Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Τι λένε τα αρχεία της Βέρμαχτ για τους Βούλγαρους μαχητές του ΕΛΑΣ.

To παρακάτω απόσπασμα είναι από το βιβλίο του Πολυχρόνη Ενεπεκίδη «Η ελληνική αντίσταση 1941-1944, μέσα από τα αρχεία της Βέρμαχτ» με θέμα την συμμετοχή «Βουλγάρων» στις τάξεις του ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια της τριπλής κατοχής.  Σε αυτό θα ήθελα να επισημάνω  ότι από ότι φαίνεται οι Ναζί θεωρούσαν τους σλαβομακεδόνες αλλά και την ΣΝΟΦ ως βουλγάρους. Αυτή η μετάλλαξη συνείδησης είναι χαρακτηριστική αυτή ς της εθνοτικής ομάδος με αποτέλεσμα φυσικά το μπέρδεμα των γερμανικών υπηρεσιών.. Επίσης αξιοσημείωτη είναι η παρατήρηση ότι σε νεκρούς του ΕΛΑΣ βρέθηκαν ταυτότητες Βουλγάρων αξιωματικών και υπαξιωματικών. Δυστυχώς αυτό το κομμάτι, δηλαδή η συμμετοχή Βουλγάρων στρατιωτών στις τάξεις του ΕΛΑΣ με σκοπό της εγκαθίδρυση σοβιετικής δημοκρατίας στην Ελλάδα ,  δεν  έχει ερευνηθεί από την Ελληνική ιστοριογραφία.
Φυσικά όπως αναφέρει ο Ενεπεκίδης στόχος των Βουλγάρων(ανεξάρτητα ποια ιδεολογία ακολουθούσαν) ήταν να κρατήσουν τα κατεχόμενα Ελληνικά εδάφη και η έξοδο τους στο Αιγαίο.
Τελευταίο καταθέτω την επισήμανση του Σόλωνα Γρηγοριάδη όπου στο βιβλίο «Συνοπτική Ιστορία της Ελληνικής αντίστασης» επισημαίνει ότι πολλά από τα αρχεία της Βέρμαχτ ήταν προϊόν μηχανισμού ψυχολογικού πολέμου με σκοπό τον επηρεασμό του αντιπάλου.
Ακολουθεί το κείμενο(απόδοση στην δημοτική δικιά μου):


Βούλγαροι αξιωματικοί με πλαστές ελληνικές ταυτότητες στις  τάξεις του ΕΛΑΣΈλληνες κομουνιστές λαμβάνουν χρήματα ελληνικά από την Βουλγαρική πρεσβεία της Αθήνας.—Ένα άθλιο παιγνίδι με δύο προσωπίδες.

Στην ιστοριογραφία της Ελληνικής  Αντιστάσεως από της σκοπιάς του Ε.Λ.Α.Σ. και των ποικιλώνυμων διακλαδώσεων του, υπάρχει ένα όνομα το όποιο αποφεύγεται ως ένα θανατηφόρο «ταμπού». Είναι το όνομα των φοβερών βορείων γειτόνων της Ελλάδος. Ακόμη και οι Έλληνες κομμουνιστές αποφεύγουν όσο το δυνατόν να κατονομάζουν τους Βουλγάρους ως «συναγωνιστές» την κοινή υπόθεση, πολύ λιγότερο ως συνεργάτες των και συμπολεμιστές των κατά την διάρκεια του Ανταρτοπόλεμου. Καί τούς αναφέρουν ευχαρίστως και επανειλημμένως όταν θέλουν να τούς παρουσιάσουν ως συνεργαζόμενους μετά, των εθνικών ομάδων της Αντιστάσεως, Βεβαίως όταν οι Έλληνες κομμουνιστές μιλούν περί «κακών» Βουλγάρων, εννοούν πάντοτε τους  «μοναρχοφασίστες» του Φερνινάνδου και τους όψιμους φασίστες του Βόρις. Κανένας λαός στά Βαλκάνια εκμεταλλεύτηκε τόσον αυθαδώς τον αφελή  αυτόν ελληνικό διαχωρισμό, όσο οι ίδιοι οι Βούλγαροι.

