουν!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ, ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.