Ενώ οι άλλοι 3 λόγοι πλέον έχουν γίνει ΝΟΜΟΙ του πρώην Ελληνικού Εθνικού Κράτους και πλέον πολυπολιτισμικού όπως είπε η Κα Τζάκρη στην Βουλή, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ποντίκι σκάει και την 4η βόμβα.
Σε άρθρο της χτες γράφει:...
Ο Ευάγγελος Κωφός είχε επισημάνει από το 2003 σε άρθρο του στο Βήμα τις συνέπειες μίας τέτοιας κίνησης:
- Σε πρώτο πλάνο οδηγούμεθα σε αναδιάταξη του εθνολογικού χάρτη της παραμεθόριας ζώνης της πατρίδας μας, και μάλιστα σε εποχή που οι εθνικιστικές και εθνοτικές συγκρούσεις στον άμεσο περίγυρό μας δεν έχουν κοπάσει. 'Ενα πρόσφορο έδαφος θα διευκόλυνε τη μετάστασή τους πρός Νότον.
- Σε δεύτερο πλάνο είναι αναπόφευκτο να εγερθούν ανάλογες πιέσεις για "επαναπατρισμό" αρκετών δεκάδων χιλιάδων Αλβανών Τσάμηδων φυγάδων (1944-45) από τη Θεσπρωτία, Βουλγάρων πολιτικών φυγάδων (1944) από Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και Τούρκων Μουσουλμάνων.
- Σε τρίτο πλάνο η εμφύτευση χιλιάδων Αιγαιατών Makedonci, με τον εθνικιστικό μεσσιανισμό τους, στις κοινωνίες των Ελλήνων Μακεδόνων μας αναπότρεπτα θα προκαλέσει ένα μίνι "πόλεμο των πολιτισμών" με τη διεκδίκηση της μακεδονικής ιστορίας, του μακεδονικού πολιτισμού και του μακεδονικού ονόματος. Και αυτό το καλό κλίμα στις διμερείς σχέσεις, που με τόσο κόπο έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, θα κινδυνεύει να ανατραπεί από τον ελλαδικό χώρο.
Είχε μάλιστα προτείνει ότι «οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι διαχρονικά το Μακεδονικό Ζήτημα δημιούργησε συλλογικά και προσωπικά τραύματα Το ελληνικό κράτος υπήρξε μικρόκαρδο, απαγορεύοντας επί δεκαετίες την απλή επίσκεψη στη χώρα μας χιλιάδων "Αιγαιατών". Σημαντικές βελτιώσεις έχουν σημειωθεί τελευταία, αλλά πρέπει να ολοκληρωθούν. 'Αλλες εκκρεμότητες, όπως οι εκατέρωθεν περιουσιακές απαιτήσεις πρέπει επίσης να αντιμετωπισθούν σε διακρατικό επίπεδο με ένα "νέο πακέτο". Για την ειρήνη και την καλή γειτονία, σε αυτό θα πρέπει να ρυθμιστούν και οι πολιτισμικές διαφορές, ανάμεσά τους και το αγκάθι του ονόματος.»
Έτσι εάν αληθεύει αυτή πληροφορία και σε συνδυασμό με την προκελογική δήλωση Λοβέρδου επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει την τότε πολιτική απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου και θα επιτρέψει την επιστροφή των ως "συμμετέχοντων στο Εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα στη Μακεδονία του Αιγαίου" όπως τους αποκαλεί επίσημα η FYROM με μοναδικό στόχο τον αυθαίρετο εποικισμό αλλοεθνούς εθνικιστικής μειονότητας στις παραμεθόριες περιοχές των μακεδονικών νομών της χώρας.
φίλε Ακρίτα με την κυβέρνηση του ΓΑΠ η Ελλάδα θα πάει πολύ πίσω - δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα από την κυβέρνηση και κανένας στόχος - αναλώνονται σε φωνές κατά της προήγουμενης κυβέρνησης και έχουν καταντήσει αστείοι στα μάτια όλου του κόσμου - χαρακτηριστικό έιναι ότι δεν έχουν πάρει κανένα οικονομικό μέτρο ακόμη - κανένα - μόνο εξαγγελίες που κάθε εβδομάδα αλλάζουν - κατά τα άλλα επιχειρούν ήπια εξωτερική πολιτική (που σημαίνει ακούω ότι μου λένε) για να μην έχουν αλλα προβληματα - και βρήκαν την ευκαιρία σε αυτή την απαράδεκτη κυβέρνηση κάποιοι δήθεν προοδευτικοί (βλέπε Δραγώνα, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδης κτλ) να περάσουν τις ιδέες τους χωρίς καμιά αντίδραση
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μόνη ελπίδα είναι να πιάσουμε πάτο σύντομα για να ξυπνήσουμε.............