Πιο κάτω παραθέτουμε τις ειδήσεις των γερμανικών υπηρεσιών ως προς τις σχέσεις των Ελλήνων ανταρτών με τους Βουλγάρους. Ομολογουμένως είναι πληροφορίες πενιχρές μεν, πολύ χαρακτηριστικές όμως. Υπαινίσσονται  γεγονότα τα όποια θα διατυμπανίζονταν μετά του απαραιτήτου φωτοστέφανου περί της συναδελφώσεως των δύο λαών, εάν η Ελλάδα δεν αποσπάτο την τελευταία στιγμήν από την οικογένεια του Σίδηρου Παραπετάσματος. Επειδή όμως τούτο ευτυχώς δεν συνέβη δεχόμεθα με κάποιαν ευγνωμοσύνη την πενιχρότητα των γερμανικών πηγών για ένα τόσον σοβαρό θέμα.

Την 12ην Ιουλίου 1944 το γερμανικό ναυαρχείο Αιγαίου διαβίβαζε το υπ. αριθ. 10281 απόρρητο σήμα του με το περιεχόμενο :

«Πράκτωρ Βέλς μεταδίδει στις 6 Ιουλίου:Οι κομμουνιστικές τοιχοκολλήσεις έχουν το εξής κείμενο : « Θάνατος στον Παπανδρέου, Θάνατος στους "Άγγλους, τους Αμερικανούς, θάνατος στους Γερμανούς ! Νίκη στη Ρωσία και την Βουλγαρία !». Ο πράκτορας διαπιστώνει ότι οι (Έλληνες ) κομμουνιστές γενικώς δεν λαμβάνουν Θέση εναντίον της Βουλγαρίας. Προσθήκη του ναυαρχείου : η εμφάνιση τοιχοκολλήσεων όπως η ανωτέρω παρουσιάζεται μέχρι τώρα μεμονωμένα ».


Γιατί στην κομμουνιστική τοιχοκόλληση παρουσιάζεται ο Γεώργιος Παπανδρέου ως σημαιοφόρος των μελλοθανάτων χάριν των Βουλγαρικών επιθυμιών ; Διότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του Καϊρου είπε τα εξής κατά το σήμα της γερμανικής διοικήσεως FA 311, 11 Σεπτεμβρίου, 20 - 12 - 9 :

13803 : «Ο Παπανδρέου δήλωσε ότι η Βουλγαρία παρά την εκ μέρους της κήρυξη πολέμου κατά της Γερμανίας δεν θα κράτηση σπιθαμή ελληνικού εδάφους». Και η είδηση συμπληρώνεται ως εξής: « Την 7η Σεπτεμβρίου ιδρύθηκε η Ελληνική Αντιβουλγαρική Ένωση ( ΕΑΕ ) η οποία παρακινεί για πρώτη φορν μέσω  φέϊγ - βολάν τους Έλληνες σε εξέγερση εναντίον των Βουλγάρων ».

Δεν ήταν μόνον η δοκιμασμένη ιταμότητα από την οποίαν αντλούν οι «αντιφασίστες» Βούλγαροι, το θάρρος να σκέπτονται, μετά τον πόλεμο που τελείωνε, να κρατήσουν ελληνικά εδάφη και να εξασφαλίσουν και την έξοδο τους στο Αιγαίο. Στο μεταξύ είχαν δημιουργήσει και τίτλους τιμής συμμετέχοντες έστω και μεταμφιεσμένοι στο ελληνικό ανταρτοπόλεμο και ήγειραν και δικαιώματα επί τής ευγνωμοσύνης των Ελλήνων διότι έδιναν στούς αντάρτες του Ε.Λ.Α.Σ. μέσω πρεσβείας των Αθηνών τα φρεσκοτυπωμένα χρήματα ως βοήθεια προς εκδίωξη των Γερμανών και των «μοναρχοφασιστών» συγχρόνως. Ιδού οι σχετικές γερμανικές ειδήσεις χρονολογικώς :

«Άνττκατασκοπεία 390, 7 Νοεμβρίου 1943. '£κ τής αναφοράς πρώην Έλληνα αξιωματικού περί της πολιτικής καταστάσεως.

» Το πραγματικό συμφέρον του Ελληνικού λαού απαιτεί την άμεση απόλυση της κυβέρνησης, τον σχηματισμό μιας στρατιωτικής κυβερνήσεως και την ενίσχυση των εθνικοφρόνων στοιχείων προς σταθεροποίηση της δημοσίας τάξεως και την καταδίωξη του κομμουνισμού, ο όποιος βρίσκει έκ μέρους της ενταύθα βουλγαρικής πρεσβείας μεγίστη υποστήριξη ».
                                                                                                                                                    
Αντικατασκοπεία 171, 12 Φεβρουαρίου 1944.

