Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Εκλογικός νόμος

H απλή αναλογική σ' ένα πολιτικό σύστημα όπως το δικό μας, ευνοεί τα κόμματα που χαλιναγωγούν το εκλογικό σώμα και εδραιώνουν την κομματοκρατία.
Από την στιγμή, που δεν υπάρχει σε αυτό το σύστημα η ανακλητότητα και η πρωτοβουλία πολιτών, τότε το εκλογικό σώμα είναι όμηρος του πολιτικού συστήματος.


Η ύπαρξη πολλών μικρών κομμάτων αλλά και αντίθετων ιδεολογικών κομμάτων με ισχνή πλειοψηφία, καθώς και η κομματική λίστα, οδηγεί αποδεδειγμένα σε ανίσχυρες και ασταθείς κυβερνήσεις αλλά και ένταση της πολιτικής διαφθοράς.

Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει τον νόμο, μόνο και μόνο για να ....... σταματήσει την πορεία του Μητσοτάκη προς μελλοντικό σχηματισμό κυβέρνησης, μια πολιτική ενέργεια λαϊκίστικη , οπορτουνιστική ανάλογη του πολιτικού παρελθόντος του υπόψη κόμματος αλλά και του πολιτικού «ήθους» του Τσίπρα ως πρωθυπουργού.


Είναι απλές οι θέσεις μου για τον εκλογικό νόμο:

·         πριμοδότηση 30 εδρών όταν το πρώτο κόμμα ξεπεράσει το 30%,
·         πριμοδότηση 50 εδρών σε κόμματα που συνεργάζονται για κυβέρνηση τουλάχιστον 3 ετών,
·         όριο εισόδου στο 5%,
·         ψήφος στους ομογενείς του εξωτερικού,
·         βουλευτές ανά περιφέρεια και με αριθμό ανάλογο του μόνιμου πληθυσμού,
·         επιλογή υποψηφίων βουλευτών στο κόμμα μετά από εκλογή στην περιφέρεια,
·         συνολικός αριθμός βουλευτών στους 240


Ξέρω πολλά ζητάω, αλλά αυτά θέλω, προκειμένου να μην με κοροϊδεύει κατάμουτρα το φαύλο πολιτικό σύστημα. Το σύστημα αυτό είναι συνδυασμός του ενιαίου ψηφοδελτίου(STV) και μικτό αναλογικό(MMP).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.