ακριτα το ποντικι δεν ειναι φιλοκυβερνητικη εφημεριδα και εχει κανει αρκετες αποκαλυψεις που ηταν εναντια στο πασοκ.Το ποντικι το διαβαζα απο το 81 και για μενα ηταν η πιο εγκυρη πηγη πληροφορησης.Απο τοτε που εκδοθηκε παντα ασκουσε κριτικη στους κυβερνωντες οποιοι και αν ηταν.Πριν λιγα χρονια αλλαξε ιδιοκτητη εφυγε ο παπαιωανου και ανελαβε ο δελλατολας που εχει και κουμπαρια με τον ρουσοπουλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήTo παλιό "Ποντίκι" που κάποτε γνωρίσαμε και αγαπήσαμε ως γνωστόν δεν υπάρχει πια. Ο,τι απέμεινε ελέγχεται από τα ίδια επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από το MEGA...
ΑπάντησηΔιαγραφή6:57 είναι γνωστό ότι το σημερινό ποντίκι δεν έχει καμιά σχέση με αυτό της δεκαετίας του 80 όπου και εγώ το διάβαζα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ζήτημα όμως για εμένα δεν είναι εάν το ποντίκι είναι ΠΑΣΟΚ και άρα «ελέγχεται», αλλά ότι οι πληροφορίες που βγάζει είναι συνήθως αξιόπιστες.
ειναι παραλογο!!! αντι να γινουμε πιο προσεκτικοι το ΠΑΣΟΚ ανοιγει τρύπες. Δεν μπορω να πω οτι αυτο ειναι προδοσια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού σε λίγο δεν θα έχουμε πατρίδα!!!!!!!!
Όπως το φανταζόμουνα η απάντηση της Τζάκρη αφορούσε τις περιπτώσεις του άρθρου 19 και δε λέει τίποτα το καινούργιο από τα γνωστά: Όσοι έχασαν την υπηκοότητα τους μπορούν να κάνουν αίτηση για να την ανακτήσουν (δεν αποδίδεται αυτόματα όπως ζητά ο Δημητράς και τα φιλαράκια του - ECRI κλπ.).
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://wcd.coe.int/com.instranet.InstraServlet?command=com.instranet.CmdBlobGet&InstranetImage=1538650&SecMode=1&DocId=1565486&Usage=2
Τη δεκαετία του '50 το άρθρο 19 εφαρμόστηκε και σε Σλαβομακεδόνες οικονομικούς μετανάστες αλλά σύντομα έπαψε να εφαρμόζεται γιατί απουσία αποσχιστικής δράσης θεωρούνται Έλληνες το Γένος κι αυτοί (βλ. και δηλώσεις Παπαθεμελή για το θέμα).
Καλό είναι να υπάρξει διορθωτικό post - γιατί αλλιώς θα γίνει σαν την ιστορία του Γιάννη με το λύκο και όταν πραγματικά υπάρξει σοβαρός λόγος να κράξετε κανείς δε θα δίνει σημασία.
Ποια είναι η διαφορά δηλαδή;
ΑπάντησηΔιαγραφήη υποβολή αίτησης;
η ουσία είναι μία:
αυτοί οι άνθρωποι είναι αμετανόητοι και νομίζουν ότι έκαναν «εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα», ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν αγώνας απόσχισης και στην συνέχεια προσάρτησης σε ξένο κράτος.
Σε αυτούς και τα παιδιά τους θα δώσει ιθαγένεια το ΠΑΣΟΚ,
να μου πεις εδώ έδωσε ιθαγένεια σε 1,1 εκ αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, στους 100 χιλιάδες θα σταματήσει.