«Πράκτωρ Σάββας : Εις το Τσοτίλιο ( 22 χιλμ. Β. Δ. Γρε­βενών ) σχηματισμός του ΕΛΑΣ με 500 άνδρες υπό την ηγεσία του συνταγματάρχου Χρήστου Χριστιδιάδη από την Θεσσαλονίκη. Έχει και σταθμός ασυρμάτου του ΕAM, τον όποιον χειρίζεται Έλληνας ασυρματιστής, βρίσκεται σε επικοινωνία  με την Σερβία και την Βουλγαρία ».

Αντικατασκοπεία 170, 12 Φεβρουαρίου 1944.

« Στην περιοχή του Κιλκίς, Νιγρίτας και Λαχανά διεξήχθησαν συγκρούσεις μεταξύ ΕΛΑΣ και ΠAO. Νίκησε η ΠAO με μεγάλες απώλειες του ΕΛΑΣ. Κατά την διερεύνηση των πτωμάτων του ΕΛΑΣ ευρέθησαν ταυτότητες Βουλγάρων αξιωματικών και υπαξιωματικών. — 24.2.44 : πράκτωρ Γκρύνερ : Ηγέτης του ΕΛΑΣ Μακεδονίας - Θράκης Σαμαρινιώτης συνδέεται μετά του Βουλγάρου κομμουνιστή ηγέτη Τσίμωφ. Ο εκ Ρωσίας δραπέτης στρατηγός Σέργιος Παύλοβιτς Ίβάνωφ παρά τω Τσίμωφ: Στους κόλπους του ΕΛΑΣ του νομού Σερρών πολλοί Βούλγαροι κομμουνιστές με πλαστός ελληνικές ταυτότητας ».

Διοίκησης αντικατασκοπείας 111, 24 Φεβρουαρίου 1944.

« Στην κοιλάδα του Στρυμόνα στενός σύνδεσμος μεταξύ Βουλγάρων και Ελλήνων ανταρτών καταδιώκεται από τα  γερμανικά στρατεύματα.
»Έλληνες αντάρτες επί βουλγάρικου εδάφους προστατεύονται από Βουλγάρους αντάρτες. Βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής Ελλάδος κατά μργάλο μέρος είναι κομμουνιστικής κατευθύνσεως. Σχεδιάζεται επαφή με τους Ρώσους ».

Γερμανική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, 8 Φεβρουαρίου 1944.

«Πριν λίγες μέρες  ήμερων έγινε στο χωριό Καριές - Βέροιας μία συγκέντρωση στην οποίαν έλαβαν μέρος οι αντιπρόσωποι τοϋ Κ.Κ.Β., οι κομμουνιστές Κάλτσεφ και Βασίλεφ, ένας αντιπρόσω­πος του Κ.Κ. Γιουγκοσλαβίας και άλλος του Κ.Κ.Έλλάδος. Απεφασίσθησαν τα εξής:

1. Στενή συνεργασία των Σέρβων, Βουλγάρων και Ελλήνων κομμουνιστών εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής και της κυβερνήσεως.
2. Σε περίπτωση ήττας της Γερμανίας εγκατάστασης της Σοβιετικής δημοκρατίας εις την Βουλγαρία και στά υπό των Βουλγάρων κατεχόμενα εδάφη της Ελλάδος με την βοήθεια των βουλγαρικών στρατευμάτων.
3. Ενίσχυση του αγώνα εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής και στην περίπτωσιν ακόμη μιας αποβάσεως των Συμμάχων εις τά Βαλκάνια, με τον σκοπό την μπολσεβικοποίηση των ειρημένων χωρών και την αναγνώριση της Σοβιετικής δημοκρατίας εκ μέρους των Συμμάχων».

Αρχιστράτηγος Θεσσαλονίκης — Αιγαίου, 21 Φεβρουαρίου 1944.

«Σύμφωνα με επανειλημμένες αναφορές πρακτόρων οι Βούλγαροι ενισχύουν το ( ελληνικό ) κομμουνιστικό κίνημα με όπλα και υλικό. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα έγινε ήδη λόγος περί ορισμένων ονομάτων. 1.3.44. :Θετικά στοιχεία προς επιβεβαίωση των ως άνω ειδήσεων δεν κατορθώθηκε  μέχρι στιγμής να συγκεντρωθούν».

« Θαλάσσιος αστήρ», 11 Μαρτίου 1944.

