Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Τι θα κάνει ο Παπανδρέου με τα Σκόπια στην ΕΕ;

O αρμόδιος Επίτροπος για τη διεύρυνση της ΕΕ Ολι Ρεν σχεδιάζει να εισηγηθεί με έμμεσο ή άμεσο τρόπο την προσεχή Τετάρτη την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια.
Στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής στις 20 Ιουνίου 2008, οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπογράμμιζαν ότι: «Ουσιώδες συστατικό για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, θεωρούνται οι σχέσεις καλής γειτονίας, συμπεριλαμβανομένης της εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας».
Ο Επίτροπος δεν το έλαβε υπόψη. Μάλιστα σχεδιάζει είτε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια εντός του 2010, είτε να αναφέρει στην έκθεση ότι η γειτονική χώρα πληροί για την Κομισιόν όλα τα πολιτικά κριτήρια, πετώντας το «μπαλάκι» στα κράτη-μέλη.
Η Ελλάδα και η καινούργια κυβέρνηση Παπανδρέου θα το λάβει υπόψη λέγοντας ΟΧΙ ή θα έχουμε παρατράγουδα του παρελθόντος παρόμοια με της Τουρκίας ;
Προεκλογικά δεν είχε αναφέρει τίποτα.

Υπενθυμίζω ότι τα Σκόπια έχουν χαρακτηριστεί υποψήφια χώρα από τις 16 Δεκεμβρίου 2005(ένα από τα δώρα Καραμανλή, εποχής πριν ΝΑΤΟ), αλλά δεν έχει δοθεί ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

4 σχόλια:

  1. >>Τι θα κάνει ο Παπανδρέου με τα Σκόπια στην ΕΕ;<<

    Μόντης δεν είμαι, αλλά βάσει του παρελθόντος του, το πιθανότερο είναι ότι ο GAP να επιτρέψει την έναρξη των ενταξιακών, με σκοπό να μεταθέσει το veto στην τελική ένταξη...

    Οπως κάθε καλός πρόσκοπος, έτσι και ο GAP πιστεύει στις "καλές προθέσεις" των ανθρώπων, και ότι με την κίνηση αυτή θα δώσει διέξοδο σε αδιέξοδα, πέφτοντας όμως ο ίδιος στην παγίδα.

    Μακάρι να πέσω έξω, και να έχω άδικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τι θα κανει ο Παπανδρεου με τα Σκοπια στην ΕΕ?"

    Μπανανα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.