@KE
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύεις ότι η κυρία Τζακρη θα μπορούσε να ανατρέψει μία πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 81 εως σήμερα εν μία νυκτί? Άμεση επιστροφή 100.000 σκληροπυρηνικών αυτονομιστών είναι αδύνατον να λάβει χώρα χωρίς τον κινδυνο να αφυπνιστούν τα αντανακλαστικά του ελληνικού λαού. Πιθανότερο είναι λοιπόν να βιώσουμε μία περίοδο ήπιας αναπροσαρμογής της επισημης πολιτικής στο μακεδονικό (υπαναχώρηση από πάγιες ελληνικές θέσεις ...σε δόσεις)
Πάντως και οι περιπτώσεις του άρθρου 19 δεν είναι αμελητέες, ιδίως στην περιοχή της Θράκης.
Ακρίτα δε διαβάζεις προσεκτικά, ως αποτέλεσμα εκτίθεσαι και με στεναχωρείς:
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι αντάρτες (SNOF,NOF, Ilinden,VMRO/Ohrana) αλλά και τα παιδιά του παιδομαζώματος δεν καλύπτονται από το άρθρο 19. Ούτε και οι Τσάμηδες. Το άρθρο 19 αφορά λίγους Σλαβομακεδόνες οικονομικούς μετανάστες της δεκαετίας του 1950 και κυρίως μουσουλμάνους της μειονότητας της Θράκης. Και το γεγονός πως η επιστροφή της υπηκοότητας δεν είναι αυτόματη (κι ας χτυπιούνται ο Δημητράς και οι ξένοι) έχει περιορίσει τον αριθμό των επιστροφών υπηκοότητας σε όσους πραγματικά τη θέλουν (οι παπάδες στη Θράκη φοβίζανε τον κόσμο με ιστορίες για εκατοντάδες χιλιάδες επιστροφές υπηκοότητας - βάζοντας και τους απογόνους μέσα).
Η ξεφτύλα του άρθρου 19 ήταν αυτή που ανάγκασε την Ελλάδα να το καταργήσει (όταν γίναμε ρόμπα στο Συμβούλιο της Ευρώπης). Αγγίζει δε ελάχιστους (μετανάστες και όχι αντάρτες) Σλαβομακεδόνες - οι περισσότεροι μη-αντάρτες που έχουν χάσει την υπηκοότητα τους την έχασαν λόγω του άρθρου 20 (έγινε το 2004 άρθρο 19).
Επιμένω για την ανάγκη διορθωτικού post - έχεις μια σοβαρότητα και ακεραιότητα που το απαιτεί.
ΚΕ από το επίμαχο κομμάτι της απάντησης..
ΑπάντησηΔιαγραφήBased upon the new legislation of the Greek Nationality Code persons wno lost their Citizenship are entitled to reapply in order to restore their Greek cltzenshlp.
Όπως βλέπεις η Τζάκρη μιλάει ξεκάθαρα ότι όποιο άτομο επιθυμεί να ξαναποκτήσει την ιθαγένεια μπορεί να το κάνει βάση του νέου νόμου. Πάει πιο πέρα από το άρθρο 19.
Σε συνδυασμό μάλιστα με την προσπάθεια του 2003, τις δηλώσεις Λοβέρδου το 2009 και την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΣΟΚ ας είμαστε λοιπόν «καχύπτοι».
@ΚΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι "οι παπάδες" που φοβίζαν τον κόσμο με εκατοντάδες χιλιάδες επιστροφές, αλλά οι άνθρωποι του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής οι οποιοι μιλούσαν για 300.000 Τουρκους που θα επέστρεφαν μετά την κατάργηση του άρθρου 19. Και μπορεί να μην είναι τόσοι, ο αριθμός τους όμως δεν είναι καθόλου αμελητέος.
Οσον αφορά τους ΣΝΟΦίτες αυτονομιστές και τους απογόνους αυτών οι δηλώσεις Λοβέρδου και Λιάνη και οι μεταβολές που έχουν σημειωθεί στα δημοτολόγια της Φλώρινας δεν συνηγορούν υπέρ του εφησυχασμού.