Έλληνες κομμουνιστές λαμβάνουν χρήματα και φέϊγ - βολάν εις την βουλγαρική πρεσβεία Αθηνών. Την 7η Μαρτίου είδαν εκεί δύο Αρμενίους που απεκόμιζαν έντυπα και ελληνικά χαρτονομίσματα ( φρεσκοτυπωμένα)

Αντικατασκοπεία 170 , 11 Μαρτίου 1944.

«Πράκτωρ Γώγος(;):Αντάρτες περιοχής Βόλου ευρίσκονται υπό την επιρροή Βουλγάρων Κομμουνιστών, οι όποιοι είναι κατά της ενώσεως Ε.Λ. ΑΣ. - ΕΔΕΣ ενώ οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί προσπαθούν να ενώσουν τους αντάρτες υποσχόμενοι προμηθείας ( όπλων και υλικού )».

Μυστική Στρατιωτική Αστυνομία, 23  Μαρτίου 1944.

« Λέγεται ότι στο επιτελείο του 27ου συντάγματος πεζικού ευρίσκονται 30 Βούλγαροι υπό την ηγεσία δύο αξιωματικών ».

Κλιμάκιο 605 παρακολουθήσεως του δικτύου πληροφοριών, 2 -4- 44, 1181 απόρρητον.

« Την 11η Απριλίου 1944 ακούσθηκε από την υπηρεσία μας στην Κύμη ( Ευβοίας ) και επί τής γραμμής Άλιβερίου - Χαλκίδος μακρόν τηλεφώνημα πολιτικού περιεχομένου, μεταξύ ενός συμμορίτη Τίνου ( πιθανώς αρχηγού ή υπαρχηγού της 7ης(;)μεραρχίας συμμοριτών Ευβοίας και ενός αστυφύλακα (;)Κώστα. Και οι δύο ομιλητές θεωρούν εαυτούς ως αγωνιστές δια την ελευθερία της Ελλάδος ενώ ο καθένας χωριστά θεωρεί τον άλλον ως προδότη τής Ελληνικής υποθέσεως. Ο Κώστας λέγει ( στό τηλέφωνο ) :  Καλύτερα να συνεργάζεται κανείς με τους Γερμανούς παρά με σας. Συνεχίζοντας ο Κώστας κάνει την μομφή στον συμμορίτη ότι είχε πάντοτε βουλγάρικα χρήματα. Στό τέλος λέγει ο συμμορίτης : Σύμφωνα μέ την διαταγή του Συν­τάγματος στο μέλλον δεν θα πεθαίνουν πια οι προδότες της Ελλάδας από φυσικό θάνατο άλλα θα κομματιάζονται στα τέσσερα ».

Αντικατασκοπεία 390, ( 31 - 5- 44 1811), 31 - 5- 44 7860 απόρρητον.

« Περίπου προ 14 ημερών απεβιβάσθησαν με ένα Ιστιοφόρο 50 Βούλγαροι της Μακεδονίας εις τον βόρειο άκρο της Ευβοίας για να συνενωθούν με τους εκεί αντάρτες ». — ( 1.6.44 - 1840 ), 2.6.44 - 8031, άπόρρ. : «Συμφώνα με τις αναφορές δύο ανεξαρτήτων αλλήλων εργαζομένων πρακτόρων της αντικατασκοπείας 575, ο αρχηγός μιας ομάδος ανταρτών εις το χωριό Κερασίτσα ( 8 χιλμ. ΝΑ. Τριπόλεως ) είναι Βούλγαρος αξιωματικός. Κατά τις αυτές αναφορές διαμένουν στην Βυτίνα Βούλγαροι κομμουνιστές».

Γενικό Προξενείο Γερμανίας, 2 Ιουλίου 1944 9725 άπόρρ-

«Οι Βούλγαροι οργανώνουν υπό τις διαταγές αξιωματικών τον Σνωφ συμμορίες εις το ελληνικό χώρο. Επί του παρόντος οι προμήθειες ( υλικού ) γίνονται υπό τής Ρωσίας μέσω Βουλγαρίας. Εις την περιοχή Λαγκαδά λέγουν ότι είδαν φορτηγά αυτοκίνητα, οδηγούμενα υπό Βουλγάρων ( δεν είχαν ούτε διακριτικά σημεία ούτε αριθμό ) και τα όποια μεταφέρουν όπλα γιά τις κομμουνιστικές ( ελληνικές ) συμμορίες».

