Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Βιβλίο με θέμα τα ΜΜΕ στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Μοναστηρίου και Περλεπέ

Μία έρευνα, του Μακεδόνα Πανεπιστημιακού Καθηγητή Βλάση Βλασσίδη, με θέμα τον ρόλο που παίζουν τα ΜΜΕ στους πληθυσμούς που κατοικούν κυρίως στην Δυτική Μακεδονία και στην FYROM, έχει ως θέμα το βιβλίο «Στην μεθόριο Ελλάδος και FYROM» των εκδόσεων Επίκεντρο

Το βιβλίο προέκυψε μετά από επιτόπια έρευνα και πολλές επισκέψεις στο διάστημα 2007-2009. Η έρευνα έδειξε ότι η μεθοριακή γραμμή Ελλάδας-FYROM δεν είναι τεχνητή, αλλά πραγματική και δημιουργεί δύο κόσμους διαφορετικούς που έχουν πολύ περισσότερες διαφορές παρά ομοιότητες. Και μάλιστα ότι αυτοί οι δύο κόσμοι δεν επιθυμούν να έλθουν πιο κοντά παρά τις κατά καιρούς ευχές των ηγεσιών των δύο κρατών και πολλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις του κοινού, φάνηκε πως στις πόλεις Φλώρινα, Καστοριά και Μπίτολα (Μοναστήρι) το κοινό επιλέγει τα μέσα ενημέρωσης πρωτίστως για την ενημέρωσή του και δευτερευόντως για την ψυχαγωγία του. Αντίθετα, το κοινό στον Περλεπέ δείχνει λιγότερο πολιτικοποιημένο, καθώς ασχολείται κυρίως με την παρακολούθηση ψυχαγωγικών προγραμμάτων, αθλητικών μεταδόσεων και μουσικής. Από την έρευνα δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το κοινό στην Ελλάδα και στην ΠΓΔΜ ενδιαφέρεται να παρακολουθεί τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

Τα μέσα ενημέρωσης, κυρίως στη Φλώρινα, φιλοξενούν σε....
 σταθερή βάση ειδήσεις για τη γειτονική χώρα, παρ' ότι θεματικά δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην κάλυψη της τοπικής επικαιρότητας. Ωστόσο, στο ερώτημα, αν τα μέσα ενημέρωσης των δύο χωρών θα επιθυμούσαν να συνεργαστούν στο θέμα της ανταλλαγής ειδήσεων, υπάρχει μια κατ' αρχήν θετική απάντηση, ειδικά από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αλλά εκείνο που φαίνεται, είναι μια γενικότερη επιφυλακτικότητα προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι φανερό ότι οι σχέσεις Ελλάδας-FYROM σε κεντρικό επίπεδο ορίζουν και τη συνεργασία ή μη των φορέων των δύο χωρών και σε τοπικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.