Profanws kai den prokeitai na epanegkatasta8oun 100.000 se mia dosh. To pi8anotero einai na anoi3ei to para8yraki me prosklhsh ths ypourgou pros opoious 8ewroun oti exoun adikh8ei na prosfygoun sta armodia organa tou kratous. 8a akolou8hsoun ellhnopoihseis se diadoxika kymata (twn merikwn ekatontadwn arxika) kai h synexeia epetai...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκρίτα καχύποπτος είμαι από τη φύση μου αλλά όχι και κακόπιστος. Η απάντηση της Τζάκρη ξεκαθαρίζει πως αναφέρεται στις περιπτώσεις του άρθρου 19 (για τις οποίες την εγκαλούσε ο επίτροπος) - είναι προφανές από όλη την παράγραφο. Οι αλλαγές στον κώδικα ιθαγένειας με την κατάργηση του άρθρου 19 μιλούν για αίτηση ανάκτησης μόνο για τα θύματα του άρθρου 19. Δεν υπάρχει πχ. αντίστοιχη δυνατότητα για τις περιπτώσεις του άρθου 20 ή παλιότερων περιπτώσεων (Τσάμηδες κλπ.)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα αν εσύ έχεις δει να προστέθηκε νέα αλλαγή στον ΚΕΙ με τις πρόσφατες αλλαγές για τους μετανάστες που να μην την πήρα είδηση βγάλε post με το κείμενο από την εφημερίδα της κυβερνήσεως να μας ενημερώσεις όλους.
Αλλιώς πήρες το δίκαιο κράξιμο στον Λοβέρδο και το παρατράβηξες. Διάβασε και την τελευταία παράγραφο της απάντησης Καστανίδη στον επίτροπο να δεις αν εμφανίστηκαν ενδοτικοί οι υπουργοί. Ειλικρινά έτσι όπως επιμένεις σε λίγο θα ακούγομαι σαν ΠΑΣΟΚος! :-(
Όσο για τους υπόλοιπους, το μεν προξενείο έλεγε ό,τι έλεγε αλλά την κινδυνολογία εκτός Θράκης την κινούσε ο τότε εκεί μητροπολίτης (νομίζω ο παπάρας ο Άνθιμος). Και βέβαια ο αριθμός των αιτήσεων απέδειξε πως είχαν άδικο... Και η φύση του άρθρου 19 ήταν στα σίγουρα απαράδεκτη (και εφαρμόστηκε ακόμα και σε βρέφη - όχι σε όλη την οικογένεια - ρεντίκολο είχαμε γίνει).
Βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας που διέπει την Συνθήκη της Λωζάνης η Ελλάδα είχε κάθε δικαίωμα να προχωρήσει στην αφαίρεση υπηκοότητας όχι απλά μερικών χιλιάδων, αλλά πολύ περισσότερων. Αυτό βέβαια θα μπορούσε να είχε γίνει με νομικά κομψότερο τρόπο
ΑπάντησηΔιαγραφή@ΚΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήTο άρθρο 19 έχει καταργηθεί (αλλά όχι αυτομάτως αναδρομικά και απαιτείται αίτηση για την ανάκτηση υπηκοότητας) αλλά δεν έχει σχέση (α) με την υπουργική απόφαση Γεννηματά-Σκουλαρίκη του 1981 και (β) με το άρθρο 20 (τώρα πια 17) του ΚΕΙ που είναι αυτά που σας ενοχλούν.
Η μεν απόφαση του 1981 αφορούσε αμνηστεία σε πολιτικούς πρόσφυγες και έτσι δεν καταργείται με την κατάργηση του άρθρου 19.
Το άρθρο 20/17 δεν κάνει διάκριση σε αλλογενείς και ομογενείς αλλά κρίνει την αντικρατική δράση του ελληνικής υπηκοότητας μετανάστη. Δεν απαγορεύεται παρά μόνο στην περίπτωση που μετατρέψει το μετανάστη σε ανιθαγενή.
Τέλος ακόμα και αν οι προσπάθειες των Σκοπιανών και των ντόπιων νενέκων στο Συμβούλιο της Ευρώπης να ευοδώσουν και να υπάρξουν πολύ σοβαρές πιέσεις στην Ελλάδα να αλλάξει την υπουργική απόφαση του 1981 δεν έχει παρά να αλλάξει τα περί "Έλληνες το Γένος" σε "εξαιρούνται μέλη των SNOF, NOF, Ochrana, VMRO, Ilinden" για να πιάσει όλους τους αυτονομιστές αντάρτες και να χρησιμοποιήσει το άρθρο 17 για να αφαιρέσει την υπηκοότητα από όσα από τα παιδιά του παιδομαζώματος έχουν οργανωθεί σε δικές σας εθνικιστικές οργανώσεις (99%;).