* * *

Και όσον η καταστροφή της Γερμανίας προχωρεί και εις τον ορίζοντα αρχίζει να ανατέλλει δειλά η συμμαχική νίκη, τόσον περισσότερο ανακαλύπτουν οι Βούλγαροι εναλλάξ τα κομμουνιστικά, των ή αντικομουνιστικά αισθήματα. Τον πατριωτισμό τους, ο όποιος συμπίπτει αυτήν την φοράν με τον άντιγερμανισμό τους. Χαρακτηριστική είναι η κάτωθι είδηση :

Σώμα Στράτου Θεσσαλονίκης, 5 Ιουλίου 1944 9902  άπόρ.

«Η δυσπιστία των Βουλγάρων απέναντι των αντικομουνιστών χαλαρώθηκε ενώ η συνεργασία κατά την καταπολέμηση των κομμουνιστικών συμμοριών δύναται να χαρακτηρισθή ως ικανοποιητική. Πάντως φθάνουν συνεχώς αναφορές όπου υποδεέστερες βουλγαρικές υπηρεσίες, προϊστάμενοι, μεταξύ των οποίων και αξιωματικοί, προωθούν κομμουνιστές και συμμορίτες και τους προστατεύουν εναντίον αντικομουνιστών τους οποίους και παρακωλύουν κατά τις εκκαθαριστικές τους επιχειρήσεις ».

Στην Ελλάδισ όμως έχουν γνώσιν οι φύλακες:


Ν.Β.Ο. παρά τω Ναυαρχείο Αιγαίου, 12 Ιουλίου 1944 — 10280 απόρρητο.

« Φέϊγ - βολάν του ΕΔΕΣ, του μήνα Ιουνίου επιτίθενται κατά των Βουλγάρων ως των ασπόνδων προαιώνιων έχθρων των Ελλήνων και υπευθύνων γιά την εξάπλωση του κομμουνισμού στήν 'Ελλάδα. Αναφέρεται ότι ο αγώνας εναντίον των Βουλγάρων είναι το καθήκον του ΕΔΕΣ ».

Τραγικό υπήρξε για την Ελλάδα ότι το ελληνικό αυτό καθήκον περιεπλέχθη τόσον ώστε να χάση την πρώτη του όψιν.

14 σχόλια:

  1. Τα κάτωθι αποτελούν στοιχεία από το aristeroiprodotes.wordpress.com και παρατίθενται αυτούσια προς γνώση και ενημέρωση:

    Συμφωνίες ΚΚΕ – Βουλγαροκομιτατζήδων
    By antisynaspismos
    Τον Ιανουάριο του 1944 στις Καρυδιές Έδεσσας, ο Βούλγαρος εγκληματίας πολέμου Κάλτσεφ και ο Ανδρέας Τζίμας υπέγραψαν στο όνομα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ (όπως οι ίδιοι αναφέρουν)και του Βουλγαρικού στρατού το εξής συμφωνητικό:

    1) Αι επαρχίαι Κιλκίς Παιωνίας, Αλμωπίας, Γιαννιτσών, Εδέσσης, Αριδαίας, Φλωρίνης και Καστοριάς εκχωρούνται από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ως ζώνη δράσεως του ΣΝΟΦ.

    2) Το ΣΝΟΦ έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τη ζώνη της δράσης του και σε άλλες νοτιότερες επαρχίες ύστερα από την εξασφάλιση πλήρους κυριαρχίας στις παραπάνω επαρχίες.

    3) Ο Βουλγαρικός Στρατός κατοχής της Μακεδονίας παίρνει την υποχρέωση να καταλάβει τα αστικά κέντρα της Μακεδονίας υστέρα από την αποχώρηση των Γερμανών και την παράδοση τούτων εις τας αρχάς του ΕΑΜ.

    4) Αποφασίζουν από κοινού ΕΑΜ και ΣΝΟΦ την δημιουργία αυτονόμου Μακεδόνικου Κράτους Σοβιετικής Oργάνωσης το οποίον θα ζητήσει να μπει κάτω από την προστασία της Ρωσίας.

    5) Για την ενίσχυση ΕΑΜ-ΣΝΟΦ αναλαμβάνεται ή υποχρέωση της πλαισίωσης της Διεθνούς Μεραρχίας πού θα ιδρυθεί στο Καϊμακτσαλάν από Βουλγάρους αξιωματικούς και ο εφοδιασμός της με πυρομαχικά.

    6) Να φροντίσουν οι Βούλγαροι για την κατασυκοφάντηση κάθε δυναμικού εθνικιστικού στοιχείου στις αρχές κατοχής, ώστε να μη αναπτυχθεί εθνικιστική κίνηση. Καθιερώθη τέλος ως σημαία της Σοβ. Δημ. Μακεδονίας η βουλγαρική τοιαύτη, με αντίθετο φοράν των χρωμάτων και με αστέρια εις το κέντρον».

