Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Νέο δείγμα αδιαλλαξίας Γκρούεφσκι


Την ώρα που αναχωρούσε για τη Νέα Υόρκη ο Ελληνας διαπραγματευτής για το Σκοπιανό, προκειμένου να συναντήσει σήμερα τον Μάθιου Νίμιτς, ο Νίκολα Γκρούεφσκι έδινε νέο δείγμα αδιαλλαξίας εν όψει των αποφάσεων που θα λάβει η ΕΕ για την προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ.

Ουσιαστικά ο Γκρούεφσκι προεξοφλεί....

....αρνητικό αποτέλεσμα στο νέο γύρο συνομιλιών υπό τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ, καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει περιθώριο εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας, πριν από την Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, όταν οι «27» θα κληθούν να αποφασίσουν εάν είναι ώριμες οι συνθήκες για να δοθεί στα Σκόπια ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων: «Ελπίζω ότι η άλλη πλευρά θα επιδείξει τη φορά αυτή διάθεση για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας. Αν, όντως, επιθυμεί να επιλύσει το ζήτημα αυτό, θα το δούμε το Δεκέμβριο. Σε περίπτωση που ορθώσει εμπόδια, τότε αυτό θα αποτελούσε ένα σημάδι ότι στην ουσία δεν επιθυμεί να βρεθεί λύση», ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.


Τι ισχυρίζεται

Ο Γκρούεφσκι χαρακτηρίζει «ανεδαφικές» τις αντιρρήσεις που πρόβαλε η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, ενώ ισχυρίζεται ακόμη πως η χώρα του πράττει ό,τι μπορεί για να λυθεί το πρόβλημα του ονόματος και -ως εκ τούτου- η ΕΕ «οφείλει» να ανάψει «πράσινο φως» για ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Τη ίδια ώρα, η ελληνική πλευρά προσέρχεται στη Νέα Υόρκη όπου ο Μ. Νίμιτς θα διερευνήσει από σήμερα τις δυνατότητες να γεφυρώσει το χάσμα αποφασισμένη να συμβάλει στο πλαίσιο της «εθνικής κόκκινης γραμμής» για σύνθετη ονομασία που θα καλύπτει όλες τις χρήσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μεγάλες ελπίδες για αλλαγή στάσης των Σκοπίων.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΡΛΗΣ
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009 01:05

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. Μη λυση = Μη ενταξη
    Να τα ξεχασουνε αυτα τα φτηνα κολπακια οι σκοπιανοι...
    Αυτοι εξαλλου θελουν να μπουν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ εμεις ως χωρα ειμαστε ηδη μελη.
    Δεν θα τους παρακαλαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι να λάβουν το μήνυμα αυτοί που πρέπει.
    Να ξέρει ο Γιωργάκης ότι θα συναντήσει παλλαϊκή αντίδραση και ξεσηκωμό αν κάνει καμιά 'αμερικανιά'.
    Το ίδιο και η Ντορούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.