Η μόνη σοβαρή ελπίδα των Σκοπιανών και των ντόπιων νενέκων είναι να πραγματοποιήσει ο Ραγκούσης τις προεκλογικές υποσχέσεις του Λοβέρδου. Τότε είναι που μόνοι μας θα βάλουμε τους εθνικιστές σας μέσα στα σύνορα ώστε να αυγατίσετε.
Φίλε αδικείς κατάφορα τον ΚΕ ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τους εθνικιστές των Σκοπίων. Μπορεί και εγώ να διαφωνώ μαζί του σε ορισμένα επί μέρους ζητήματα όμως ποτέ δεν θα έκανα τους υπαινιγμούς που κάνεις εσύ αυτή τη στιγμή. Λίγη προσοχή γιατί με τέτοιες προσεγγίσεις θα καταλήξετε να μην σας υποστηρίζει κανείς
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκρίτα μία επισήμανση:
ΑπάντησηΔιαγραφήTο "Έλληνας το Γένος" αναφέρεται σε εθνική συνείδηση και όχι σε "ράτσα". Αλλιώς δε θα υπήρχε επιτροπή κρίσης και έτσι δε θα είχαν επιστρέψει κάμποσοι σκοπιανοί συμπεριλαμβανομένων ακτιβιστών (που προφανώς ξεγέλασαν την επιτροπή) όπως ο Παύλος ο Κούφης.
Ο επίσημος ορισμός του αλλογενούς από το Συμβούλιο της Επικρατείας:
ΣτΕ 57/1981 (Δ΄Τμήμα)
Για την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας ως αλλογενής νοείται ο καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποκτήσας την ελληνική ιθαγένεια, δηλαδή είτε με τη γέννηση είτε με πολιτογράφηση, ο οποίος έλκων την καταγωγή, απώτερη ή όχι, από πρόσωπα που ανήκουν σε διαφορετική εθνότητα, με τις συναφείς ενέργειές του και την εν γένει συμπεριφορά του εξέφρασε αισθήματα,που μαρτυρούν έλλειψη ελληνικής εθνικής συνείδησης, με τρόπο ώστε να μη μπορεί να θεωρηθεί αφομοιωμένος στην ελληνική εθνότητα, την οποία απαρτίζουν τα πρόσωπα που συνδέονται με κοινές ιστορικέςπαραδόσεις, πόθους και ιδανικά.
(Δημοσιευμένη στην Επετηρίδα Δικαίου Προσφύγων και Αλλοδαπών2007, εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα)
Τονίζω τα εξής:
α) "με τις συναφείς ενέργειές του και την εν γένει συμπεριφορά του εξέφρασε αισθήματα,που μαρτυρούν έλλειψη ελληνικής εθνικής συνείδησης"
Λαμπρό παράδειγμα ο Αλεξάνταρ Ποπόφσκι που ξυπνάει και κοιμάται με τους χάρτες της "Ενωμένης Μακεδονίας" από τον Όλυμπο ως τα σύνορα του Κοσσυφοπέδιου.
β) "στην ελληνική εθνότητα, την οποία απαρτίζουν τα πρόσωπα που συνδέονται με κοινές ιστορικέςπαραδόσεις, πόθους και ιδανικά."
ωραία τα λέμε όλοι από εδώ μέσα..θα καταργηθεί το έθνος και άλλα τέτοια..ελάτε όμως και στην θέση των ανθρώπων εκείνων..αυτοί και αν δεν νιώθουν οτι δεν εχουν πατρίδα..ούτε σκοπιανοί νιώθουν ούτε έλληνες (που θέλουν και δεν τους αφήνουμε να νιώσουν) είναι..πρέπει να είμαστε πιο επιεικής στις εκφράσεις μας όταν πρόκειται για ανθρώπους..ελάτε στην θέση τους..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπουαχαχαχαχαχα!!!!!!! Τι ειπες ρε? Να έρθουνε στην θέση τους? Ειναι σαν να ζητας απο τον Χίτλερ να έρθει στην θέση των Εβραίων!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφου απο οτι είδα απο τα προφιλ Το ΠΑΣΟΚ εδω θεωρίται αναρχοτρομοκρατικη οργάνωση και η ΝΔ αριστερα!!!