    ΚΑΛΤΣΕΦ

    ΤΖΙΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχίζοντας στον ίδιο ιστότοπο,αν και αδυνατώ να μεταφέρω και τις εικόνες,οι οποίες περιγράφονται εκεί:

    Στο Μελισσοχώρι στις 20 Σεπτεμβρίου 1944 το ΚΚΕ και ο Βουλγαρικός στρατός κατοχής υπογράφουν το εξής «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ» συμφωνητικό :

    «Σήμερον την 20ην Σεπτεμβρίου του 1944 εν Μελισσοχωρίω Μακεδονίας οι υπογεγραμμένοι αντιπρόσωποι του ΚΚΕ, του Βουλγαρικού Στρατού, του Ε.Λ.Α.Σ. και της Π.Ε.Ε.Α. συνεφωνήσαμε και αποφασίσαμε τα κάτωθι, προς ενίσχυσιν του κοινού απελευθερωτικού μας αγώνος καθώς και δια την μελλοντικήν μας συνεργασίαν.

    ΑΡΘΡΟΝ 1ον. Άμεσος υποστήριξις του Ε.Λ.Α.Σ. με πολεμικόν υλικόν δια του Βουλγαρικού Στρατού.

    ΑΡΘΡΟΝ 2ον. Ό Βουλγαρικός Στρατός δεν θα επιτεθή κατά του Ε.Λ.Α.Σ. και θα υποστήριξη τας επιχειρήσεις του και εναντίον Κυβερνητικών Στρατευμάτων και εναντίον Εθνικιστικών Σωμάτων.

    ΑΡΘΡΟΝ 3ον. Κατά την Αγγλοαμερικανικήν απόβασιν εν Ελλάδι ο Ε.Λ.Α.Σ. υποχρεούται να συμπεριλάβη εις τας τάξεις του Βουλγαρικά Στρατεύματα και να τα υποστηρίξη.

    ΑΡΘΡΟΝ 4ον. Κατά την απόβασιν θα ενωθούν τα Βουλγαρικά Στρατεύματα και ο Ε.Λ.Α.Σ.

    ΑΡΘΡΟΝ 5ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. υποχρεούται εν περιπτώσει υποχωρήσεως να υποστήριξη τα Βουλγαρικά Στρατεύματα μέχρι συνόρων.

    ΑΡΘΡΟΝ 6ον. Όλο το Βουλγαρικό πολεμικό υλικό το ευρισκόμενον εις Μακεδονίαν και Θράκην θα παραχωρηθή εις τον Ε.Λ.Α.Σ.

    ΑΡΘΡΟΝ 7ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνει τον έφοδιασμόν του Βουλγαρικού Στρατού.

    ΑΡΘΡΟΝ 8ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνει την προστασίαν της Βουλγαρικής μειονότητας και της περιουσίας αυτής και θα διευκολύνη έφ’ όσον αύτη θα ζήτηση την αναχώρησίν της εις την Βουλγαρίαν, συναποκομίζουσα και την περιουσίαν της.

    ΑΡΘΡΟΝ 9ον. Από κοινού άγων εναντίον εκείνων πού εναντιούνται εις τον Ε.Λ.Α.Σ. και το ΚΚΕ.

    ΑΡΘΡΟΝ 10ον. Το ΕΑΜ, το ΚΚΕ και ο Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνουν να σχηματίσουν μίαν Διεθνή Μακεδονίαν μετά το τέλος του πολέμου.

    ΑΡΘΡΟΝ 11ον. Κατάργησις συνόρων μεταξύ Βουλγαρίας – Ελλάδος και Σερβίας.

    ΑΡΘΡΟΝ 12ον. Ουδείς Βούλγαρος θα συλληφθή εν Μακεδονία και Θράκη από τον Ε.Λ.Α.Σ.

    Εν Μελισσοχωρίω την 20η-9-1944 Δια το Κ.Κ. Βουλγαρίας: Φιλίπποβιτς, Γραμ. Βουλγαρικής Λέσχης

    Δια τον Βουλγαρικόν Στρατόν: Γιούνωφ, Υπολοχαγός

    Δια τον Ε.Λ.Α.Σ.: Αυγερινός Δια την Π.Ε.Ε.Α.: Στασινόπουλος»

    ΚΟΜΟΤHΝΗ 1944: ΕΑΜοβουλγαρική Συναδέλφωση. Οι Βούλγαροι Υπουργοί Τερπένζεφ και Νέϊκωφ (σημειώνονται με τους αριθμούς 1 και 2) με τον Λοχαγό Κωνσταντάρα, διοικητή της VI Μεραρχίας του ΕΛΑΣ (3) του Ιορδάνογλου, φρούραρχου του ΕΛΑΣ Καβάλας, του Βαγγέλη Μερκάτα, αρχηγού του ΚΚΕ Καβάλας (7) και άλλων Βουλγάρων και Ελλήνων κομμουνιστών.

    Βούλγαροι αξιωματικοί και στελέχη του ΚΚΕ στη Δράμα. Ο καπετάν Λάμπρος (1), ο διοικητής της VI μεραρχίας του ΕΛΑΣ Κωνσταντάρας (2), ο Βούλγαρος στρατιωτικός διοικητής Κομοτηνής (3) και άλλοι αξιωματικοί του ΕΛΑΣ και του Βουλγαρικού στρατού.

    Πηγή: http://sfoulidis.bravehost.com/ethniki02/boulgaroi09.htm

    Βέβαια για να μην αδικούμε τους κομμουνιστές οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι όταν δημιουργήθηκε η Βουλγαρική παραστρατιωτική οργάνωση Οχρανά (με ηγέτη τον Κάλτσεφ Τζήμα) ο κύριος στόχος της ήταν να χτυπήσει τους αντάρτες του ΕΛΑΣ (για περισσότερες πληροφορίες για την δράση αυτής της παραστρατιωτικής οργάνωσης περισσότερες πληροφορίες εδώ http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=19628.msg445768#msg445768 )

    Διαβάζοντας το κείμενο στο Link βλέπουμε ότι η πατριωτική στάση του ΕΛΑΣ κράτησε μόλις 9 μήνες (Μάρτιος 1943- Ιανουάριος 1944).
    Τον Ιανουάριο του ’44 υπογράφεται το παραπάνω σύμφωνο ανάμεσα στον Βουλγαροκομιτατζή Κάλτσεφ Τζήμα και τον ΕΛΑΣ όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία αυτόνομου Μακεδονικού κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ιδέα ότι αν οι ανυπότακτοι ΕΛΑΣίτες νικούσαν τους αγγλοαμερικανούς εισβολείς (και πραγματικούς υποκινητές των Χίτλερ-Μουσολίνι-Στάλιν, για να αδυνατίσει η Ευρώπη), θα γινόταν δήθεν η Ελλάδα “κομμουνιστική”, είναι διάδοση των μισελλήνων ναπάλμ-εισβολέων και των συνεργατών τους.
    Πόσο θα άντεχαν οι αντιπαθείς σταλινικοί σε μια ελληνική, αμεσοδημοκρατική πολιτοφυλακή;
    Όπως και το 1821, οι ξενοκίνητοι παράσιτοι με διχαστικά κόμματα και σκιάχτρα μας έφεραν ως εδώ... Τώρα που οι προστάτες τους πανικόβλητοι καταρρέουν, τρέμουν κι αυτοί, αντί να φροντίσουν για εθνική συμφιλίωση και δυναμική συμμαχία με τους αδερφούς μας Κύπριους και Σέρβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως γινετε ο ΕΛΑΣ να εκτελει τον βουλγαρο διοικητη της Δραμας και ταυτοχρονα να συνεργαζετε μαζι τους?πως γινετε οι ναζι και οι συμμαχοι τους ιταλοι βουλγαροι και τα τσιρακια τους ταγματασφαλητες παο πουλικοι να υπολογιζουν μονο τον ΕΛΑΣ σαν αντιπαλο οταν κατα τη γνωμη σας ξεπουλουσε τη χωρα?Αληθεια τη λενε τα αρχεια της βερμαχτ για τους συνεργατες τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ασχετε απογονε που κληρονομησες τις ιδεες σου απο τον κατσαπλια πατερα σου και δεν τις διαμορφωσες μετα απο γνωση ,να πλενεις το στομα σου οταν μιλας για την ΠΑΟ αλλιως σιωπα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανετε ασχετε χρυσαυγιτη που κληρονομησες τις ιδεες σου απο τον ταγματαλητη πατερα σου ανοιξε και κανενα αλλο βιβλιο εκτος απο το Αγων μου και τη χρυση αυγη μηπως και διαμορφωσεις γνωμη και γνωση.Και το στομα αλλα και τα χερια μου πλενω οταν μιλω και γραφω για τα γιουσουφακια των βρωμοναζι.Δεν νομιζω οτι στα 46 θα σωπασω επειδη με το λεει ενα τσουτσεκι σαν και εσενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σκεπτικέ,άνετε , ανώνυμοι κλπ άλλο ο Πούλος και άλλο η ΠΑΟ,
    να σας το πω πιο καθαρά,
    άλλο η ΥΒΕ-ΠΑΟ και άλλο η ΠΑΟ-ΕΕΣ,
    και χαμηλώστε λίγο τους τόνους,
    ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ακριτα υπαρχει ενα βιβλιο (οι ελληνικες εθνικες αντιστασιακες ομαδες)θα μου επιτρεψεις να δημοσιευσω λιγο λιγο την ιστορια της παο για να μαθει και ο γιος του γενιτσαρου την αληθεια για τα πεπραγμενα της ομαδας παο -με την οποια δεν εχη κανεις εκ των συγγενων μου ουδεμια σχεση,και ουτε χρησαυγιτης ειμαι κουμμουνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς βλέπω Ακρίτα πως το επίτηδες μπέρδεμα των στοιχείων (με πλαστές συμφωνίες είτε πρόκειται για τον ΕΛΑΣ είτε για τον Φωστηρίδη) της εποχής του Εμφυλίου και της αμέσως επόμενης περιόδου συνεχίζει ως τα σήμερα να μας βασανίζει. Τέλος πάντων, όταν ακούς οργάνωση "Οχρανά (με ηγέτη τον Κάλτσεφ Τζήμα)" βαράει κόκκινο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @άνετε και φυσικά να βάλεις ότι έχεις.Ο μόνος λόγος που δεν έχω ανοίξει νήμα για αυτό το θέμα είναι ότι δεν έχω τα βιβλία του Παπαθανασίου.

    @ ΚΕ η εποχή για την οποία μιλάμε ήταν σκοτεινή. Βέβαια πολλά πράγματα πλέον έχουν ξεκαθαρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ανετε γιε του δοσιλογου, κομμουνι δεν υπηρξα ποτε και ουτε θα γινω γι αυτο την λασπη σου την επιστρεφω.Η ΠΑΟ ειχε χαρακτηριστει απο τους συμμαχους σαν προδοτικη οργανωση ειτε σε αρεσει ειτε οχι.Οταν θα δημοσιευσεις λιγο λιγο το βιβλιο να γραψεις και το ονομα του συγραφεα και τον εκδοτικο οικο,αν και ο τιτλος τα λεει ολα.Ακριτα εγω δεν εχω προβλημα να ριξω τους τονους αρκει να κανουν το ιδιο και καποιοι αλλοι και να μην βριζουν οταν δεν τους αρεσουν αυτα που γραφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το επόμενο σχόλιο που θα είναι υποτιμητικό ως προς τον συνομιλητή δεν θα αναρτηθεί.
    Είμαστε στο 2010 και ας μάθουμε να μιλάμε με επιχειρήματα και όχι με χαρακτηρισμούς για τον άλλον.
    Ανώνυμε 3:59 χαρακτηρισμοί «κουμούνι» κλπ είναι ενέργειες που χαρακτηρίζουν κομμουνιστές προκειμένου να μειώσουν τον όποιο αντίπαλο καί όχι για να αποδείξουν το δίκιο των λεγόμενων των.
    Οι κομμουνιστές συνήθως αποκαλούν τον αντίθετο από αυτόν ως «φασίστα», κάτι που κάνουν σήμερα οι μετανεωτεριστές και οι πολυπολιτισμικοί σήμερα.
    Ας κάνουμε επιτέλους την υπέρβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ακριτα μαλλον στον ανετο επρεπε να τα γραψεις αυτα γιατι πρωτος ξεκινησε τους χαρακτηρισμους.Αν θελεις να συνεχιστει ο διαλογος σε πολιτισμενα πλαισια θα επρεπε απο την αρχη να μην επιτρεπεις την αναρτηση υβριστικων σχολιων.Οταν ο αλλος βριζει τον πατερα μου και εμενα χωρις να με ξερει εγω τι πρεπει να κανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από τις 31-5 ανέφερα σε όλους σας να χαμηλώσετε τους τόνους.
    Σε κανέναν δεν συμφέρει αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς. Όλοι μας χάνουμε όταν αποκαλούμε τον συνομιλητή μας με οποιαδήποτε μειωτικό χαρακτηρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.